Szóval az történt, hogy ellopták a bringámat. 15 éve vásároltam, és az elmúlt két évben újult meg minden porcikájában, hogy továbbra is megbízható, hű társként segítse a közlekedésem. 15 év! Sok házasság nem tart ennyi ideig...

Canga2ka.jpg

Drágaság

A bringa utcán állt, a ház pinceablakának rácsához kötve egy masszív U-lakattal - mint ahogy tavaly egész nyáron is. Persze, leszedték róla a leszedhető dolgokat: kulacs, fényvisszaverő szalag, de ezek nem is fontosak; meg leszedhettem volna én is. Most viszont az egész bringa eltűnt, és ami durvább: a ráccsal együtt.

canga3ka.jpgHűlt helye

Úgy bizony, a bátor versenyző ki- vagy lefeszítette a rácsot és vitte, U-lakattal, biciklivel együtt. Péntekről szombatra...igen, tizenharmadika volt. 

Persze rendőrségre be, feljelentés megtesz. Kérem a környékbeli kamerák képének tüzetes átvizsgálását, fejből fel is soroltam párat, jegyzőkönyvbe is került. Mire hazaérek, már pont ideért a helyszínelő csapat is. Lefotózzák, megmérik a rács helyét, csatolják az ügyhöz.

És hogy miért kamerateszt? Mert ez a része a kerületnek nagyon be van kamerázva, és hátha nem csak a képviselő érdekében néznek utána. Az meg biztosan feltűnő, ha valaki egy rácshoz lakatolt biciklit tol...

CangaKamerák.jpgPiros a térfigyelő, sárga magánház kamerája, kék csillag a bringa helye

Látni lehet, hogy a bringával bármerre indult is el, kamera látómezején kellett keresztülhaladnia. Ha nem térfigyelő, akkor a sárgával jelölt, Fecske utca 3. ház saját kamerái rögzítették.

Errefelé a gyalogzsaruk is sűrűn járkálnak, igazoltatnak, motoznak. Józsefvárosban  polgárőrség is van, és a közterület-felügyelet is 0-24-ben dolgozik. 

Mégis elvitték, ráccsal együtt.

A Tolvajkergetők is forgattak a kerületben - a Víg utca 18 nincs is messze. A rendőrségtől se.

Szerintetek lesz bármi nyom?

UPDATE (16:30)


Ahogy tegnap is, folytattam a keresgélést - mint mindenki, akinek értékét eltulajdonították - és láss csodát, a Köztársaság téren, a bokrok közt megtaláltam a rácsot, amihez a bringa volt kötve. Egy alkesz csoport hőzöngött nem messze tőle, boros üvegeken vitázva, de mivel kés is előkerült, a kutyasétáltatók hívták a rendőröket. Nekem így nem kellett, csak megmutatni és elmondani a miértet.

CangaRácska.jpg

Helyszínelők sorozatokon felnőve kértem is rögtön a nyomrögzítők kiküldését - ám a valóság kicsit más. Készenlétis rendőrök lévén a kerületi ügyeletes tiszttől kérdezték meg, mi legyen?  A válasz az volt, hogy vigye be a darab vasat. Szerencsére volt nálam gumikesztyű, így legalább kevésbé szennyezte be a saját ujjlenyomataival...

Szóval most már biztosan felvette legalább két kamera a bringám és a tolvaj(oka)t: Szilágyi - Köztársaság és a Bezerédi - Köztársaság sarkán lévő. 

Úgy izgulok!!!

Update2 (22:00) :

Kommentekre reagálás

Az elvitt rács helye. A fadarabbal feszítették meg, aztán pattintották le a hegesztéseket. A helyszínelő mutatta, hogy festett rúdra hegesztették rá a rácsot, így nem fog annyira. A jobb oldali vasrúd, ami a vashálót fogta, a ráccsal együtt látszik a fenti kép bal oldalán. Értelemszerűen nem a szellőzőshöz volt most kötve.

CangaRácska2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr755404012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bocs ,de.a.második.képen is ugyanazok a rácsok vannak mint a bringás képen,ott a ventilátor,és a tégla a jobboldalán.
Nem értem ezt a posztot.
Ja már értem,az első képen a másik rács hiányzik,csak.arról.nem készült kép.
Mondjuk az meg elég durva hogy "senki nem látott semmit".
Együtt tudoknék érezni veled.
De az egész ügyet hitelteleníted azzal, hogy az "utána" képen ugyanúgy ott van a rács. Úgyhogy valami nem stimmel. Kedves poszt író! Most akkor hogy is volt az egész?
...ráadásul ami a susnyásban van az egy teljesen másmilyen rács...
Józsefvárosban? Kerékpárt? Utcán?
Két köbméter vasbetonba ágyazva. Esetleg.
Budapest de csodás, csupa fény, csillogás. A legokádékabb város. Pfúúj. Utálom.
@Gyurma73: @nyekk:

Láthatóan a másik rácshoz lehetett kötve, nem ahhoz, amelyik az első képen látszik. Az a már nem létező bringát mutatja.
A rohadék marslakók megunták az űrtalicskájukat, most biciklivel emberkednek!
A nyockerbol elloptak egy bringat. Ez legalabb olyan izgalmas, mint hogy Kinaban ma sokan ettek rizsat.

Azert drukkolok, hogy meglegyen!
Múltkor a Horn temetése után aranyláncot téptek le a Fiumein egy hölgy nyakából. 10 méterre a helyszíntől TEK-esek és rendőrök...

Tolvajtempó...
A "tol" ige és a fénykép alapján jól következtetek, hogy csak a váz volt átkötve? A hátsó kerék miért nem? Akkor azért kicsit nehezebb lett volna eltolni.
@petimegmondja: Ha jobban megnézed, akkor a susnyásban lévő rácsnak semmi olyan része nincs, amivel a képen mutatott falra fel lehetett szerelni. (a rács síkjára merőleges, a falba betonozott, vakolt tarrórészek. Legalább négy láb)Láthatóan semmi köze a biciklis képen mutatott falhoz, meg ablakokhoz.
Úgyhogy kamu az egész...
Egy jó ügynek sokat át a blogoló a hazugságaival.
Ráadásul, ha letöltöd, és kinagyítod a "lopás után" képet, láthatod, hogy a rács deformáltan ugyan, de a másik pinceablakon továbbra is ott van. Úgy hogy nem lehet a bozótban.
Egy dolog biztos. Nem Magyar gárdista volt.
@nyekk: már.én is.rájöttem :-) :-) a bringa nélküli képen a jobboldali szellőzőről hiányzik rács,gondolom.amikor a bringát.fotózta még nem gondolt arra hogy a rácsot is le kell ,úgyhogy amikor ellopták a bringát ,akkor másik.rácshoz volt lakatolva,a második.képen látszik.
mondjuk én nem értem minek fotózza le valaki a saját biciklijét lelakatolva?????

Nincs gyereke akiről születésnapi képeket csináljon?
De most komolyan. Két autóm is van, de egyiket sem fotóztam le! ( a korábbiakat sem)
@Gyurma73: Nem hiányzik a másik rács sem. Töltsd le a képet, nagyítsd ki, és láthatod, hogy ott a rács a másik ablakon is.
De különben a posztoló által elsö képen bemutatott rács (amihez a bicikli oda van lakatolva), a második képen is ott van. Sőt a másik ablak rácsa is ott van a helyén.
Nem szeretem, ha a blogoló hülyének néz, meg ráadásul hangulatot is kelt hamis fényképek alapján. Ez olyan SZADESZ-es zs... szokás.
@nyekk: a bal oldali pinceszellőzőn van egy ablakkeret,egy fémháló és egy rács,a jobboldalin a rács hiányzik ,csak fémháló van meg.
Nem lett volna egyszerűbb a lakásban tárolni? Csoda, hogy ennyi ideig megmaradt.
a.baloldalin ott az 5 vízszintes,és 2 függőleges rúdból álló.rács .
a.jobboldalin az hiányzik.
A fenti képeken látható szimpatikus hely szinte kiabál: lakatold ide a bringád!
@Gyurma73: nézd meg jobban a fenti képen lévő rácsot és környezetét, aztán az alsó képet. A fenti képen is a baloldali rácshoz van kötve a bringa.
Innentől kezdve a poszt értelmetlen\hiteltelen. (arról már nem is beszélve, hogy ha tavaly egész nyáron ott állt az utcán, akkor a kormányt, ülést, kerekeket, hajtókart, stb. hogy nem vitték el... elég sok ilyen torzót lehet látni...)
Koszonjetek a boszmenek meg a libasnak, ok dedelegttek a ciganyokat!
@nyekk: mi a francról beszélsz, sherlock?
A posztoló valamikor lefotózta a biciklijét, amint oda van lakatolva a bal oldali rácshoz. Amikor ellopták, akkor a jobb oldalihoz volt lakatolva, onnan láthatóan hiányzik a rács, csak a háló van rajta. Ez a két kép egyértelműen különböző időpontokban készült, mert másképp van lehugyozva a fal.
A rács nyilván szarul volt odahegesztve és letörték, ezért nincs semmilyen tartó rajta, aztán a posztoló megtalálta a susnyásban. Ez a rács láthatóan más, mint a baloldali, mert az egyik ród közepén van egy otromba hegesztés, a bal oldalra felszerelten meg nincs.

@Jack__Bauer: amikor ellopták, akkor meg a jobb oldalihoz volt kötve, mit nem lehet ezen érteni?
@Tisztelt Roll!: vagy a rúdon az talán nem is hegesztés, hanem egy vágás, ahol a lakatot biciklistől kiakasztotta a tolvaj.
Megboldogult papuskám mindig azt mondta, aki kuplerájban lakik, ne csodálkozzon, ha megb@sszák.
Budapesten biciklit utcán nem hagyunk éjszakára (se)!
Mocskos Fideszesek lopták el első kézből tudom.

Utáld a Fideszt az a lényeg !
@Gyurma73: Lehet, hogy még azelőtt fényképezte le a bringát, mielőtt ellopták, és nem pedig utána.

Mivel pedig nem tudta, hogy pontosan melyik helyről fogják ellopni, a fotón sem pontosan úgy helyezte el.
Igazából számomra is az a meglepő, hogy hogyan tárolhatja vki éjjel-nappal a nyílt utcán a bringáját. Még melóhelyre is inkább bevonszolnám az irodába, ha meg ott lakom, akkor azzal alszok, de nem hagyom kinn. Főleg nem a józsefvárosban...

De még a kertvárosba se. Szurkolok hogy meglegyen, de a posztoló okolhatja magát a felelőtlenségéért is.
@nyekk: A második pinceablakhoz volt lakatolva, amin az eset után már csak a fémháló látható.
Miért kellene a két rácsnak azonosnak lennie?
A biciklit ábrázoló fotón pedig az első rácshoz volt rögzítve valamiért. Gondolom egy régebbi kép. Talán a környékbeli bicajosok használják biciklitárolónak ezeket a rácsokat, tehát nem lehet mindig feltétlenül ugyanoda rögzíteni a gépet.
@szabfer: Gondolom, ha ejjel kimesz az utcara es kirabolnak, akkor okolod magad, hogy miert mentel ki ejjel az utcara...
tanulság, túl sokan hiszik hogy tudnak hegeszteni :-)

amúgy nem semmi hogy a ny...k nevű kommentelő több mint egy óráig írogatott ide hogy kamu az egész ááá de nem ám hogy gondolkozna pár percet a kis buksijával inkább írogat órákig biztos valami miniszter lehet hehe
A VIII. kerületben utcán hagyunk bármit? Én ezt nem értem.
@Vizilabda: Ki nem szarja le a súlyos kisebbségi komplexustól átitatott véleményed? Évi több tízmillió turista jön ide, mert ők meg szeretik.
Magyarország jobban teljesít!
Nem vette észre, hogy a brunyáldába állította azt a szart!?! Csak elvitték a pisáldából! rend a lelke "mindennek" :)
Azt gondolom, hogy ott helyben feltették egy kisteherautóra, nem tologatták az utcán. A lányomét is ugyanezen a napon lopták el. Én úgy tudom elképzelni, hogy feljönnek vidékről teherautóval, gyorsan összeszednek annyit, amennyi felfér és leviszik vidékre, jó messzire. Ezért nem lesznek meg sosem.
Lassan már kerékpárra is érdemes nyomkövetőt rejteni. Már az elmozdításánál riasztást tud küldeni, aztán online térképen lehet követni a tolvaj útját:
www.langlovagok.hu/tuzor/54_nyomkoveto-a-mindennapjainkban
Mikor a 13-ban laktam a rendőrpalota mellett, újépítésűben. Biciklit csakis a lakásban tartottam, hiába volt acél ajtós zárható tárolóm, azokat is felnyomták. Konkrétan az enyémet nem. Viszont volt olyan lúzer barnamajom, amelyik nem talált ki a teremgarázsból. :-D Nem tudta elolvasni, hogy exit, és nem tudta értelmezni a zöld alapon fehér ember piktogrammot.

Viszont az elgondolkodtató, hogy mikor reggelente munkába mentem, rendszeresen 6-8 éves cigánypurdék feszegették a kocsiajtókat.
Nem értem, mire számított a posztoló. Azon a bringána pedál többet ért mint a környék lakói felének az élete együttvéve.
kíváncsi v'ok h mikor lesz elég, és áll neki vki rendet tenni, mert ebben az országban szinte semmid sem lehet amit ne akarna egy féreg ellopni :(

Remélem megkerül a bringád -ha más nem egy házkutatásnál sok másik hasonló sorsúval együtt-..
az enyémet egy stoptábláról lopták el...
semmi sem biztos. aki bringát akar lopni az el is fogja. tökmindegy hova kötöd le és mivel. Elviszik a ráccsal, lefűrészeli, levágja, akármi.
Mit vártál a cigánygettótól? Ott még az utcakövet is ellopják, mert csak
optimista emberként (még) bízok abban, hogy visszakerül - na meg a Tolvajkergetők is akcióztak a 7végén, találtak is bringatolvajt, kettőt a Magdolna utcában:
www.facebook.com/tolvajkergetok/posts/473720062720479
Különben is, legalább egy agyatlan ökoterrorista bringással kevesebb fog átvágni a piroson, a gyalogosok között...
nálunk újpesten a társasházi közös tárolóból a kvázi fehér emberek is simán megpattintják a cuccost, akkor miről beszélünk nyócker, cigányok esetében?
@Lesley: azok nem fasiszták?
hisz megírta a tévedhetetlen index is!
Olyan jó érzés látni ezt a sok vérmagyar vadbarmot!
Mintha kizárólag cigányok lopnának...
@wmiki: az (náci, nyilas, fasiszta, nevezd magad aminek akarod) te vagy.
@álfirkász: mintha kritérium lenne a kizárólagosság és nem lenne elég a jelentős felülreprezentáltság a szakmában :)
Anno nekem is elvitték a bringám, ami egy társasházon belül volt a korláthoz kikötve - ott a korlátot szedték ki. Mivel a lánccal a keréken és a vázon át rögzítettem, csak úgy tudta elvinni, ha a) levágja a láncot (de akkor minek kitépni akorlátot), b) cipeli a kerékpárt. Naivan én is javasoltam a rendőröknek, hogy nézzék meg az utcában lévő kamerákat... (még egy kb. 5 órás itervallumot is tudtam adni). Kiderült, hogy a közeli szálloda kamerája nem rögzíti, csak mutatja a képet, a másik két rendőrségi kamera pedig éppen sajnos másfelé fordult (mert ilyenkor ezek forognak, mint megtudtam). Azért megemlékeztem arról, hogy amikor egyszer fél órát álltam a kocsival a sarkon éjjel 11-kor kb. fél métert belógva a fehér vonal mögé, akkor persze a kamera rögzíteni tudott, én meg fizethettem 30k-t a szabálytalan parkolásért...
Azt hiszem, tényleg a nyomkövető a megoldás, ahogy itt írta előttem valaki :-(
@­DezInf:

Te utolsó nickhamisító!!!!!!!

Tutira te nyúltad le a bringát,aztán másra akarod kenni.
Miért is nem Fejesrob a tolvaj szerinted?
Jaaa, bocsi... :))))
Egy az akol, egy a nyáj, egy a vezéretek segge :))))

Szóval, ha hamisítod a nicket, akkor próbáld meg átvenni a nick néhány jellemzőjét...... tudom, nehéz dolog a sok fontos minyisztériumnyi beosztás mellett:))) .....mer annyi ésszel amennyi nektek van.......
elsőre nekem se állt össze a fotókép. a könnyebb érthetőség kedvéért oda kellett volna írni, hogy a lelakatolt canga csak illusztráció. mondjuk hogy mért fotózza le vki a saját kikötött bringáját az is érdekes kérdés. talán bizonyítéknak utólag. akkor nem volt rá szükség. most hogy lett volna, de épp nem volt kéznél gép - gondolom. mindenesetre ezekkel az "ilyen volt - ilyen lett" képekkel okosabban kell bánni. mert megtévesztő lehet.
@városjáró: Vagy nem kell odaképzelni az "ilyen volt-ilyen lett" szöveget. Ez a kép bemutatja, hogy egy vastag U lakattal szokta a váznál lekötni a bicajt és ennyi.
@Lesley: nem haver, ezt a képpárt elkúrtad. egyébként minek fotozod a bringádat? ez valami fétis?
@városjáró: Mit lehet ezen annyira kiakadni, hogy valaki lefotózza a bicaját... Nekem is van, hogy valaki megkérdezi, hogy milyen van, ha mondanám milyen, akkor nem lenne okosabb egy névtől, ezért küldök egy fotót. De lehet, hogy lefotózta, mert kipróbálta az új fényképezőt, mikor hazaért, 15 év alatt lehet hogy vett vagy 5 fényképezőt is... Ebbe hülyeség belekötni.

Bicaj elkúrva?? Mikor szokik már mindenki le arról, hogy ha valamit ellopnak, akkor az a hibás, akitől ellopták?? Még ha le sem lakatolta volna akkor sem az ő hibája.
@olcso: a képpárt kúrta el, nem a bicajt. egyébként meg fényképezheti felőlem naponta a cangáját, ha ez a heppje - pláne ilyen szép háttér előtt. csak mi értelme??????
@városjáró: Ez egy nagy félreolvasás volt részemről. Szal azt a részt visszaszívtam (legalábbis tőled). Bocsánat.

A bicajt nem fényképezte minden nap, különben lett volna olyan képe, mikor a megfelelő rácshoz volt lakatolva, de nem volt. Szal ilyen kép volt, de lopás után pedig olyat kellett, amin a hiányzó rács helye látszott, ezért ilyen a képpár. Nem rakhatta ugyanazt föl, hogy itt a szellőző és nem is ide volt lakatolva...
@Reggie: Abszolút nem ugyanaz a kettő.

Ismerjük milyenek a z emberek, tudjuk azt hogy ha valamit őrizetlenül kinnhagysz azt minimum megrongálják, rosszabb esetben - mint az ábra is mutatja - ellopják.

Ha belegondolsz, a rablás és a lopás között előfordulásban is óriási a különbség...
@Lesley:

örülök és sajnálom is egyben, hogy ennyit fáradtál ezzel a "művel". Látjuk a rácsnál a bicajt, aztán látjuk a rácsot bicaj nélkül. Egy a bajom ezzel, hogy ez nem bizonyít semmit. Azt sem, hogy ez a te bicajod, azt sem, hogy ellopták. Mert nem bízom benned. Mivel ez a blog erősen balliberális, ezért aztán meg főleg nem bízom a dologban, és egyáltalán nem hiszem el, hogy ez a lopás megtörtént. Nem mondom azt, hogy nincsenek lopások, de érezhetően jobb lett a közbiztonság az utóbbi évek alatt Józsefvárosban. Bár, amennyiben mégis valamicskét igaz lenne ez a sztori, akkor drukkolok, hogy megleljék házastársadat. PS: az amúgy nem lehet, hogy 15 év után el akart hagyni és ő maga lépett meg és nem is lopták el? :DD Rádunt Lesley :D
@SarkozyA: kár ebbe politikai oldalakat belevenni. lesley középen akar szerintem állni, csak ez még nem mindig megy neki. főleg a (gyakran cserélődő) patrónusait választja meg rosszul. de majd belenő.
@SarkozyA:

Szerintem a poszt egyik értelme mások számára, hogy körültekintésre figyelmeztet.

A másik, hogy a szomorú történet egyben teszteli az országban elsők között telepített kamerarendszert, melynek üzemeltetési problémái mostanra minden közbiztonsági témájú nyilvános fórumon felmerülnek. Senki nem vonja kétségbe, hogy javításra szorul az érdekeltség, a munkamegosztás, a fegyelem a figyelők és intézkedők részéről, vagy rosszul emlékszem?

A történet valódiságát kétségbe vonni természetesen lehet, de alapból minek bizalmatlannak lenni? A tesztelésre egyébként akkor is jó volna, ha nem volna igaz: bizonyítaná, hogy a bicikli nem volt ott a mondott időben, és - ha meg is dolgoztatja a figyelőket -, hiteltelené a posztírót. Azok előtt a lakosok és kerületi szakemberek előtt is, akik eddig azt tapasztalták, hogy valódi problémákkal foglalkozik. Megérné neki? Hol a medve?

Továbbá azért nem bízni a blogon megjelenő szövegekben, mert úgymond balliberális...

Szerintem az itt megjelenő írások részben tényekre, részben életérzésekre vonatkoznak. Konkrétan a Lesley politikai önmeghatározása szerint királypárti, amit tudtommal mostanáig nem módosított, de mindez történetesen a biciklilopás és a térfigyelők működése szempontjából tökmindegy.

Azt sem értem, milyen ideológiai vonatkozása volna annak - néhányunk legutolsó témáit hozva fel -, hogy karbantartják-e a játszótereket, működnek-e a lakossági sportudvarok és a nyilvános WC-k, beépítették-e a felújított házba a tervezett és kifizetett műszaki tartalmat.

A feladataikat megoldani akaró tisztviselőknek ezek az észrevételek sokat segíthetnek. A mulasztásokat elkövető tisztviselőket pedig a nyilvános észrevételezés rákényszerítheti, hogy az elhanyagolt problémával, eltitkolni kívánt mulasztással foglalkozzanak.

Sajnos gyakran a probléma megbeszélése helyett az észrevételező személyét kezdik támadni. Ezt csak a legnaivabb vagy legfelületesebb közönség veszi be, másokat érdemes komolyan venni.
lesley, mi lett a sztori vége? Meg lett a canga? Volt bármi is térfigyelőn?
A rendőrség kifejezetten ajánlja, hogy értéktárgyainkról készítsünk fotót (ékszer, használati tárgy,jármű, stb.), mert lopás, vagy betörés esetén nem kell bíbelődni a leltárral és a leírással. (Ezt azoknak a bölcs kommenttársaknak írom, akik itt szép számmal értetlenkednek a bringafotón. Nekem minden értékesebb vagyontárgyamról van fotóm, hülye is lennék a mai, informatikával megtámogatott világban, ha nem szánnám rá azt az egy másodpercet.)

Kedves postoló! Aztán megbírságolt-e már a nagyeszű nyócker önkori azért, mert a felelőtlen bringalakatolásod miatt tönkrement a rács? Vagy valami hasonló faszságért?
Nem gondolnám, hogy bírság nélkül megúszod ezt a bringaügyet...
@kisQtya: jóvanmá, a hülyeségből is megárt a sok(k).