Hungarocell

Címkék: építkezés hivatal körút köztér blaha

2009.02.13. 17:40

Az elmúlt napokban igen szeles időjárás uralta a fővárost - ami azért jó, mert kifújja a szmogot, és ha nem is tökéletes, de legalább élhető levegő lesz. Ami a szelet most ide köti, az az, hogy Szél Kálmán előszerettetel játszik a szeméttel. Felkapja, ledobja, gurítja, szétszórja, beteríti vele a környéket.

A Blahán épülő szép új csoda, amely most még csak a betonvázával koronázza meg a látványt, a szigetelési fázisba lépett: hungarocellel. Népszerű és hatékony anyag - gyerekként játszottunk a szétmorzsolásával mi is - és ez köszön most vissza a József körúton. A Blahától a Rákóczi térig tele van az út a kocsik alatt, a járda, de főleg a pocsolyák fogják meg szépen. Ahogy a pocsolyákat a szél és a nap felszárítja, úgy jut egyre messzebb és messzebb, szóródik szét apró kis gömbökre. Minden nap távolabb...

A kerületben közterületfelügyelők és kerületőrök is vannak, a körút meg igen kiemelt része a városnak, főleg a Blaha, ami egy jó nagy csomópont - mégis napok óta játszik a morzsalékkal a szél. Nem kellene, vagyis kellett volna észrevenni ezt már valamelyik hivatalnak? Akár a rendőr, akár a kerületőr, vagy a közteresek - de ide nyílnak a fogyasztóvédelem ügyfélszolgálatának ablakai is. Senki nem akadt, aki szóvá tette? Neadj'isten, intézkedett volna? Könnyen visszakövethető, és hogy véletlenül  se tévesszük el, van néhány csomagolófólia is a fákra tekeredve.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr82941033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha csak ez lenne a probléma, szép világban élnénk! 2008. dec 4-10 között a Nyugati téri aluljáróban árultam régen meghalt férjem, Csalog Zsolt Krisztina c. könyvét. Na, igazi szociográfiai tanulmány volt a közterület-felügyisek napi látogatása (min 10 fő nézte meg engedélyemet), meg a buzi-kurvák, kurva-kurvák, strici-kurvák, dílerek "munkája". E rétegből a dílerekkel volt igazi bajom, a többi melózna, ha lenne kuncsaft. De nincs. Mondtam egy nap a közterületeseknek, az a férfi ottan, az díler. Odamentek, személyi-kérés, aztán semmi. Majd jött a díler, és "megköszönte". Ennyi. A mások gyilkolásából hasznot húzóval "ezeknek" semmi bajuk, a kábszeresekkel sem, a senkinek sem ártó honpolgárt meg zaklatják. Túl nagy a kontraszt!
"a körút meg igen kiemelt része a városnak, főleg a Blaha"
Hát ezt rosszul tudod. A Rákóci út, a körút meg a Blaha ma már a város legelhanyagoltabb része. Bedeszkázott kirakatok, elgurult sörösdobozok, kínai bóvlit áruló szerencsétlen üzletek között hajléktalanok feszülnek a szélbe, és néha összekapnak a meleg kapualjak alatt, a fél üveg olcsó boron, és egymás szájából veszik ki a cigarettacsikket.
Különösen télen, különösen szélben, idehúzódik mindenki, akinek nincs hol aludnia. Itt találkoztam az én hajléktalanommal is, aki korábban a Gellért-hegyen lakott. Csak ott nagyon szeles mostanában mondta, és mohón megszívta a cigarettát
mertmegerdemled.blog.hu/2009/01/12/eladod_vagy_felgyujtjuk05
A blaha budapest segglyuka. Legalábbis az egyik, mert sok van még neki, de talán mind közül a blaha a leggázabb.
nektek mélymagyaroknak semmi se jó, ha épít a demszky, az a baj, ha nem épít, az a baj. csak náculhassatok, az a lényeg.
@icelpro: te bolond vagy, igyál egy forrócsokit, te anti-anti :D

@zsame: temeg haladhatnál már a mesemondásoddal, meg a hazugságblogoddal egy könyvkiadó irányába :P

énmeg kussolhatnék, hogycsak fikázni tudok mindent énis.. :D

amúgy, kicsit összébb kell söpörni, aztán felgyújtani, mint Nápolyban, hátha feltűnik valakinek, hogy mennyire balkán vagyunk.. :D
Az egész város tiszta mocsok. Nem törődik itt senki semmivel. A sok hajléktalan, lepukkadt házak. Szánalmas.
Demszky meg villog az új metrón, amelynek legfőbb tulajdonsága szerinte, hogy tiszta.
Szerintem még mindig több az eldobált csikk (az általad illusztráción felrakott képen is) mint a hungarocell! Nno ez viszont egy általános probléma. Büntetni!!!
@Ejjnye Bejjnye: azért nézd meg megint a 9, 12, 13 számú képet
@zsame: igen, a Blaha fontos csomópont a város életében, az egyik. Sokezer ember fordul meg ott naponta.
Ezért kellene jobban odafigyelni rá
a 8kerben nem látható köztisztaságiak vannak. ezt abból gondolom, hogy amikor - többször - felhívtam a polgármester figyelmét az utcákat ellepő szemétre, akkor rendre azt a választ kaptam, hogy márpedig rendszeresen takarítják a közterületet, egyszer még egy amolyan munkarend félét is csatolt, hogy hol és mikor. mivel én sohasem láttam őket, ebből gondolom, hogy láthatatlanok. ez még persze nem lenne baj, inkább azzal van a probléma, hogy a tevékenységüket is leginkább a vizualitásuk jellemzi.
@tompus: lehet, hogy mégis a nácikat emlegetőnek volt igaza? Tényleg közröhej, hogy ha valami épülni próbál Budapesten, akkor azon megy a hörgés, hogy mennyi pénzt költenek feleslegesen. Ha nem épül, akkor meg miért nem?
Legszánalmasabb érv ezekben a vagdalkozásokban, hogy teli a város kutyaszarral. Mintha Demszky szaratná a kutyáját minden járdára...
Na mind1. Tényleg undorító, ahogy Budapest kinéz. Ha lenne miből megélnem, már rég Bécsbe vagy valami kisebb osztrák városba költöztem volna.
Amíg Budapesten 23 önkormányzatnak nevezett kiskirályság garázdálkodik, addig semminek nem lesz gazdája, semminek nem lesz felelőse - a mocsoknak, bűznek, leposztult portáloknak a legkevésbé.

Lapátra kell tenni az egész önkormányzati csürhét, EGYETLEN városvezetést választani, és keményen tökön rúgni őket, ha nem teszik a dolgukat. Úgy, ahogy Párizsban, Bécsben, vagyis ahogy a világ normálisabb felén teszik.
Budapest a hülyék városa, ahol kisnyugdíjasok tüntetnek az ingatlanpanamás délceg polgármesterherceg mellett.:-D

Először a fejekben kellene rendet tenni, mert addig itt semmilyen változás nem lesz. Legfeljebb még több hungarocel.