MEGHÍVÓ ÉS KALAUZ AZ MNP III. programhoz

 

A NÉGYHÁZ Egyesület – a VIII. kerületi önkormányzat és a rendőrkapitányság támogatásával – egy programismertető előadássorozatot tart az alábbi témakörökben

  1. Bűnmegelőzés és áldozatsegítés a Józsefvárosban
  2. A „Munkáért lakhatás program” (copyright by NÉGYHÁZ Egyesület) és a lakbérhátralékosok helyzetének legújabb fejleményei (későbbi időpontban)
  3. Lakhatási, közegészségügyi, rendtartási és állagmegóvási kérdések (későbbi időpontban)
  4. Az épített örökség – benne az emberi élhetőséggel – megőrzésének közös felelőssége (későbbi időpontban)

 

 

Az első témakör: BŰNMEGELŐZÉS ÉS ÁLDOZATSEGÍTÉS A JÓZSEFVÁROSBAN

 

helye: Budapest VIII. Mátyás tér 15. Kesztyűgyár

ideje: 2013. április 18. csütörtök 17:30

 

Felkért előadó: Danada János rendőrkapitány és az MNP III. Program kidolgozója

 

  

Budaházy Gusztáv

NÉGYHÁZ Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr235228307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.15. 19:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kapitány tegnap lemondta a részvételt, és nem küldött senkit maga helyett. Igazán elegánsan szolgálnak és védenek, 25 embert vágtak át. Gratulálok.

Pedig nagyon érdekes, informatív.
És az önkormányzati rész, a rendőrséggel való, rendszeresen magasztalt együttműködés. A Magdolna Negyed Program szolgáltatásokra szánt 800 milliója, túl az építkezésekre szánt milliárdokon.

Aminek a valósága az, hogy az önkormányzati képviselőknek és rendőrségi vezetőknek fogalmuk sincs azoknak szolgáltatásoknak a tapasztalatairól, melyekre a szegénynegyed fejlesztési programjának előző részében kaptak pénzt, és most újra kértek. Nem is érdekli őket, pártállástól függetlenül, mondhatni nagykoalícióban. A lakossági bevonásnak még a kötelező elemét sem tartják be, miközben maguknak jelentős keresetkiegészítést szavaztak meg a program kapcsán végzett tanácsadás címén.

Tulajdonképpen érthető, ha a konkrét problémákról és megoldásokról nem vállalnak kötetlen beszélgetést. Felkészületlen és a problémák megoldása iránt érdektelen tisztviselők miért vállalnának?
A legklanyább részről lemaradtatok. Rögtön a legelején egy hölgy - Békemenetes attitűd, nem okozott meglepetést - szót kért (khmmm, finom voltam) és elmondta, hogy köszöni mindazt a szépetjótfejlődést, amit Polgármesterünk okoz mindenkinek, a nyugdíjasoknak meg különösen nagyon, és jóegészéséget Neki, Nekik, meg minden Önkormányzati főnöknek...

Majd befejezte, fölállt és elköszönt, mivel sajnos Neki most már mennie is kell... Lám, mégiscsak volt ott valaki a Hatalom képviseletében...
Nem a legkedvezőbb bemutatkozás ez az új kapitány részéről, akivel már rég óta folytak az egyeztetések, s - mint kinyilatkoztatta - nyitott a lakossággal való párbeszédre. Egy nappal a rendezvény előtt a titkárnővel lemondatni a meghívott előadónak a megjelenést, és senkit sem delegálni önmaga helyett, hát ... elég megfontolatlan és komolytalan gesztus.

Az Önkormányzat részéről sem jelent meg senki - ez bizonyítja a Képviselők teljes immunitását a problémák iránt.

A kettőt egybevetve pedig igencsak kilóg a lóláb, miszerint valóban teljes egyetértésben, egymást támogatva működik a Hivatal és a Kapitányság.

A lakosság viszont összetartó volt, és a meghívottak nélkül is elmondtuk és rögzítettük azt a rendkívül szerteágazó témát, problémát, amit ez az összejövetel felölelt.

Javaslom, hogy a hang -és képi anyag feldolgozása után hivatalosan küldjük meg összefoglalónkat és a felvetett kérdéscsoportot a Kapitány Úrnak és a Képviselő-Testületnek, és válaszukat is tegyük közzé.
Nem 25 embert vágtak át, hanem legalább hússzor annyit! Előző nap ugyanis híre ment a lemondásnak, ezért legtöbben - így én is - nem láttam értelmét elmenni a Kesztyűgyárba. Ehhez - őszintén - legfeljebb csak a dílerek gratulálhatnak! Kivel is van Ön, Kapitány úr?