Volt már ilyen, amikor csikket eldobó embert igazoltattak, aztán kiderült, körözés alatt állt. Csikket eldobni gáz! 

Ami viszont a rendszavazás óta zajlik, az kicsit necces. Elkapnak minden kis apróságért, ha kicsit is olyan az öltözéked, viselkedésed, ami nem illik bele a polgári rendbe.

Kattintásra megnő!

Hangsúlyozom, én sem szeretem a szemetelő embereket, viszont a minap, amikor a Blahán lekaptam ezt az intézkedést, a rendőrök (egy nő és egy férfi) az autóba beszállás előtt ugyanígy eldobta a csikket.

A jó példa, ugye.

Viszont lehetne úgy is, hogy a köztisztaságiak tényleg elvégzik a napi munkájukat, és az önki ezzel megbízott cége meg pótolja a hiányzó kukákat - amiket aztán ürítenek is napi rendszerességgel.

A madarak azt csiripelik amúgy, hogy múlt hétfő óta az önkormányzatban átcsoportosítottak embereket a megnövekedett munka miatt más osztályokról a szabálysértések kezelésére.

Hajtóvadászat zajlik a csövik ellen?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr403276850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezli kedves, tulképp ez az írásod miről szól?
"Ami viszont a rendszavazás óta zajlik, az kicsit necces. Elkapnak minden kis apróságért, ha kicsit is olyan az öltözéked, viselkedésed, ami nem illik bele a polgári rendbe."

Való igaz, hogy ami a "népszavazás" óta folyik, az csöppet talán túlzás...
Már nézni is szörnyű, ahogy minden este jönnek a kékek, meg a platós kocsi és mindenkit igazoltatnak, szerencsétlen csöviket meg elviszik...

De koránt sem tesznek meg mindent...
Ami teljességgel felháborít, az az, hogy a "rendszavazás" óta szinte lehetetlen aludni a Gutenberg tér környékén.
Nem tudom mi történt, milyen hely nyílt a Máriában vagy a Horánszkyban, de minden este 11 és 2 között megállás nélkül ordibálnak az utcán (gondolom fiatal, felsőoktatási hallgatók).
Nem vagyok még 30, így nem lehet azt mondani, hogy a fiatalságukat és jókedvüket irigyelném, de már nem egyszer gondoltam, hogy rájuk hívom a "pékeket". Tudom, igazán gec.i dolog lenne, de lassan nem bírom szó nélkül hagyni a dolgot.
Esténként kijárok cigizni az erkélyre, s látom, amint a nagyon üldözött utcai vizelés zajlik. Nem, nem a hajléktalanok, hanem a jövő nemzedéke, akikre büszkéknek kéne lennünk, mert egyetemre járnak, s ők fogják vezetni nemsokára az országot... Szóval ezek hugyozzák szét a Kölcsey-Békési sarkot.
Ami komolyan illúzió romboló, nem csak fiúk, hanem a lányok is ezt teszik...

Szerencsétlen, otthontalanokat folyamatosan basztatják, annak ellenére, hogy "senkit" nem zavarnak, de akik ténylegesen megérdemelnék azok simán "randalírozhatnak" hetek óta...
@Palmi: Welcome on the board! Ezt papoljuk évek óta! A válasz annyi volt, hogy akinek nem tetszik az költözzön el! Ez egy egyetemi negyed lett...
és most mi a hiszti oka kérem?

a CSIKK TÁN NEM SZEMÉT?

SŐT ÉPP EZ A LÉNYEG:

nevelni (ha már a szülők nem tették meg), hogy a szemét nemcsak a dömpernyi sittet jelenti
@Ezt a népet sajnáljam?: Én is azt mondom, hogy ne szemeteljen senki. De ne a csövesekkel kezdjük, és ne a rendészeti eszközökkel: legyen előbb kuka, mindenhol; ürítsél rendszeresen, hogy férjen bele MINDIG és ha ezek után is szemetel, legyen bírság.
Itt nagyvonalúan túllép a helyi hatalom ezeken, és kifejezetten a csövi kinézetű embereket zaklatja, miközben a fakabátok is ugyanúgy szemetelnek.
@Lesley: Lezlikém, ez persze ordas méretű csúsztatás. Nagyjából olyan, mintha azt mondanád, hogy miért a hőerőművekkel kezdjük a a károsanyag kibocsátás korlátozását, miért nem a cigisekkel...

Tudod, van olyan a való életben, hogy nagyságrend. A hajléktalanok messze a legnagyobb szemetelők, és "minőségileg" is mást produkálnak. Mi nem a hitvilágodban, hanem a valóságban élünk, és azt tesszük rendbe.

A kukák száma pedig a hajléktalanokat csak annyiban érinti, hogy több a potenciális célpontjuk. Ők ugyanis nem raknak bele semmit, inkább csak kivesznek onnan. Igazából az érveid hiányát próbálod zűrzavaros csúsztatásokkal tupírozni egy ideje...
@08.szabogabor:
A szelektív szigeteken sem a roma családok borogatják a konténereket ugye?
@08.szabogabor: na, ezt igencsak kétlem - mármint a nagyságrendet. Él a kerületben 80e ember. Itt van a legtöbb egyetem, fősuli, csak a Palotanegyedbe naponta 25e ember jön. Csövi mennyi van? Most számoltátok meg.
Sokfelé megfordultam már a világban, de olyat, hogy egy rendőr szabálytalankodjon (úgy értem látványosan), egyedül itt meg az oroszoknál és a románoknál láttam.
A legtöbb helyen elképzelhetetlen, hogy rendőr ne legyen bekötve, tilosban forduljon meg, eldobjon bármit.
Igaz, a legtöbb helyen tisztelik is a rendőrt...
@08.szabogabor:
Kicsi fí(j)ú'ka...,lám'lám mibül lesz a cserebogár...,mármint ha pernahajder
magácskát válasszák meg igazgatónak(is),
tuggya hiszen NagyKegyed lehet a helyi városüzemeltetés tótum f'a(x)tuma...,
csak(nehogy)csütörtököt monnyon...,előre
(is)gratula...,remekül g(p)ályázott...
@Lesley:
A kocka el van vetve...,ipi'apacs...,
szintén lehet gratulálni...
Dobjatok már fel a netre egy fotót erről a szentemberről lécci. Hogy tudjuk kinek kell majd hálákodni, ha rend lesz és fegyelem...
@városjáró:
...., "Az is tolvaj,aki az emberek bizalmát ellopja!" (Móricz Zsigmond)
Nem úgy vettem észre, hogy a rendőrök stb. hajtóvadászatot rendeznek, sem a Nyugati környékén, sem SEHOL!!!!!!!....