Bár sosem fogom megérteni, miért kell egy kutyát a városban, beton- és aszfaltdzsungel közepén tartani, el kell fogadnom, hogy a kutyá(so)k köztünk élnek. Mi meg a kutyaszarral/pisivel, ami főleg az ilyen esős időben szerez remek élményt...

Jó viszont tudni, hogy a kerület is ingyen ad zacsit a kutyaszarnak. Érte kell menni ugyan, de ennyi séta mindenkinek kell! 

Kerületi ingyen zacskó a kutyapiszok-kérdéshez?

Igen, van, csak pl a 8kerblogon én még nem találkoztam vele.

A mellékelt képen, a helyszínen (1082 Leonardo u. 2.) sem látszik,
hogy ide bizony be kell mennie minden kerületi kutyatartónak, hiszen ingyen kutyapiszok-szedő zacskót osztanak. Minden hétköznap munkaidőben.

Az ajtó mellett jobbra egy fehér csengő és már nyitják is. Mindig
kedvesen fogadnak, megkérdik, hány tekercsre tartok most épp igényt, aláírom, hogy köszönöm szépen és már megyek is tovább.

Ingyen van. Tessék menni. Minden kerületi kutyásnak.


Nem eltévedni:

k_archie

És tényleg: elmentem, becsengettem és kinyílt az ajtó. Fiatal hölgyek engedtek be, kérdezve mit akarok. Kutyazacsit, feleltem, mire egy nagy fiókot kihúzott, benne fekete tekercsekben a zacskók. Mennyit?-kérdezte. Mennyit lehet?-kérdeztem vissza. Hány kutya van?-fogott meg. Egy sem, csak kíváncsi vagyok, hogy megy ez a dolog. Bemondásra. Itt egy űrlap, név, cím, aláírás, kutyák száma, és akkor kiadom az igényelt mennyiséget.

Mi a max? -nézem a papírt. 8 tekercs 3 kutyához.

És miért nem tájékoztatják erről a lakosságot? De hát benne volt az újságban! Melyikben? A Józsefvárosban. Ki olvassa azt...?

És miért nem a kutyaszaredény mellé teszik ki? Mert ellopják. És miért nem raknak ki matricát az edényre, hogy itt lehet kapni zacsit? Mert benne van az újságban...-zárult be a kör.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr254585251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hi,
van kutyám, kettő is! Miért kell a városba? ezt annyi mindenre fel lehetne tenni, pl miért kell a városba jeep? Nem hiszem hogy bárkinek is köze van ahhoz hogy kutyával vagy annélkül élem az életem! Szedem a kakit mióta kutyám van, szólok is másnak és zacsit is adok. Minden evben többször el is megyek zacsiért és büszkén monodom a kutyás haveroknak, hogy bár a kerületünk olyan amilyen de van zsacsink és ennek örülök! Mit kellene tenni? mondjuk parkgondózót felvenni aki elöszőr figyelmeztet majd utána büntet, mert én is utálom amikor nem szedik fel és én belelépek! Sajnos amikor a kutya szóba jön rögtön azt kezdik el nyomni hogy póráz és szájkosár. Én nem szoktam megkötni a kutyáink, mert ismerem és tudatosan neveltem. Terápiás kutyák, sok sok tanítással nagyon szófogadóak. Nem az a megoldás hogy ellehetetlenítjük a kutyásokat, hanem együtélni velük és megértetni hogy az ő érdekük is szedni, takarítani magunk után!
Üdv KeFear
A JVSZ hét telephelyének egyikén jártál. Ez a szakmai központ, a takarítás, a karbantartás és a kertészet vezetési pontja.;)
ez a totális szociális foglalkoztató. én is ilyen közalkalmazott akarok lennei! kevés de biztos lóvé a semmire. 2012 én így szeretlek!
A téren a kutyák nagy része örökbefogadott, menhelyes mentett állat. Azaz ha a városlakók nem fogadnák be őket, akkor már rég nem élnének. Soha nem kértem még kutyazacskót a kerülettől, bementem a százforintos boltba és vettem. Tök jó az is.
legalább nem kell kérvényt írni hozzá, amit majd 30 napon belül elbírálnak, és 14 munkanapon belül megfellebezhető a kutyazacsi-igénylésed elutasításáról szóló határozat, hanem bemész, oszt adnak egy szóra.
@városjáró: Szokás szerint hülyeséget beszélsz. A két titkárnő két igazgató-helyettest szolgál ki, akik 64 embert irányítanak a terepen. Nem a zacsiadás a munkájuk, hanem csak azt is csinálják.

2 adminisztrátor 66 emberre. A Téged szociálisan foglalkoztató BKV-nál mennyi is ez az arány? Kösz.
Köszönet az információért. 4-5 évvel ezelőtt minden futtatóban ki volt akasztva néhány guriga zacsi. Később már csak a körúton belüli részen. Azután sehol. Mára tele a környék hatalmas aknákkal. Bemegyek, hozok az egész háznak, és osztogatom sétáltatás közben.
Báár... a kerületi lap tonnaszám megy olvasatlanul a postaládák melletti dobozba, - hát legalább azt hasznosíthatnák...
@prokontraa: Ellopták a kitett zacsikat. Az egész háznak hozás nem fog működni, mert korlátozott a kiadható mennyiség. Láttunk már olyat, hogy az ingyenes cuccot egy sarokkal arrébb árusítani kezdték.

Saját használatra oké, annál több nem megy.
Sajnos az utóbbi hónapokban egyre ritkábban ürítik a "kutyás" szemeteseket. Régebben volt kint zacskó is, de többször tapasztaltam magam is, amint egy-egy tulajdonos méterszám tekerte le róla a kutyájának valót (bár ez még mindig jobb, mint otthagyni a szart). Én mondjuk - bár nem fekete, hanem átlátszó - uzsonnás zacskókat használok, nincs kétszáz forint egy havi adag.

További gond, hogy nagyon sokan a kutyapiszkon kívül minden más szemetet is a "kutyásba" dobálnak, így baromi hamar megtelnek a szemetesek.

A "miért kell kutyát városban tartani" demagógiára pedig inkább nem reflektálnék :)
@08.szabogabor: Árusították a kakizacsit? Ez sokk. Egyébként sajnálom, hogy nem lehet többet kihozni, mert 16 emeletesben lakom, és minden második lakásban van kutyus. Szóval: itt nagyipari termelés van. :) A felelősségérzet pedig nem arányos a kakahegyekkel. :( Talán, ha mosolyogva a gazdi kezébe adnánk a megoldást... ?
@Gsnake: az utóbbi hónapokban az összes szemetest ritkábban ürítik, nem csak a kutyást.
@08.szabogabor:

"Polgár- és önkormányzatbarát" üzletek és egyéb nyilvános helyek hálózata, ahol szintén lehetne kapni? Aláírással, vagy mittudoménmilyen kóddal, manuálisan vagy elektronikusan, tökmindegy.

Olyan helyek, ahol nem kell attól tartani, hogy a tulaj vagy az alkalmazottak ellopják: rangon alulinak tartanák, és egyébként is, ők azt akarják, hogy jobban menjen. Ezzel mindenki jófejnek érezheti magát, hogy részt vesz egy ilyen nem lényegtelen összefogásban. Persze itt kapcsolatot kell tartani: képviselőknek, apparátusnak, civileknek. De megéri, szinergikus hatása lehet más együttműködésekkel.

2006 körül, mikor kiépítették a kutyakuka hálózatot, nem hangolták össze a közterületi szemetesekkel, ezért is vannak tele a kutyakukák más szeméttel. Szomorú látvány, a napokig dugig tömött kutyakuka, vagy amit tegnap azt hiszem, a Práterben láttam: félig eltörve, elhajolva, a repedésekben is tele csikkekel. Ha a közterületi kukákat jobban elosztják, a kutyakukák használata is civilizálódhat.

Aki pedig megszervezi (nem a nagyfőnök, hanem az az egy vagy pár ember, aki önálló projektként megkapja), a kerület kis hősévé, emberközeli kedvenccé válhat. Más ügyekben is.
@prokontraa:

Igen, ilyen kampány is jól tud működni. Amikor nem a büntetés a feladat, hanem a kommunikáció: a kitartó, udvarias, de "visszautasíthatatlan" ajánlat az együttműködésre.
@bodis.lajos: Pontosan erre gondoltam, rendkívül egyszerű ez: kutyás a kutyással minden nap kommunikál, névről ismerjük egymás blökijeit, ők maguk késztetnek megállásra, hisz üdvözlik egymást... a nagy örömök közepette megtörténik a zacsi átadás, és mindenki megy az útjára. Másnap az a gazdi a szemem láttára biztosan nem hagyná ott a végterméket. Az üzlet is nagyon jó ötlet, és hatásos is: melyik üzletvezető szereti, ha a boltja elé piszkít a kutty? Megfontolandó ötletek.
kár, hogy nincs vezetője kerületi városgazdálkodásnak, akinek ezeket el lehetne mondani...
@08.szabogabor: rátekeredtél a szopóágra gabesz, és nem találod a visszautat... öröm látni :)
@városjáró: Te viszont szerencsére nem változol, ugyanolyan korlátolt emberhatáreset vagy, mint mindig. Hiába no, nem véletlenül nem lettél atomfizikus...
@városjáró: Hát sok más választásod nincs, úgyhogy biztos.
A Rökk Szilárban is volt valaki aki állandóan begyűjtötte a zacsikat, de azért ha valaki kutyát tart, ez megoldható. Fizetősek a bevásárlóközpontokban a zacsik, de a kutyapiszok összeszedésére kiváló. Amúgy jó lenne, ha több normál szemetes lenne az utcán, mert a kutya kaki gyűjtők tele vannak szeméttel. (ez persze jó, mert nem eldobják, csak már nem lehet beletenni azt ami belevaló...)
Mi a faszért kell ingyen adni?
@esprit: hogy senki se mondhassa azért nem szedi, mert nincs rá pénze...
Én a XIII. kerületben lakom, de én sokkal egyszerűbben oldom meg a kutyazacsi kérdést. Közben még egy másik problémára is figyelek. A Tesco és az Auchan rendszeresen elhelyezi a brossúráit. Én azokat használom, így egyszerre szabadulok meg a szeméttől és a kutyakakitól is. És a Tescós és Auchanos brossúrát még környezet barátabbak is, mint a nejlon zacskók. A kutyaürülék gyűjtők meg ott vannak minden sarkon. Addig papírban is el lehet vinni a végterméket.
Budapest a kutyaszaros város. Legyetek büszkék a kutyaszarra és kutya húgyra!
@Kefear: Ok, holnaptól az utcára járok szarni.
Különben rohadt egyszerű. Szarassa a gazdi a kutyuját a szőnyegére és szedje fel onnan! Utána mehet sétáltatni.
A kutya sok embernek nagyon fontos. Másoknak meg a dohányzás, az autózás mindennapjaik része. És mocskot hagy. Olajfolt az úton, mindenütt, álló szürke réteg minden egyes házon. Attól lehangoló az egész kerület elsősorban. Az emberek különbözőek. Van olyan, aki meg megeszi a citromot héjastól. Ez van. Lakik mindenféle Budapesten. Te meg mondjuk nem gyűjtesz szelektíven szemetet (önző idióta).

Hogy ingyen adják a zacskót, annak több logikus oka is lehet. A tudatos kutyatartókat még tudatosabbá teszik, lásd, van, aki közzéteszi, hogy mások is tudjanak róla. Van, aki meg továbbadja a csomag zacskót olyannak, aki meg eddig nem szedte föl, mert nem költ annyit a kutyára (biztos a gyereknek vette annak idején, aztán elmúlt a varázsa, van aki meg csak ennyire okos...) Aláírásokat, tehát címet, kutyaszámot gyűjtenek, tehát lesz egy adat arról, hogy mikor, milyen összegű ebadót érdemes bevezetni, kik a gazdák, miegymás. Ezek mind pozitív dolgok, nem kerül sokba és kicsit szerethetőbbé, értelmesebbé teszi a kerületi életet.

Azzal valóban nagy baj van, aki nem szedi föl. De azzal is, aki csikket, sőt, cigarettásdobozt dob el. Vagy kukázik. Az még büdösebb, elviszi a szél mindenhová, soroljuk még nyugodtan. De a 8kerblog valahogy ott azon az oldalon áll, hogy jaj az emberek jogai. Ostobaság. Mondom. Ostobaság. A kutyások a rosszak szerinted. A nem tudatos kutyatartók igen. Velük van a gond. Általában alacsony iskolázottságúak és ennek minden velejáróját közvetítik arra a környezetre, ahol te is élsz, ahol én is élek. A hajléktalanok menjenek csak a külsőbb kerületekbe, mert a turisztikai élményét rontják a belvárosnak. Zöld terület és kutyafuttató kell, mert attól lesz élhetőbb a város. Számtalan arra érdemes indikátor van, ami egyértelműen megmutatja, hogy mitől mi lehet és mi lesz jobb. Ahol a gondolkodásodban ez elromlik, az az, amikor felteszed a kérdést: Ezeknek?
@esprit: járnak a hajléltalanok, és hidd el zavar is rendesen! de nem értem miért velem balhézol, mikor én szedem és takarítom is?!?! nyugodtan szólj neki(k) Te is ahogy én és még sokan mások. Persze könnyebb nekem esni. a cigeretta csik amit kidobnak az autókból nem zavar? a szotyi amit szétdobálnak? az ilyen olyan papírhulladék amit a szél sodor? Van tudod egy kutyafutattó a köztéren, bocs II. JPP tér, de az semmire sem elég, nem vagyok gazdag, de az előszobám nagyobb!
voltam, hoztam, osztom, ennyi. kár a szóért.
Totál nem ide illő dolog.
Ma reggel tekertem melóba, amikor a Jófiúk melletti ház oldalán egy ilyen felirat fogadott.
Kurva anyátok Jófiuk, vagy menjetek a picsába?
Hirtelen nem tudom, igazából csak nevettem rajta, mert konkrétan 2méterre volt a kesztyűgyár melletti bejáratuktól.
@majki_1: Konkrétan ismét nem mondazs igazat. A felirat egy kirakatban egy táblán olvasható 30 méterre a Mátyás téri főhadiszáállástól, s valszeg keveset járod a kerületet, ha csak most vetted észre. Három hónapja ott van...
@08.szabogabor: Ismét?:)
Fél percre lakom onnan, eddig nem tűnt fel, pedig mindennap arra járok.
Mindegy kacagtam egyet. Meg ezek szerint a jófiúknak is tetszik, ha már 3 hónapja nem tesznek azért, hogy eltűnjön.
@Lesley: Szorri, ez új, bár ugyanazon kirakatban volt eddig a táblicsku, most helyette van a grafó.
@08.szabogabor: még jó, hogy nincs ott egy kamera se...
@Lesley: Azokon mindig a Jófiúkat nézik, nem a teret;)
@08.szabogabor:
Azt hiszem, erre szoktad mondani: ezt most bebuktad.
De az, hogy bocsánatot kérj, mikor kiderül, hogy valakit alaptalanul vádoltál, fel sem merül benned.
Hiába, kell a vastagbőr a leendő polgármesterjelöltnek.
@Kis ember: Butának születni kell, és neked sikerült. Egyrészt a bebukott részre írtam ilyesmit: Szorri. Tudod ez annyit jelent, hogy bocsánat.

Másrészt a 2 méterre című okfejtésnél pedig megáll, amit mondtam, mert az biz 30.

Ezt bebuktad. Akkor most bocsánatot kérsz?
@08.szabogabor:
Csúsztatni tudni kell, hiszen majki_1-et gyanúsítgattad, de Lesley-nek válaszoltál. De hát butának - mint te írtad - születni kell, ha szerinted ezt nem veszik észre.
Gábor, Gábor, nehezen lesz nelőled ilyen mentalitással polgármester!
@Kis ember: Csak Te nem értetted, hogy a szorri kinek szólt, lásd majki Nálad mennyivel okosabb. Ő diadalmaskodhatott volna, de nem tette, értette, hogy bár Lezlinek címeztem a bocsánatot - arra volt értelme reagálni, ugyanis ő hozta a bizonyítékot - de valójában neki szólt.

És nyugodj meg, a Te támogatásodra soha nem lenne szükségem, egyszerűen nem jöhet létre olyan helyzet. Másokért meg kár aggódnod, felnőttek, majd döntenek. És erre nulla a befolyásod.
Az a baj a zacsikkal,hogy csak ott adnak,mi van velünk,akik a kerület túlsó végén laknak?A Hungária krt- Kerepesi út- Asztalos u.- Ciprus u.által határolt részen sok kutyus van.Innen bemenni a zacsiért 1400ft.Nem ártana valami megoldás,de az erre illetékesek erre nem gondoltak,vagy arra gondoltak,így kevesebb pénzbe kerülünk!!!!!!!!!!!!!
A II. János Pál pápa téri park rendeltetésszerű, így kutyapiszok mentes használatárt épp itt gyűjtenek aláírást.

Aki egyetért, csatlakozzon. Aki nem, indítson aláírásgyűjtést, hogy jelöljenek ki esetleg futtatót a gyereknek :(

www.peticiok.com/tiltsak_ki_a_kutyakat_a_ii_janos_pal_papa_teri_parkbol