Bizony ám, kell egy ilyen is, mégpedig kettős céllal:

  • a szegény, szerencsétlen, alulfizetett képviselők bérét ki kell egészíteni
  • együtt ki lehet találni valami okosat

Miről is van szó? Kéremszépen, a Kesztyűgyár Közösségi Ház átalakulás közben nem találja önmagát, feladatait, ezért aztán a képviselők úgy döntöttek, hogy saját magukból verbuválnak szépen egy tanácsadó testületet (TT), és majd jól segítik. A többletgondolkodáshoz többlet pénz jár: az elnöknek 250, a tagoknak 200 ezer forint. Havonta.


Van csodálkoznivaló bőven. A szavazáskor csak az LMP nem volt ott - minek is van bent egyébként, nem értem, sose ér rá a testületi ülésre elmenni - viszont a többi párt delegáltja szép egyetértésben megszavazta. A TT tagjai: egy fideszes elnök, három fideszes, egy jobbikos és egy szoci. Hiába no, ha pénzről van szó a saját zsebbe, megszületik a nagykoalíció! 

És hogy visszakanyarodjunk a képviselők fizetésére és a polgármesterre kicsit, íme egy kis belső infó a szocik fórumából:

A képviselő-testület megalakulása utáni héten a polgármester úr egy pártközi egyeztetést tartott, ahol többek között elmondta azt a véleményét, hogy a munka felelősségéhez, a tennivalókhoz képest irreálisan alacsonynak tartja a képviselői fizetéseket és meg fogja keresni azokat a további munkához kötött lehetőségeket, amelyek révén ezt a jövedelmet ki lehet egészíteni. Az általa elmondottakkal szemben egyetlen párt képviselője sem élt ellenvetéssel. Mindenki jelen volt, tehát rajtunk kívül az LMP és a Jobbik is.

 via

Csodálatos. A saját zsebet igyekeznek minél jobban megtölteni, ha lehet - és meg is tesznek mindent ennek érdekében. Havi 1,25 millió - mennyi mindent lehetne ebből! Csak ha a köztisztaságot nézzük, rengeteg hiányzó kuka pótolható lenne.  A régóta halasztgatott Szabó Ervin tér és környéke járdáinak rendbetétele is kijönne. 

Sorolhatnám napestig, mennyi hasznos dologra lehetne pénzt fordítani a kerületben - de ha a Kesztyűgyár környékét nézzük, a megszüntetett parkőri állásokat a Mátyás téren lehetne újra pótolni, vagy kertészt alkalmazni. Utcai szociális munkást. 

Ha tényleg a kerületért akarnának tenni - mint ahogy esküjük köti - akkor tanácsokat a fizetésükért adnának. De hát politikusaink legfőbb célja a gyarapodás...

A hangzatos lózungok is szertefoszlanak - még hogy legolcsóbb önkormányzat..!!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr172795887

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szalai Annamária: Lassan mondom... 2011.04.13. 15:19:39

Érdemi leépítést hajtanak végre a közmédiumokban az év végéig – jelentette be Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. A Napi gazdaság reklám-média konferenciáján elhangzott, az összevonásokkal és az elkerülhetetlen létszámleépítéssel felszabaduló...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez meg a plebsnek szól:
Az államtól 90 napnál hosszabban nem kap senki támogatást, közmunkásként vagy a piacon kell mindenkinek munkalehetőséget találnia – jelentette be Matolcsy György.
Én még mindig visszasírom a MI Bélánkat.
Hogy kötném őket 100 pitbull elé
egy tragédia az egész kerületi vezetés. A szocik arra képtelenek, hogy a Bacsó Béla utcai pártirodájuk elött rendet tegyenek. Amilyen kosz és szag van ott az elképesztő. A cipőm talpát nem piszkolnám össze azzal a mocsokkal ami ott van. Egy trágyadombon ülnek szó szerint. Pedig csak egyszer kellene kitakarítani, aztán meg a többit a közterületesekre bízni.
Fura figura. Munkába vissza emberek tömegét, először talán munkahelyeket kellene teremteni, gondolkodni kellene az biztos, ehhez kell az igazi ész, amit érdemes megfizetni. Ha munkahely lenne, mindenki inkább dolgozna, minthogy otthon éhezzen, nem embernek való életet éljen. A politika csak a nagy szavakhoz ért, de nincs emberi hangja, nem érdekli, hogy amit tesz, az után mi marad. A történelem minek fogja nevezni ami utánuk marad, ez a nagy kérdés. Jó lenne, ha ők is, mielőtt döntéshelyzetbe kerülnek, körülnéznének, hogy miről beszélnek.
Bakker, én is ÖK vagyok, de társadalmi munkában csináljuk. Jó, falu, de van dolgunk rengeteg. Igaz, mindannyian civil szervezetből jöttünk, egy pártkatona sincs sorainkban. Hála Istennek.
Aki keveset keres, nincs pénze az annyit is ér!
ezek szerint a szocik becsületesek...vagy nem szólt senki nekiki és elfelejtettek bemenni...vagy szóltak, de hol a faszba voltak, ha nem ott, ahol dolgoznak?
Egy Nagy Fidesz Ember (bizonyos lázár)azt mondta, hogy a képviselőség nem munka, azért nem bért, hanem a társadalom megbecsüléseként tiszteletdíjat kapnak. Csakhogy a mértékét saját maguknak szavazzák meg, így kissé túlértékelik a megbecsülésüket. Polgármester+országgyülési képv.+bizottsági tag itt és ott+ felügyelőbizottsági tag+költségtérítés=bőven két milla körül. + cigisdoboz+piásdoboz+nokiás doboz+alkami vétel lakás. Addig semmi nem fog megváltozni, amíg 20 éve ugyan azok az arcok cserélgetik egymást, meg pártot.
A politikusok irtanivaló férgek, pártállástól függetlenül.
@közpolgár: polgármesterünk pont mögötte ül a parlamentben, issza minden szavát...
Ja, majd elfelejtettem: vissza kéne hozni a Bajnait, amíg nem történik visszafordíthatatlan baj, ozt megbízni, hogy cserélje le az egész bagázst szakemberekre.
@tusuanzen: a szocik elfogadták, az LMP nem volt ott, így nem tudta elfogadni. Amúgy a szocik is azt vallják, kevés a képviselők fizetése, és ez egy (khmm) módszer a fizetés emelésére.
Az Erdélyi-Homok utca sarkán van egy általános iskola és Homok utca felőli részen a szomszédos épületet most bontották el, hogy a helyén az iskola kapjon - nagyon helyesen - egy udvart/parkot, mivel eddig nem volt.A közvetlenül ez melletti 600 nm-es ingatlan is üres, a tulajdonos felajánlotta megvételre az Önkormányzatnak, mivel így már egy egész normális nagyságú zöld területe lehetne az iskolának, akár sportpálya kialakítása is lehetővé válna..
Nem tartott igényt rá az Önkormányzat, mert NINCS RÁ PÉNZ.. :)))

Mindenkinek további szép napot!
lehet a tényállást hosszabban is fejtegetni, moralizálni, satöbbi, de a lényeg: a kurva anyjukat. mindnek, egytől egyig, kezdve azzal a kis zöldfülű nyikhajjal, aki az öreg róka székébe huppantottak a t. választópolgárok. rokonok ezek mind.
móricz sírna a gyönyörtől.
5 éve lakok a kerületben,de az égvilágon semmi különbséget nem látok mióta itt lakok,hagyjuk a Corvin sétányt. Ez a nyikhaj pógármester arra sem képes,hogy a saját hivatala/kincsesbányája/ előtt pótolja a kivágott,kiszáradt fákat,kutyaszaratónak jó a hiányzó fák helye.Esetleg urambocsá elültessenek 3 bokor virágot.Gondolom ilyen igénytelen lehet a magánéletébe meg a munkájába is,mert ugye amilyen a külcsin olyan.....
Szóval a politikusok olyanok mint a genny,amig kinem metszik teljesen a társadalomból őket addig csak fájdalmat okoznak ,és terjednek.
Na ilyeneket írunk,aztán majd jön ránk a titkos fidesz rendőrség,aztán letiltatják a netet is :)))))
Az LMP szerpéről:

Az ominózus képviselőtestületi ülés idejében munkahelyi elfoglaltságom miatt külföldön tartózkodtam, annak rendje és módja szerint távollétemet előre bejelentettem. A munkaköröm olyan, hogy havi 1-2 alkalommal el kell utaznom, és ezek időpontját nem választhatom meg. Való igaz, már nem az első mulasztásom.
Azonban az előterjesztéseket akkor is átnéztem, abban azonban a TT tagjai nem voltak felsorolva, csak kipontozva szerepeltek. Azaz a névsor helyszíni indítványra került bele, előtte nekem eszembe sem jutott gyanakodni arra, hogy kizárólag képviselőkkel lesz a TT feltöltve. A névsorról velem előzetesen nem egyeztettek, az ellenzékkel való előzetes egyeztetés nem "szokás", kb 3 esetben volt csak eddig, és pl a költségvetésnél sem.
Az, hogy miért zárt ülésen döntöttek, az számomra is rejtély, utánanyomozok.

A TT-ről általában:

A TT elnökével azóta beszéltem személyesen. Furcsának találom, hogy társadalmi megbízású, azaz nem teljes fizetésért dolgozó alpolgármester juttatását ilyen módon "egészítik ki", amikor főállású alpolgármesterként mindenféle morális aggály nélkül lehetne neki több juttatást adni.

Az eljárást saját mércénk szerint etikátlannak tartom, de mivel jogszerű, annyi lehetőségem van, hogy rajtatartom a szemem a TT munkáján, és amennyiben a kifizetett közpénzzel nem arányos a letett produktum, akkor lehet fellépni, akkor kell fellépni, akkor fel kell lépni.
Semmi nem változik ebben az országban...mi Kocsisra szavaztunk, azt gondoltuk, ilyen fiatalon talán még van némi erkölcsi érzéke...

Valaki megírná, hogy mégis mit csinál egy tanácsadó testület, amelyik egy közösségi háznak ad tanácsokat? Elképzelésem sincs erről. Nem ezért van igazgatója egy ilyen intézménynek?
A kerületi fórumokon való két évnyi részvétel és számos önkormányzati történet megismerése után, úgy látom, hogy az elmúlt három ciklusban kötött tanácsadói szerződéseknek közös vonása, hogy a kerületben jelen volt pártok indokolatlanul és nagymértékben korlátozzák a nyilvánosságot. Méghozzá ebben a kérdésben, az időnkénti átmeneti felbuzdulásoktól eltekintve, lényegében közösen.

Ezt persze sokan szokták mondani, de itt vannak konkrétumok is, a nyilvánosság mégiscsak létező fórumainak köszönhetően.

Én például legutóbb ezt írtam a kerületi MSZP fórumában. (Azért ott, mert az LMP-én egyelőre kevés a tartalom, a FIDESZ és az önkormányzat oldala nem enged vitát, a polgármester Facebook-oldalán pedig a stáb gyakorlatilag nincs jelen.)

www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=95#6425
Itt is:

www.mszp8.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=96#6430

(Szabó Gábor polgármesteri tanácsadó bejegyzésére, aki aktivizálta magát a webkettőn, mint válsághelyzetben általában.)