Hűs

Címkék: segítség önkormányzat meleg hivatal víz

2012.06.20. 12:59

Miközben hőségriadó van -  bemondja még a józsefvárosi magasságos hivatal is -, addig a köztéri vízvevő helyek egy része nem működik. Így megy ez évről-évre. Szólunk a lakosságnak, és ezzel a feladat letudva. 

Há' vigyen mindenki magával vizet, nem? Há'de.

A FŐKERT még a hét elején megnyitotta a kezelésében lévő ivókutakat. Szükség esetén munkatársaik kinyitják a csapokat, így biztosítva felfrissülést a parklátogatóknak és a gyerekeknek. A társaság folyamatosan öntözi a kiemelt zöldterületeket, emellett a játszóterek hűtéséről is gondoskodik. 

hazudja a közlemény

Nézegess nem működő kutakat kerületszerte:

 

Ami közkézen - kerületi vagy fővárosi önkormányzatén - van, nem működik. A Corvin Sétány bezzeg nem engedheti meg magának ezt a luxust.

Pedig olyan egyszerűen meg lehet oldani a hűsítést; igaz, ez egy óceánnal odébb van, de a probléma ugyanaz: meleg van.

És ott az emberek mindig számítanak, nem csak voksoláskor.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr924596814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.21. 09:21:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt én sem értem, mintha ebben a városban utálnák a szökő és ivókutakat. Ami van, az is száraz. De leginkább nincs.
Elég szomorú, hogy a sok felállított ívó víz kút nyáron nem működik! Olyan nincs, hogy nincs rá pénz (az üzemeltetésére) a kút kell, és azért van a városban különböző helyeken, mert szükség van rá, mert valamikor úgy gondolták... Illetve kellene!!!... nyár van. 5 percenként szomjas az ember az utcán is...
kihasznalatlanul.blog.hu/2012/06/17/nem_mukodik_miert
@ildsisy: A külső kerületekben valamikor rengeteg artézi kút volt, ma alig van.

Az a gond, hogy ezek úgy gondolkodnak, a lakóknak minek, mindenütt be van vezetve a víz. Miközben autóforgalommal alig rendelkező utcákon komoly bringaforgalom van.

A XV. ker-ben pld. épp ott számoltak fel most egyet, ahol a kerület gyerekei a sportnapjukat szokták rendezni, de e mellett nagyforgalmű bringaútvonal a Római part felé. Épp jó helyen volt, a legközelebbi már csak a Rómain van.
"Ami közkézen - kerületi vagy fővárosi önkormányzatén - van, nem működik. A Corvin Sétány bezzeg nem engedheti meg magának ezt a luxust."
Már megbocsáss, de ez marhaság.
Éppen azért nem működik, mert nincs "közkézen".
Sajna a "közkéz" és az "önkormányzati tulajdon" manapság még csak nem is hasonló dolog.
Épp, hogy a közkéz működne, mert a PPP-k szétlopnák, de jó közkéz kell, vagyis kerületi önkormányzat.
Itt, ahol lakom, müxik a szökőkút, igaz köztéri ívóvízkutak nem nagyon vannak, mert cukrászdába mennek a polgárok fagyizni.
Blogolni jó, de inkább ott helyben kéne tenni valamit.
A VIII. ker. amúgy hírhedt, mert sok ott a c betűs, akik hamar tönkretennék ezeket a kutakat. Kellene nekik a fém.
Na, eszembe jutott a lényeg:
Olyan kutakat kéne felállítani a zöldterületek közepébe, amelyeken vékonyan csurogna a víz. alapjáraton öntözne, de inni is lehetne belőle, persze nem duhajkodva.
Úgy működne mint egy forrás, és, mint tudjuk, a forrásoknak saját biotópjuk van.
az ivókutak csak a cocilizmusban működtek, mert akkor 3 Ft volt a vízdíj és nem kerestek havi sokmilliót a vízügyi vízfejek ! :)
Nem az ivókút a lényeg, hanem az, hogy már megint hazudtak!
@hehe64: mire gondolsz?
Akinek a területén áll a kút, annak kell gondoskodnia a működésről. A Köztársaság tér fővárosi, a Mátyás tér kerületi kezelésben van. Az önkormányzat pedig végül is mi vagyunk - tehát ha szükség van rá, akkor legyen kút, ha meg van, akkor működjön a hőségben! A nyár még csak most kezdődik, ez lesz még vagy 3 hónapig...
A Nap utca és Futó utca sarkán is van egy ivókút,három éve nem látott vizet.
Kicsit félrevezető a poszt!

Ha jól látom a Blaha Lujza téren működik az ivókút, a József körúton lévő kútból meg ha fizetnének se innék. A többi nem Főkertes ivókút.
Ezt a "pesten vizet osztanak a hőségriadó alatt" dolgoz én mindig csak a rádióban hallom. Pedig mászkálok eleget, pályaudvarok, forgalmasabb helyek, és még csak olyannal sem találkoztam, aki látott volna hasonlót. De gondolom a lóvét ezért is felveszi valaki.
@Lesley:

Három éve próbáltam utánajárni az akkori városüzemeltetésnél, a Golgota téri kút miért nem működik. Merthogy tehetnének rá - így a feltevésem a munkatársnak is célszerű - víztakarékos (nyomásra működő), lopástól lehetőleg védett (jól rögzített, és lehetőleg nem értékesíthető anyagból lévő) - csapféleséget.

A válasz a következő volt:

1. A lakosok nem igénylik, hogy legyen víz a téren.

2. Nem érdemes semmilyen műszaki megoldáson gondolkodni: a hivatalban abból indulnak ki, hogy mindegy milyen, a lakosok úgyis ellopják.

3. Kocsis Máté egy forintot sem akar költeni arra, hogy legyen víz, ezért a hivatalban nem is téma ez.

Namármost, a témát azért vetettem fel, mert az akkor a Golgota téren is őrködő közmunkások mondták, hogy ez a legnagyobb probléma a téren. Sok szünidős gyerek és család használja a játszóteret és a parkot, akik nem hordanak maguknál vizet, ha hordanak, gyorsan elfogy, a boltban venni nincs pénzük.

A "nem érdemes semmin gondolkodni, úgysem érdemlik meg" hivatalnoki kultúrája elég általános Józsefvárosban.

A Kocsis Máté emlegetése pedig azért volt érdekes, mert hónapokkal az időközi választás előtt voltunk. A beosztott hivatalnoknak tökéletesen lejött, és az ügyfelének is továbbította, hogy Takács ügyvezető polgármester nem oszt, nem szoroz. Másképpen mondva: kapásból Kocsist nevezte meg a probléma forrásául.

Ami persze már azért is ellentmondás, mert a három magyarázat egymást üti.

Megbeszéltük akkor, hogy mindennek ellenére továbbítja a főnökeinek a felvetésemet. Hogy ha később visszakérdezünk rá, akkor azt mondhassák, hogy a szervezet azt kezdett a lakos észrevételével, amire lehetőséget adtak neki, és eddig és eddig jutott.

Megvolt az illető neve és mobilszáma. Három éve utána is akarok menni az ügynek, ám eddig nem voltam kitartó. Ez az egyik "vajdapéter-ügy" a tucatnyi kisebb-nagyobb közül, melyben a polgármestertől tisztázást kértem, és a legutolsó közmeghallgatáson ígéretet kaptam rá. Bár időközben egyre több ügy jött, ez most az én civil kitartásomon is múlik. És mindenkién: azért írom.
Épp tegnap méláztam el a dolgon - miután véletlenül belebotlottam egy a Keletiben ingyen vízet osztó Kat.védelmis emberbe. Tényleg ennyuivel "jobb" kánikulában palackos vizeket osztani, mint inkább üzembentartani a köztéri ivó- és szökőkutakat? Hát ennyire smucigok velünk az adóinkból (vissza)élő városvezetők?