Ilyenek a közterületfelügyelők, rendőrök, kerületőrök - akik a közösbe fizetett pénzünkből dolgoznak, csak értünk, csak azért, hogy jobb legyen mindenkinek, csak azt szem előtt tartva, hogy a szabályok maximálisan be legyenek tartva...

Egy optimális világban, persze. Mint láttuk, a rendőröket akkor sem érdekli a szabálytalanul parkoló autó, ha Közbiztonsági Napot tartanak, a közteresek pedig nem bírságolnak meg olyan autót, ami a rendőrség épületének közelében van - mert lehet az a fakabátok saját, civil autója is. Az, hogy a szabálytalanul parkoló autóktól nem lehet elférni a járdán, nem érdekel senkit.

Ki ellenőrzi a munkájukat? Mi alapján kapnak fizetést? Hogy lehet számonkérni őket?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr531209776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia!
Jó a videó!
A zöld Suzi már 1 hete ott áll kb.
A környező kis utcákban is ez a helyzet.
Én kb 5-6 levelet írtam már 1 éve.
Válasz jött, de azóta sem történt semmi.
A mi pénzünkből elsétálgatnak és kész.
Egy másik kerület alpolgármestere azt mondta nekem, hogy az ottani közterület-felügyeletet gondosan megszervezni, ösztönözni és ellenőrizni gyakorlatilag lehetetlen, ráadásul politikailag nem éri meg foglalkozni vele.

Ez Pelyva György zuglói városüzemeltetési alpolgármester volt. A 2006-os országgyűlési és önkormányzati kampányban kíváncsiságból több párt választási fórumára elmentem, sok érdekes tapasztalatot szereztem. A józsefvárosi szocialisták itt a körzetünkben nem szerveztek programot, ezért mentem Zuglóig. Baráth Etele országgyűlési képviselőjelölt, Csák Ferenc kampányfőnök és Pelyva György akkor azt mondták, hogy ők fejlesztési pénzeket hoznak a körzetükbe, az új társadalmi konfliktusok kezelését a civilekre bíznák, az intézmények működése pedig csip-csup ügyek, melyek kívül esnek az ő érdeklődésükön. Zuglóban a parkolási gondok úgy merülnek fel, hogy az egyre több gépkocsi beáll a parkokba, elfoglalja és tönkreteszi a növényeket. Baráth és Pelyva azt ajánlották, hogy az emberek üssenek karókat a földbe, és rendezzék le egymással a problémákat. Igen ám, de éppen emiatt már többször majdnem ölre mentek emberek. Panaszkodtunk az önkormányzat által fizetett parkfenntartás minőségére is, erre Kinisch Andrea képviselő azt javasolta, hogy a hiányzó munkákat végezzük el önkéntesként az MSZP szervezésében.

Mostanában talán már figyelmesebbek vagyunk ezekre a dolgokra, és a döntéshozók is megértik, hogy a közszféra menedzsmentjének elhanyagolása komoly problémákat okoz. Bár programszerűen még senki nem mond ilyet.

Ezzel is kapcsolatos egy ma megjelent interjú egy falusi polgármesterrel, aki jól ismeri, mi történik ezen a téren Európában. Az egyik egyik legfontosabb és leginkább szívderítő nyilatkozat, amit hosszú ideje olvastam:
nol.hu/belfold/20090626-a_polgarmester__akit_megmosolyogtak
Elmentetek a házunk előtt. :D
Van amúgy parkolóház a közelben? Sose kerestem, nincs is autóm, de nekem nem rémlik, hogy lenne legális parkolási lehetőség.
@vajdapeterutca:
Ez a "falusi" polgármester szerintem nem Szdsz-es, hanem józan paraszti ésszel gondolkodó Ember, aki vezetői képességekkel van megálldva!
Ja, és a mai politikusaink közt jó, ha 0,1% ilyen ember van, legyen az Fidesz, Mszp, Mdf, stb
A kisebbségi önkormányzatokról nem is beszélve...