Nevezzük át!

Címkék: utca tér józsefváros átnevezés

2011.09.14. 09:32

 Volt ez a nagy átnevezési hullám, ahol nem is igazán a valós érdekek, hanem párt-politikai érvek mentén kaptak új neveket utcáink, tereink. Ugyanakkor van pár olyan helyszín a kerületben, aminek nincs is neve; meg van olyan is, aminek a köznyelvben van, a helyi újság is előszeretettel használja, csak nem hivatalos.

Miről van szó? 

A Névtelen utca a Baross és Üllői között található, a Szabó Ervin térnél. Itt a benzinkút, és ennek az utcának nincs külön neve. Nem is értem, hogy miért maradt ki a Nagy Névváltoztatásból...

A másik a Kiscsibész tér, ami igazából a József körút kiöblösödése a Krúdy Gyula és a Baross utca között. Itt található a Kis tyúktolvaj szobra, lassan száz éve.

Én kapásból ezt a kettőt tudom javasolni, de ha kicsit szétnézünk, biztosan akad még olyan hely, aminek nincs hivatalos neve, de jó lenne külön megnevezni. Ha van ilyen ötleted, ne légy rest, oszd meg itt, kommentben, vagy küldj egy mélt.

A fővárosi közgyűlés szeptember 21. ülésén tárgyalja ismét a közterületek átnevezéseit, van rá esély, hogy ezek az ötletek is bekerüljenek.

Ami fontos még: egyik helyen sincs lakó rész, így nem kell majd új hivatalos okmányokat készíteni, csak a névtábla lesz költség.

És végül, szavazzunk!

 

web survey

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr653208845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hova szarjak? 2011.09.14. 23:01:31

Feltúrtak mindent, épül a gázvezeték a Lipótvárosban. Lezárták a Balaton utcát, a Stollár Béla utcát. Tájékoztatás persze semmi, kerülőutakat keres a „magunkfajta”, akinek nem a legnagyobb öröm, hogy háborús övezet lett az ország közigazgat...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddig 41 az szavazat érkezett, ebből 34 IGEN, 2 mindegy, 5 NEM. Legyen Kiscsibész tér! :)
Ajjaj! Ebből a "Kiscsibész tér" elnevezésből még bajok lehetnek, különösen akkor, ha a "kiscsibész"-re majd adott helyzetben (pl. kampány, politikai tiltakozás/performance) Kocsis Mátéról asszociálnak - vagy épp Kocsis Mátéról valakinek az fog eszébe jutni, hogy "kiscsibész".

Bár lehet, hogy ezzel egy kissé degradáltam Kocsis körzetvezetőt - mert ő bizony nagyobb kaliber, minthogy "kis", és "csibész"; pláne "kiscsibész" legyen a politika megannyi sötét és bűnös homályzónájában.

De annyi baj legyen: a Cezarátus bukása utáni időszakra, az új hatalomnak is kell hagyni/kreálni közterületi átnevezéseket :)
@Lesley: Én is benne vagyok a 34 igenben. Nem vagyok benne biztos, hogy a házszámozást nem érinti, megnézzük, de így is Kiscsibész térnek nevezi nagyjából mindenki. Ha nem igényel túl nagy logisztikát, javasolni fogom...