KözérdekűDrogkka.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr34598020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jegyző Asszony, meg a Kapitány Úr zavart semmitmondásán még szívesen mulatoznék. Nincs még több ilyen?
@08.szabogabor: folyamatosan van, te tudod a legjobban - része voltál eddig. Ne legyen rövid a memóriád.
@Lesley: Része ilyennek nem voltam soha, s ezt pedig Te tudod legjobban. Nem a fórumok számának a gyarapítását kértem, hanem hosszabb videót arról, amit föltettetek.
@08.szabogabor: a hatalom része voltál, és mint olyan, a zavart semmitmondás is a mindennapjaid része. Ilyet fogsz még látni.
@Lesley: Ha zavart semmitmondásnak tekinthető a Jófiúk merőben határozott és gyakorlati létrehozása és terepen való bevetése, akkor igen. De asszem inkább nem;)
@08.szabogabor:
Nem. Zavart semmitmondásnak az számít, hogy amíg fizettek érte neked, addig védted a polgármester minden intézkedését. Amióta kirúgtak, azóta vagy ilyen "nyílt és őszinte". Pedig Kocsis semmit nem változott és te se. Esetleg a kettőtök viszonya.
De hát tudod, Gábor, van az a pénz, amiért eddig lojális voltál...
@Kis ember: Szegénykém. Vigasztalnálak, hogy elmúlik egyszer, de hamis illúziókba ringatni nem akarlak.
Sur:
Gyarló az ember-
igazat mindig annak ad, ki többet ígér.
Gyarló az ember-
ahhoz a párthoz áll, ahonnan többet remél.
Üdv!

Úgy látom, a felek nagyon mást értenek alatta, hogy mi ez.

Ahogy én látom, ez az, hogy a döntéshozók és döntésbefolyásolók vállalják, hogy közvetlenül ismertetik az elképzeléseiket az érdeklődőkkel, hogy figyelemmel kísérik a felvetéseiket, és tárgyszerűen reagálnak. Méghozzá több formában, egymáshoz kapcsolódva, további aktivitásokat, kérdéseket, igényeket, együttműködési szándékokat generálva.

Tehát ami itt látszik, az egy rész. Azok a részek, amelyekkel összefügg és amelyeket generál, egymás után keletkeznek, hónapok és évek alatt fejtik ki a hatásukat. Itt is látszanak és látszani fognak.

Ennek a fórumnak ez volt az első találkozója, melynek további, egyelőre kisebb elágazásai keletkeztek.

A második találkozó témája jóval súlyosabban érint jóval több embert, az önkormányzat közvetlen felelőssége is nagyobb, a megmozgatott aktivitások is jóval konkrétabbak és jelentősebbek.

Folytatások következnek, amelynek itt is lesz nyoma, annál inkább, mert nagyrészt a polgárok figyelmére és érdeklődésére épül.
Szabó Gábor valóban nem vett részt ilyenben. Az autonóm lakossági mozgások bevonását az önkormányzati döntésekbe régen és következetesen ellenzi.

De azt hiszem, alapvetően téved, aki az ambíciói mögött döntően anyagi motívumokat, a konfliktusai mögött pálfordulásokat lát.

Szabó Gábor alkotni akar. Nagyon határozott fejlesztési elképzelései vannak, amelyet a saját erős kontrollja alatt akar tartani. Legyen szó a mindenkori választott városvezetőkről, az apparátus tagjairól, a kiszabott feladataik végrehajtásában kisebb vagy nagyobb önállóságot kapó alkalmazottairól.

Ami az elképzeléseit illeti, a tudomásom és még inkább a feltételezésem szerint, különböző pontokban, több vagy kevesebb ember egyet szokott érteni vele, más pontokat többen vagy kevesebben célszerűtlennek vagy elfogadhatatlannak tartanak.

A részletekben én is ilyen ambivalens vagyok. Ugyanakkor van egy lényege a Szabó Gábor "modelljének", amelyet viszont rossznak tartok, mióta csak rájöttem. Ez a lényeg pedig szerintem az, hogy a játszótér minden egyes zugát ő jelöli ki.

Vannak olyan szereplők, akiknek azt a szerepet szánta, hogy önállóan oldják meg a feladataikat. Másoknak azt, hogy engedelmesen beterjesszék és megszavazzák az elképzeléseit. Vannak, akiknek azt, hogy ne intézkedjenek olyan ügyekben, amelyekben az intézkedés volna a külső tényezők által kiszabott feladatuk. Vannak, akiknek az a dolguk, hogy hallassák a hangjukat, másoknak az, hogy maradjon észrevétlenek. Mindegyik szerepben közös, hogy a Szabó Gábor intézményképe szerint ő találja ki őket, és addig élnek - így az elképzelés - , amíg ő helyesnek tartja. Beleértve, ha éppen külső tényezők miatt kell átalakítani a szereposztást.

Nos, a fenti fórumsorozat koncepciója valóban teljesen más.

Jó volna, ha a hivatalos szereplők közül többen lennének, akiknek határozott fejlesztési elképzeléseik vannak. Annyira, hogy ezeket merjék kitenni a legkülönbözőbb szereplők elképzeléseinek és kritikájának, és ne a döntési mandátum legyen az egyetlen számottevő érvük. Vezetőkre akkor is szükség van, ha a vezetők által gyengén vagy nem kontrollálható szereplők kifejtik a hatásukat.

Bátrabb, együttműködőbb, felelősebb, kísérletezőbb vezetés esetén kevesebb témát adna Szabó Gábor. Nem kevesebb, de nem is több témát, mint amennyit az elképzelései az összes, forgalomba hozott elképzeléshez képest megérdemelnek.
@vajdapeterutca: Hogy milyen az, ha az én szándékom valóban torzítatlanul érvényre jut, azt a két hónappal ezelőtti JVSZ-en, s az egy év múlvai önkormányzaton megláthatja. S lesz meglepetés.
@08.szabogabor:
Érdemi, értelmes és tisztelettudó válasz. De hát tőled nem is számítok másra.
@vajdapeterutca:
"Ez a lényeg pedig szerintem az, hogy a játszótér minden egyes zugát ő jelöli ki."
Na ezt hívják akarnoknak. Ha hatalomra kerül, zsarnoknak. Az ilyennek a demokráciában semmi keresnivalója nincs. Pont ezért szoktam őt lekommunistázni, hiszen a mentalitása egészen olyan, mint egy vidéki párttitkáré a hetvenes években. Ha húsz évvel korábban születik, remek karriert futott volna be a Kádár-rendszerben. Neki ugyanis érzékelhetően nem a rendszerrel volt baja, hanem hogy kiszorult belőle. Mint Kocsis Mátéval való viszonyában látszik, remekül tud alkalmazkodni a mindenkori hatalomhoz (ne feledjük politikai pályafutását, mindig az aktuális nyertesek oldalára állt, amit aztán, ha baj volt, ott is hagyott), jó szövege van, gerince nincs.
Ideális politikus. Másnak.
Én csak Max Liebermannt, a híres humoristát tudom idézni: Nem tudok annyit enni, amennyit hányni szeretnék.