Biztos találkoztatok már ilyen táblával a városban:

tábla.jpg

Igen, rossz felvétel, telefonnal készült - de azért olvasható: kamerával megfigyelt terület. Mióta a bringám ellopták és a fakabátok leszarták a térfigyelő felvételeit, az ilyenen csak mosolyogni tudok. Ám ami e tábla felett van, azon hangosan felnevettem:

kamerával megfiygelt kamerák.jpg

Kamerával megfigyelt kamerák! 

Na, ezért tart itt ez az ország...

Nem, nem fotosopp.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr595516266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kis "kiigazítás" - azon kívül, hogy a fotók a Fiumei úti "OTI Palotáról" készültek (ami ma a "Nyugdíjbiztosítási Székház"): a "házas" kamerák az OTI Palota rendszeréhez tartoznak, és kizárólag az épület és közvetlen környezetét figyelik meg. Ezek a kamerák nem forognak, hanem fix telepítésűek és beállításúak. Így a két "házas" kamera nem egymást figyeli, és az ilyen telepítési móddal igyekeztek kiküszöbölni azt, hogy megfigyelésből kieső "holttér" keletkezzen. A hengerház alatti, félgömb búra "takarásában" a VIII. ker. Rendőrkapitányságra bekötött térfigyelő kamera van. A fotó alapján valóban tűnhet nem szerencsésnek az elhelyezés - de két különböző rendszerhez tartozó kamerákról van szó. Ráadásul az OTI Palota műemlék, így nem mindegy, hogy hova és mit helyeznek el a homlokzatán.
Ezen kívül a kék kis táblácskák a járda alatti közműkapcsolatokat jelölik - amely még inkább behatárolja a térfigyelő kamera "kábelkapcsolatát". Ahogy az OTI Paloza homlokzatának tagolása is behatárolja az ottani "házas" kameráik telepítési helyeit. És ne feledjük el azt sem, hogy az OTI Palota egy központi államigazgatási szervek elhelyezését biztosító épület - mely igényli a fokozott védelmét az épületnek.

Jó lett volna egy olyan fotót is kiposztolni, ahol a kamerák tágabb környezete is látszik. Így túlzónak érzem az "ezért tart itt az ország..." megjegyzést. Amúgy ha a fotó helyszínétől pár lépésre van olyan, hogy szó szerint egymást figyelő kamerák - a Fiumei út-Dologház utca kereszteződésében.
én nem értem miért kell ezen nevetni, teljesen világos amit a képen látunk
előző kommentelő el is mondta
kiküszöbölni azt, hogy megfigyelésből kieső "holttér" keletkezzen

látszik, hogy nemcsak egymást veszik a kamerák

ezért tart itt ez az ország? egyéb közhely nem volt a szótáradban?
szerintem minden közterületet be kéne kamerázni a bűncselekményeket is akadályozhat meg, ill. kiderítheti