Mert lezajlott a fülke-forradalom, minden más lett, minden szabály be van tartva, sőt, betartatva; ezen kívül újabb rendeletek születnek, a jobb/tisztább/kellemesebb együttélés érdekében. Mindenkinek jobb lett - vagy nem kell már sokat várni, és jobb lesz.

Legalábbis hivatalosan. Mert a valóság azért mindig mást mutat kicsit, mindig árnyaltabb, mindig kibújik a szög a zsákból. A Zemberek már csak ilyenek, észreveszik ha valami nem úgy van, ahogy mondják, feltűnik, ha valami nem az előírt módon történik.

Kis dolog e poszt apropója, de kiválóan jelzi a dolgokhoz való hozzáállást:

Meglepő tapasztalat: a VIII. ker. önkormányzatnál a hivatalnokok az irodában, az asztaluknál dohányoznak munka közben - az Építésügyi Irodán, Baross u. 63-67. alatti önkormányzati épületben, II. 217-es szoba.(ügyfélfogadási időben is).
Olyan volt, mint valami flashback a 80-as évekbe, TSZ-iroda.

Tényleg apróság, ám ha hozzávesszük, hogy a fővárosban februártól a BKV megállóiban sem lehet rágyújtani (pedig az nem zárt tér), az önkormányzat egész épületében tilos a dohányzás, és az ominózus kuka-rendeletet mindenhol egészségügyi kockázatai miatt éltetik...

Hát, az ilyenre szokták azt mondani, hogy talán előbb a saját háza táján söprögessen a tisztelt kerületi vezetés. Arról nem is beszélve, hogy elég régi a dohányzás szabályozása közforgalmú intézményekben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr692623003

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tilos lesz a dohányzás a BKV megállóiban 2011.01.31. 15:57:01

Február 6-tól tilos lesz a dohányzás a BKV megállóiban. A rendelet megszegőit 50 ezer forint bírságra büntethetik a közterület-felügyelők.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.