Szaros karácsony

Címkék: vélemény szar ház lépcső járda

2009.12.26. 16:19

 Csillapodnak az ünnepek lassan-lassan, de van, ami ilyenkor sem pihen: a kutyaszar termelése. Pár napig vastag hó alatt bújtak meg, orvvul támadva a cipőket, csizmákat, aztán a meleg hatására előkerültek, szétfolyva, megolvadva.

(Közben rájöttem, azért nem néznek fel az emberek a városban a megannyi csodás épületre, mert folyamatosan a földre kell szegeznie a szemét az embernek, ha nem akar egy ilyen csapdába lépni.)

Ha viszont ez ember nem figyel, és beletapicskol, akkor a lehető leggyorsabban meg akar szabadulni a nem kívánt anyagtól: általában ott, a helyszínen keni szét a járdán, súrolja egyre erőssebben, hogy ott maradjon, de ezáltal egy pár négyzetméteren szétteríti. 

Vagy a másik, amit most hazaérve tapasztaltam, egy jó lépcsőn húzza le a szart a cipője talpáról. Így néz ki a lépcsőnk most:

Először én is sárnak gondoltam, de a szaga elárulta: szar ez, a javából.

Mindeközben a facebookon egy újabb csoport alakult a havazás kapcsán, követelve a sózás beszüntetését, mert csípi, marja szegény kutyusok talpát. Hát, én nem érzem át ezt - tudom, persze, hogy a hanyag gazda a hibás a szanaszét szart városért, de akkor is!

Ha lakásban tartasz állatot, szoktasd rá a WC-re!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr81624368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oo igen... nem ott kell a kutyát sétáltatni ahol sózzák hanem a természetben... aki meg a belvárosban kutyát tart, nos az az állatkínzó... méghogy facebook csoport, persze, menjetek az ombudsmanhoz rögtön, idioták, felszedni a szart meg ki fogja? senkiháziak...
Kár, hogy ,,szaros hanuka" címmel nem írsz ilyen remek posztot...
@14,77 %: igazad van, szaros ünnepeket kellett volna. De nem ez a lényeg.
@norbi2k: általában aki társasházban, lakásban tart kutyát, az sem az állat érdekeit nézi elsősorban, hanem a sajátját. Miért zavarná akkor, hogy a kutya másnak az ablaka alá piszkít?

Ez legalább nem csak magyar probléma, mert külföldön is vannak városok, ahol elég húzós a helyzet ilyen téren.
A civilizált viselkedés alapja, hogy felszedem amit a kutyám elpottyant.

A lakótelepen tartott kutyáról annyit, hogy aki embert kényszerít tömbházba, az meg emberkínzást követ el. Azonnal költözzünk vissza a fákra.

A sok só meg nemcsak a kutyának, cipőnek, épületeknek rossz, hanem a fáknak, bokroknak, mindennek.

A kutyákra legalább lehet 'kutyacipőt' húzni.
Aki belvarosban, lakotelepen tart kutyat az fel kene huzni az elso lampavasra.

Ennyi...
a só a fákat és az utakat meg a kocsikat is szétbassza.

Honnan tudod hogy kutyaszar?
sok hülye fasz még nagy testű kutyákat is tart a városban,undorító az egész 6-7-8-9ker. összehugyozva hányva szarva.Kutyatulajdonosokat adóztatni kellene mint az autósokat,gondolják meg ,akarják e azokat a dögöket
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Azt hiszem, ekkora baromságot, már rég olvastam! Nem az a lényeg, hogy hol tartja a kutyát, hanem, hogy hogy bánik az állattal. Mennyit sétáltatja, mennyit van egyedül, stb. Szerinted jobb az állatnak, ha nem lakótelepen, belvárosban lakik, hanem valami kertben, de nem viszik soha sétálni? Gondolom nincs kutyád, csak "megalapozott" véleményed...
ELÖSZÖR SÁRNAKNÉTEM/AZTÁN MEGKOSTOLTAD/ÉS RÁJÖTTÉLHOGY KUTYA SZAR. ISTENEM MILYEN SZERENCSÉD VAN HOGY NEMLÉPTÉL BELE..
@jappán: igen. jobb a kutyának kertben, szabad levegőn mint a lakásban, egyértelmű! 8kerben hova viszed a kutyád? Nincsenek parkok, csak egy két zöld folt, a legtöbben meg tesznek egy kört a tömb körül, a járdára szaratják a kutyát és felviszik, főleg a sok vén troty..

ribizlifőzelék: senki nem kényszeritett lakotelepre... lakhatsz vidéken is, lakhatsz kertvárosban is...
ELTÜNT A HOZZA SZÓLÁSOM MINT A KUTYASZAR A HÓBAN /DE AKKOR MINEK KÉRITEK HOGY ASZONGYA:SZÓLJ HOZZÁ.
Nekemis van kutyám, Budán lakom. Amikor az ebemet viszem sétálni, viszek kis nylon zacskot magammal és felszedem a piszkát. Na ja, én 9 évet éltem külföldön.
Ennyi
Nekem is.Elütöttem, elnézést
@norbi2k: Cseszd meg te is egy frusztrált 8 keres proli vagy. Nem a kutya a hibás, hanem a gazdája.Normális országokban van kutya zacskó az utcán, egy kis tartóban.Mellet kutya piszok tartó kuka.
Persze itthon ezt sem lehet megoldani...
Nyema kultura.Vén trotty leszel te is...
@Loopglover: A mi utcánkban (VII.ker, belváros) több ilyen zacskós piszoktartó kuka van (minden sarkon egy, néha még a sarkok között is), mégis minden tele van kutyaszarral. Néha a hányinger kerülget ha melegebb időben megcsap a szaga.
Kb 5 embert láttam használni a kukákat az elmúlt év folyamán, jellemzően idősődő néniket.
Helyszíni bírság kéne az ilyenekre, első tettenérésnél 50e, másodiknál 100e, így tovább. Ebből is lenne annyi bevétel mint a parkolásból, akár ugfyanúgy ki is lehetne szervezni ezt is valami baráti maffiának, aki visszacsepegtetne valamit az önkormányzatnak. Kár hogy nincs ismerősöm a fejesek közt.
Bizony, bizony! A kutyatulajdonosok igen kis százaléka kulturált, s a kis zacskó, amibe a szart bele lehetne tenni, még ha nála van, akkor sem kerül elő mindig. A garázsom elé rendszeresen oda szarató tulajoknak a következő tacepaot tettem ki: "SZARATNI TILOS!
Amennyiben észreveszem, Igérem, következményei lesznek!
Tisztességtelennek és a közösségi normákat semmibe vevőknek tartom azokat, akik a kutyatartáshoz ragaszkodva megengedik, hogy a házi kis kedvenc bárhová odapiszkítson. Amennyiben ez elkerülhetetlen, a kutyatulajnál legyen a kutyapiszok eltakarítására egy nylonzsák. Ha valaki annyira meggondolatlan, hogy házgyári lakásban kutyát tart, ne a garázsom előtt szarassa, hanem a patak-parti kifutón, a lakásában, vagy a lakásajtó előtt! Ha mégis, takarítsa el!" A nagy hó miatt, bizony a járdára teszik az ebek az ajándékot. Olvadáskor kerülnek elő a rejtett aknák. És nem a kutya a hibás. Gondolom ismerős a szaró kutya mellett az eget nézegető, fütyörésző, esetleg az ebtől 20 méterre semmiről sem tudó, sétálgató tulaj, aki mindenben ártatlan. Na! Őt kellene aztán csődörösen seggbe rúgni. Sokat segítene egy közterület felügyelő fényképezőgéppel, aki megörökítene és fizettetne.
Szerintem ostobaság, hogy mindenki azokat szidja, akik lakásban tartanak kutyát. Persze 60 négyzetméteres lakásban nem kéne nagytestű kutyát tartani, de egy kistestű teljesen jól elvan. Ráadásul az a legfontosabb, hogy hogy bánnak vele, mennyit viszik sétálni, mennyit foglalkoznak vele. Én például napi négyszer háromnegyed-1 órákra viszem le a kutyámat, és mindig ott a zsebemben pár kis zacskó, kakil, felszedem, szemét...ennyi. Amúgy azt én sem értem, miért olyan hihetetlenül megerőltető ez pár gazdának. Aki kutyát tart legyen már képes felszedni a piszkot is. A belvárosban meg főleg, mikor az utcán hagyják a kis "csomagokat".
@14,77 %: "szaros hanuka"

mindjárt gondoltam, hogy valamelyik tetves nácinak nem tetszik majd karácsony szaros jelzője: ugyebár az ősmagyar ünnep, a katolikus egyház a barbár magyar törzsektől vette át...
azt hittem, hogy Budapesten soha nem jelennek meg újra a büdös nyilasok
az sem 100-as aki a lépcsőházban a fénykép szerinti módon takarítja le a cipőjét. Én otthon szoktam lemosni...
@Loopglover: rábasztál haver, nem vagyok nyolckeres, te fasz.. ellenben örülnék ha kulturáltan beszélnél én se sértegettelek, nem is ismerlek...
Hol olvastad hogy a kutya a hibás? A gazdája a hibás egyértelmű, de szerencsétlen kutyát hova viszed a városban, hö? te fogsz a városban megpusztulni, troty, ha már így... huu, éltél külföldön.. akkor talán mutathatnál belőle valamit...
"Szerintem ostobaság, hogy mindenki azokat szidja, akik lakásban tartanak kutyát."

Lakásban kutyát tartani ostobaság, akár kistestű, akár nagytestű is legyen az. Egyenesen állatkínzás. A kutya természetes lakhelye nem a lakás, mint ahgy más állaté sem. Disznót, medvét, bölényt miért nem tart senki a lakásán? Az állatkinzók az emberek iránti utálatukat álcázzák a kutyatartással, kutyaszeretettel. Nem nagy felelősség, a kutya pofájáról áradó buta hűségtől minden magyar odavan. Egy gyerek tartása már komoly kihívás, az már nem nagyon megy.
Másrészt, ha a természetben szarba lépek, az elviselhető, de ha ez a járdán fordul elő, akkor a gazdfájának kivánom, hogy egyen sokat belőle.
Aki pedig sós járdán sétáltatja a dögöt, az is állatkínzó. Hát már nehogy a lakosság csúszkáljon, mert a hülye kutyások ellene van a sózásnak.
büdös nyilasok!büdös nyilasok!büdös nyilasok!
Még egy idióta poszt. Golyót az írójának! Meg a többi agyatlannak, aki szerint a kutyatartás állatkínzás. Dögöljön meg a szomszéd tehene? Magyar virtus a másik gyűlölete, mert neki több van.
@Mariannka51:
ja, te sem vagy százas, ha beviszed a lakásodba a kutyaszart
@Dr. House: próbáld meg értelmezni amit olvasol... nem a kutyatartás állatkinzás, hanem a lakásban kutyatartás állatkínzás...ért?
@Audryenne: kis testű lehet hogy jól el van... pont ilyen kutyája van minden nyugdíjasnak, az meg örül ha a sarki boltig elsétál meg haza, hogy közben a kutyája hova szarik nem érdekli, felszedni meg ugyse tudja mert fáj a dereka...
@Dr. House: "Magyar virtus a másik gyűlölete, mert neki több van."

Hogy azért gyűlöllek, mert neked egy döggel több a vagyonod? Hülye vagy te, bazzmeg...
Meséld már el, légy oly kedves, miért nem állatkínzás a kutya bezárása négy fal közé? Az úgy természetes talán?
Norbi, egyittlako, az embernek sem termeszetes kozege a lakas. Semmilyen lakas nem az, se a lakotelep, se a kertes haz, se a tanya.

A kutya meg ott erzi jol magat, ahol a gazdaja van, foleg, ha rendesen bannak vele.
A kutyaszart meg fel kell szedni, ilyen egyszeru az egesz.

Egyebkent latta valaki azt a facebook csoportot?
Nem azért írom le, mert azt hiszem hogy buksisimit érdemelnék, de:

Kutyát tartani jog, de kapcsolódnak hozzá kötelezettségek is. Ezek közül az egyik, hogy felszedem utána a szart. Akkor is felszedem, ha a 2 kg-os Fifikéről van szó, és akkor is ha a 60 kg-os rottweiler Buburól. Én az agglomerációban lakom, kertes házban élek, a napi egy séta a közeli parkban mégis alap. Ahogy az is, hogy felszedem a kutya után a szart. Mert: másnap lehet hogy én lépnék bele; nem akarom hogy más lépjen bele; nem akarom hogy megvakuljon tőle egy gyerek (nem fontossági sorrend...).

Magyarországon a kutyatartásnak pont akkora kultúrája van, mint minden egyéb másnak. Kutyásként is teljesen megértem, hogy a nemkutyás általánosít, és engem is egy kalap alá vesz azzal a sok igénytelen és felelőtlen barommal, aki nem csak hogy nem szedi össze a szart, de nem tudja megnevelni a kutyát sem, ennek ellenére azt póráz nélkül sétáltatja, stb. Na, kiírtam magamból a szart, bocsánat legközelebb pszichológushoz megyek:)
@egyittlakó: Tán kérdezted?
Szerintem sok kutya, aki ki van vágva egész életében egy kennelbe a kert végébe(és naphosszat üvölt) inkább választaná, hogy a gazdája mellett lehessen, akár lakásban is. Nyilván nem mindegy, hogy hol. Aki megteheti, hogy autóba ül és kiviszi a kutyáját a zöldbe napi szinten, illetve nem szarat..hanem ténylegesen sétáltat, az szerintem dönthesse el, hogy hol akarja tartani a "dögöt". Speciel nekem is ég a pofám azok miatt, akik nem takarítanak fel a kutyájuk miatt, de ez a mocsok, ami itt egyesekből kiszakad a téma kapcsán... Kegyetlen.
Csak egy újabb dolog, aminek kapcsán lehet általánosítani meg utálkozni.
Ja, és elnézést: bár én nem sózom a járdát, hanem a nyáron-ősszel termelődött hamut, vagy faforgácsot szórom el, de miután nekem van kutyám, ezért képes vagyok séta után jól ledörzsölni, és krémmel bekenni a lábát. Biztos én vagyok a barom, inkább ehelyett hőbörögni kéne, hogy jogom van a sózásmentes járdához...
az összes kibaszott gazdát meg kéne zabáltatni a saját kutyájával aki nem képes összeszedni a szart/pórázon sétáltatni azt a kibaszott szőrös szart, hogy ne ugráljon az emberre. le se szarom, hogy "nem bánt..." nem hiszek neki. a kutya számomra kiszámíthatatlan.
ebadót!!!!!
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: kb ez a velemenyem nekem is, az egy embertelen goreny aki nagytestu kutyat tart lakasban...
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
Ha nem is az elsőre de a másodikra mindenképpen.Egyébként komolyan böbbenet, hogy emberek? milyen ebeket képesek lakótelepen tartani.
Isten bizony mondom, hogy találkoztam lakótelepi lakásban vizslával, rottweilerrel, skót juhásszal ( KETTŐ volt egy lakásban ), óriás snaucerrel, hogy a többit ne is soroljam.A gyerekek meg nemtudnak a ház előtt lévő füves kis placcon játszani mert tiszta kutyaszar az egész.A sok baromnak az a kutyasétáltatás, hogy leviszi za ebet pórázon, gazdi a járdán sétál az eb meg addig mehet ameddig a póráz ér.... Idióták.
irtak mar es azzal egyetertek, az aki kutyat tart az potencialis kutyaszarato, na most agglomeracioban illetve kulvarosban azert meg lehet olyan helyre szaratni a kutyat, hogy az ne zavarjon annyira, de azert panelnel es belvarosban nem...
ezert sulyos adot kellene ra kivetni, akar direktbe hogy fizetnie kelljen akar ugy hogy fenykepes emberek elkapjak a tokuket
ahogy en latom nehany gyereknek meg kell vakulnia amig ez a fenykepes dolog elterjed, hiszen a gennylada politikusok, polgimesterek tudjak hogy karos a dolog de hat a szavazok mindenek elott, na most ha a kozvelemeny a szaratok mellett van, addig ok sem lepnek, viszont ha nehany gyerek megvakul a segg kozvelemeny biztosan megvaltozik, igy sec pec alatt meg fogjak etetni a kutyajuk szarat a szaratokkal
HAJRA DEMOKRACIA!!!
@suttyoka: Az ebadót mint annyi mást leszarná a "gazdák" zöme.Ez itt kurvaország ( sic! ) barátom.Például tudtommal ( ha rosszul tudom akkor bocs ) közterületen csak pórázon és szájkosárral lehet ebet sétáltatni.Egy kezemen megtudnám számolni, hogy az utóbbi 5 évben mennyi kutyát láttam az említett szájkosárban közterületen.
hát aki a múlt7en a kutyáját a házunk előtti járda kellős közepére szratta, és otthagyta(biztos nem vette észre, hogy az egy két szál kolbászt otthagyott), nos remélem ő lépett be rá 2napra, és húzta hazáig a csíkot!
@Baszkurátor: hehe, villamoson pitbullt póráznélkül!úgykellám!
@Baszkurátor: na pont ezért kéne felzabáltatni az összes szarházit. tudtommal is csak szájkosár+pórázzal kíséretében lehetne sétáltatni.. erre a nyakambaugrik a dobberman az utcán a köcsög meg közli, hogy 'nem bánt..'. lehet, hogy őt nem bántja de nem szeretem ha rámmászik egy szőrös izé ami összenyálaz, összekarmol, összeszaroz a frissen szart seggével.
aki meg nem szedi össze a szart az szarassa a lakásában a kutyáját. faszom se akar melegben öklendezni az utcán a kellemesen párolgó szardarabok miatt, a faszom se akar szlalomozni, hogy ne lépjen bele a szarba. egyszóval az összes köcsög aki nem tudja kulturáltan tartani a kutyáját kapja be.
Igaz, hogy ez nem szar, de nekem meg az autóm kerekét hugyoztatja le néhány környékbeli barom kutyatulajdonos. Ha elkapom, agyonverem.
Ez a társadalom nem csak a sláger témákban (drog, szex, homoszex....) beteg mégpedig súlyosan, hanem az emberi kapcsolatot felváltotta az állattal való bensőséges kapcsolat. A házikedvenc az ágyban jár, ahol embertársunk helye van, vele gügyögnek egy gyerkőc helyett, neki sütnek tortát ünnepkor. Mi ez ha nem egy önmagából kifordult társadalom jellemzője? De facto, aki lakásban tart állatot az állatkínzó, sőt többségük szadista. Legalább olyan súlyos adókkal kellene sújtani ezt a hobbit, mint ahogy azt az autózással teszik. Retenetesen körmére néznék a kisállat gyártó üzemeknek, 4-5 számjegyű árak röpködnek a tenyésztőknél.
@infrablu: Az biztos, hogy te se vagy százas... Basszus, szerintem meg az totál agykárosodott, aki ma gyereket csinál, fasz tudja, milyen jövőbe, milyen világba... Már így is túlnépesedés van...
Egy állat legalább nem fog agyoncsapni az örökségért.
@Ormótlan: te sem láttál még kutyamenhelyet...nem csak mi vagyunk tul sokan, hanem a kutyák macskák is...
www.youtube.com/watch?v=JLQmYNsgKy0&feature=PlayList&p=9FD18926170ED901&index=0&playnext=1
a megoldás egyszerű, fel kell szedni a sok gagyi járdát és zöldel beültetni, oda már szarhatnak a kutyák
most komolyan erről írni kellett egy posztot (fotóval mellékelve)? kemény...
Kutyakaka a járdán. Tiltakozás a járdák sózása ellen (hogy ne marja szét az ebek talpát)
Nem értem az összefüggést. Megvilágítaná valaki???
Erre lenne egy egyszeru megoldas: el kellene kobozni/altatni minden kutyat, amelyik utan nem takarit a gazdaja (ez vonatkozhatna a setaltatasi szabalyok megszegesere is). Az ido megoldana a problemat: vagy nagyon keves kutya lenne, vagy sok gondos gazdi...

Lassuk be itthon valamiert nem mukodnek a lightos nevelesi modszerek :(
Budapesten 200 ezer kutyát tartanak nyilván, ehhez adódik a be nem jelentett kutyák száma, ami a szankciók és az ellenőrzés teljes hiánya miatt még legalább ugyanennyi. Ha a gazdák csak 10%-a nem takarít a kutyája után, már az is napi 20-40 ezer kutya mocska az utcákon. Ez rengeteg, és persze a 10% is túl optimista, arról nem is beszélve, hogy a szintén nagyon antiszociális kutyapisi egyáltalán nem szedhető fel zacskós módszerrel.

A nagy többség azonban nem kutyatartó, és csak elszenvedő alanya ennek a szokásnak. A választott képviselők tehát nyugodtan képviselhetnék ezt a masszív többséget, és bevezethetnének drákói korlátozásokat és büntetéseket.

Egy ötlet, ami felmerült már Bécsben és New Yorkban is: DNS ellenőrzés. Ahogyan az autóknak van műszaki- és zöldkártyájuk, úgy a kutyásoknak is legyen kötelező regisztrálni a kutyájukat, amelynek része a DNS mintavétel. Az utcán hagyott kutyakakiból is vehető minta, amit össze lehet kötni nagyon egyszerűen utána az elkövetővel, aki így utólag is bírságolható.
Bitter Brunó csak pártolni tudnám. De szerintem túl drága egy ilyen rendszer. Ha engem mint dohányost már mindenhol korlátoznak... a kutyások valami kivételes emberek? Albérleti élményeim voltak a 8kerben, de én a hajléktalanokkal veszekedtem ne szarjanak a lakás elé illetve a kapuba. Aki pedig itt szidja a honfitársait, arra nincs is szó. Én is éltem dolgoztam külföldön, a primitív emberek százalékos aránya állandó.
szaros karácsony? elmentek faszba

A kutya meg már tízezer éve velünk él.
Mindig is ilyen volt. Attól még me kéne erősen rántani aki járdára szarat.
Máskülönben kutyaszar a természetben lebomlik. Zacskózva viszont nagyon nem.
akkor szarj te is a járdára...majd lebomlik...
@jappán: nekunk k nagy kutyank van. k nagy kerttel szabadon. es nem visszuk soha setalni. szerintem megse cserelne a kutya vmi lakasban tartott fajtarsaval..
OmegA404 abban igazad van hogy hány ezer éve létezik a kutya, rengeteg tenyésztő van, s mivel állatok ők is tudnak szaporodni ember nélkül. :)

Annyira rühellem ezt a buta dumát,hogy aki nem kertes házban tartja, az állatkínzó ? Mégis mi a lófaszt kéne csinálni most, miután annyi fajtát tenyésztettünk, kiengedni az összes kutyát az erdőkbe vagy vidéken szabadon engedni? Ti hülye seggfejek agyatokra ment a karácsonyi pia? A beton meg nem természet és nem bomlik le. Sorry. A kukákba kéne beledobni és Rendszeresen üríteni őket az illetékeseknek ! Ennyi.
S nem lenne probléma. De van de van de van mert ez egy élhetetlen város és a budai sétáim alkalmával is megfigyeltem ugyanezt a viselkedést hagyjuk már hogy ott jobb fejek az emberek ha ha ha.
Max több a zöldterület.
@rexter: Nem mindenkinek jut ez a sors, észrevetted? assssssztaa, te szerencsés nagy kertes, nagy kutyás nagyokoskaka.
A "nagy Rózsadombon " is a fűre meg a fa tövébe nyomatják a cuccot és , ha csúnyán nézel a nénire, akkor szinte fejbevágna az összehajtogatott Magyar Nemzettel. Szar ember, az mindenütt szar marad.

Ez az " én zacsival felszedem" szöveg csak pár éve dívik úgy, mint a "kimegyek rágyújtani " .
@soproni1: nekem is belvaros odahuggyantatta a kutyajat a bejarati ajtohoz, szoltam a nyanyanak hogy hat ez megis mi, es csak habogott..
ma mar odabsznam a kutyat vagy belerugnek, elvegre csak igy ertenek...
@Funshine: "Annyira rühellem ezt a buta dumát,hogy aki nem kertes házban tartja, az állatkínzó ? Mégis mi a lófaszt kéne csinálni most, miután annyi fajtát tenyésztettünk, kiengedni az összes kutyát az erdőkbe vagy vidéken szabadon engedni?"

aki belvarosban lakik ne tartson nagytestu kutyat
ezt nehez megerteni?
ha most van a belvarosinak akkor
a., altassak el
b., adjak oda macskatapszernek
c., egyek meg
de a jovoben ne tartson kutyat
nem azert amiert en mondom, hanem azert mert az allatkinzas, egy nagytestu kutyanak ter kell amin tud futni, a kert vegeben a kennel is allatkinzas btw, meg a lancra kotes
ha nem lehet megadni a kutyanak a teruletet akkro nem kell kutyat tartani, ezen mit nem lehet megerteni???
@pakesz:

Azért a galamb etető nyanyeszek sem kutyák !
Nem merek beszólni nekik, mert mégiscsak öregek, de valahogy csak meg kellene oldani a helyzetet.

Az a baj, hogy egy jó kutya távol tartó kb 50 ezer Ft, amit el lehetne rejteni a garázsban, és a gazdi nem tudná, hogy mi ütött a jószágba.
Jó érzés volt leírni a címet? Szaros hanukához mit szólsz?
És nyáron? Ki ne ismerné a jelenséget, hogy a kutyaszarból kikelt legyek bejönnek a lakásba a bűzzel együtt. A nyáron kiszikkadt kutyaszart felkapja a szél, és már be is szippantottuk. Az a kutyatartó, aki otthagyja a kutyájának a mocskát a közterületen, amiben benne van, hogy köz, tehát nem kutyaszarató terület, hanem babakocsisok, cipős járó-kelők, és kerekes székeseké is, mit szólnának, ha én is a lábtörlőjükre szarnék? Még egy nyanyátküszöbére. Talán nehéz felfogni, hogy ebben a "remek" városban semmi sem hiányzik jobban, mint szarba lépni, szarból kikelt legyeket írtani és a szélhordta kutyamocskot belélegezni. És igenis állatkínzó az aki nagytestű kutyát panelban senyveszt, és nálam a nagytestű a spánielnél kezdődik. A macskák tiszta állatok, ha nem cserélik a wc-jüket akkor mennek a fotelbe. De egy kutya? Ráadásul itt a kerületben van egy rahedli kutyafuttató. De nem, a lusta gazdák körüljárják a Corvint és a környező utcákat. A kutya végzi a dolgát, mert azt meg csak kint tudja, aztán ha kiszarta, kipisálta magát az állat mehetünk haza, nem igaz? Jó kutya, ügyes kutya. Még egy ilyen nyanya, és megyek a küszöbére szarni.
A karácsony ütősebb, mert a lakosság 99%-a azt hiszi, hogy a hanuka valami lóbetegség.
a kutyaszartól minden zöd felület kikészült, ha volzak is törekvések, hogy legyen pár zöld felület a kerületben azt szétfosták a kutyák. Mert nyilván azért van egy kis füves terület, hogy legyen hova vinni a kutyát szarni. Ettől ilyen szép és élhető a kerület, felkapott része a városnak.
@soproni1: hanuka vagy karácsony? a kutyák szarnak rá.
@pakesz: hamár minden áron nagytestű kutyát senyveszt otthonában, magánügy. De se karácsonykor, se hanukakor, se télen se nyáron ne szarják tele a várost.
A macska tiszta állat. Ha nincs kipucolva a wc-je megy és belepisil gazdi foteljébe, én is megyek és a küszöbére fosok annak a kutyatartónak, aki otthagyja a bármekkora kutyájának a szarát az utcán. Pfújjjjj. De hogyan lehet küzdeni a kutyaszar ellen? A gazdik, ha már megtűrnek egy büdös kutyát a kis lakásukba, egy kis zacskóval lapáttal szedjék össze a kutya szarját. A galambokat legalább nem emberek tartják. Nekem is összeszarták az erkélyem, de az ellen baromi könnyű volt védekezni. A kutyaszarral küzdeni nem a kutyákkal kell, ellentétben a galambokkal, hanem a lusta gazdájuk ellen.
@Tranquiliana: :)
A hanuka egy mozgó ünnep, míg a karácsony minden évben ugyanakkor van:most. Ez az élmény mai.

Ráadásul mi keresztény nép vagyunk, ezt ünnepeljül most, hivatalosan. Akár szarosan is.

Hanuka ideje a következő években, Gergely naptár szerint:
hu.wikipedia.org/wiki/Hanukka
@pakesz: a 8. kerületben az utóbbi 5-6 évben több kutyaszaratót éítettek, mint az egész városban összesen. De a lusta gazdák csak tesznek egy kört a ház körül,és ha a kutya végzett, hát ügyes kutya, jó kutya. De az biztos, hogy ha meglátok egy ilyet, ráfosok a küszöbére. Kíváncsi leszek ahhoz mit szól majd. Napi két szardarab a lábtörlőjén. Úgy ahogy ő hagyta az utcán a kutyája szarát.
@Lesley: zsidó vagyok, hagyjál. A kutyaszarról írtam nem az ünnepekről.
Sok okoska... igenis van olyan kutya, amelyik lakásba való. Sőt, ott érzi jól magát.
Kicsit olvassatok már utána a kutyának, mint fajnak konkrétan.
Persze, az állatkínzás (bár még ekkor is erősnek tartom ezt a szót. Ha fejbebaxom kalapáccsal és egy kocsi után kötöm, NA AZ ÁLLATKÍNZÁS), ha egy 30 nm-es lakásban dándogot tart valaki.
De ne essetek már túlzásba...
@DaveSlim: nem estünk.
lusta gazdákról írtunk, az a kutya méretétől független, és valóban a spánielnél nagyobb kutyus egy panelba, az állatkínzás. Főleg, ha arról a bizonyos lusta gazdiról beszélünk, aki csak körbe hordja az utcákon, egészségügyileg, de nem viszi a kutyát olyan helyre futkosni, amilyen igényei lennének fajtától függően. A szarjuk fajtától függetlenül szokott az utcákon lenni, a járdán. De ez Magyaro., abban Bp, azon belül is 8. ker. Egyszer úgyis megyek és odarontok egy lusta gazda küszöbére. Talán ha egyszer belelép, eljut nehézkesen, milyen nap mint nap küzdeni a sok szarral. Bp.-en tényleg nem lehet felfelé nézni, mert éppen megállsz gyönyörködni egy homlokzatban, tuti, hogy kutyaszarban álltál végig. Nem elég a sok baj ezzel a várossal, kell még pár apróság, hogy végképp pocsékul érezzük magunkat. Hiába, senki nem érzi magáénak. Pedig minden kutyatartónak egy pici lapát és egy kis nylon zacsi kellene. A kukák ott vannak, rajta kutya szimbólum, de a sok okos teledobálja kólás dobozzal, de még ennek is örülhetünk, mert eddig azok is az utcán landoltak. Látott már itt valaki szélvihart? Levegőben forgó zacskókkal, papírokkal, a kiszáradt szar is megy a széllel. Igazán öröm itt élni. Mocsok, kutyaszar, és ideálmodtak valami baszott izét? Corvin-projekt. Hehehe.
@norbi2k: Igen. Valóban sok az állat is , csakhogy a kedvencet legális ivartalanítani, az embert meg nem.... A háziállat nem tankolja tele naponta a bazi nagy kocsiját, nem zabál argentin almát, nem bámul két méteres áramfaló tévét, stb. Bocs, de nagyon utálom az embereket, mocskos, önző és gőgös, remélhetőleg halálra ítélt faj vagyunk. Pontosan ezt a gyökerestől irtandó gőgöt jelzi a poszt témája is...
A poszt igen is valós témát boncolgat!
Életképes, és gratula az írójának.
Senki sem kíváncsi belelépni a kutya szarba.
Szerintem egy magas adóval kiküszöbölhető lenne a kutyák tartása. Évi 20 ezer/db.
Ebből a befolyt összegből létre lehetne hozni egy kutyagumi eltávolító kommandót.
A kutyákat neveljük. De az embereket nem kellene?
Szednék kutyaadót elég rendes összegben,aztán meglehetne nézni mennyi dög lenne!Nem állapot ez,tiszta retek minden!
@14,77 %: Ecsém a nicked valószínüleg egy átlag ovis IQ-jának a hányadát takarja...
Zsidózás mindenhol, még kutyatartás esetén is.
Gyökér egy banda vagytok.
@Ormótlan: Az emberi viselkedéssel és iránnyal maximálisan egyetértek, ez egy ilyen faj. De amíg életben van a faj, addig az állattartóknak viszont ettől még biztosítani kellene a tisztább környezetet.
Én is imádom a kutyusokat, de az én imádatom tárgya nem okozhat kellemetlenséget másik tucatnyi embernek, nap mint nap. Ez a hanyagság, nemtörődömség is az emberi viselkedés része sajnos.
Kutyaszar adót bevezetni, behajtani, flaszterre szaró kutya gazdáját helyszíni bírsággal sújtani (30-40 ezer). Mindjárt meggondolná, hová szaratja az ebet.
Tudomásul kéne venni a degenerált állattartóknak, hogy kutya, macska, leopárd, kroki, orrszarvu, stb. nem városi lakásba való. Ez az igazi állatkínzás. Miután ezt nem képesek megérteni, kivetnék 300.000,- ft.os ebadót. Ha nem fizeti ki, jelzálog a lakásra, állat elkobzása, plusz 400.000,- ft. állatkínzási bünti. Nem ilyen szir-szar 1-2 ezer ft-os lim lom bírságok!
@Lesley: Ezt most a kutyák tájékoztatásául...!?
@DaveSlim: Nem hiszem el, hogy ennyire értetlenek vagytok!Szerinted nem állatkínzás egy kibaszott lakótelepi, 50-60nm-es lakásban rottweilert, dobermant, óriás snaut, skót juhászt, VIZSLÁT tartani?Tudod Te egyáltalán, hogy ezek az ebek "mire vannak" ? Mi lenne nekik a természetes?Egy öreg vadász ismerősöm aki gyerekkora óta magyar vizslákkal foglalkozik azt mondta, hogy ezt a kutyát még kertes házban is vétek tartani nem a kibaszott lakótelepen!
én is szoktam figyelni, hogy demszky city utcáin nem lehet sétálnia kutyakaka miatt

viszont van egy megfigyelésem, hogy mindig szarosabb a Hanuka és ez bizony ciki
@Tranquiliana: A kutyák szarnak, az emberek írnak. Ám nem mindegy hogyan.
@gtigy:
Ha utánad kéne adót fizetni, te sem volnál. :-)
@S. Annyi: tekinthetem ezt megoldási javaslatnak is?
Szarjanak az emberek,írjanak a kutyák? Magyar vizslákat a magyar parlamentbe!
@Rá Dios: Tekintsd annak, ne értelmezz. Jóccakát!
Vazzeg ezt nem hiszem el ennyi ocsmány állatgyűlölő férget még nem láttam.
Remélem buliztatok amikor az illatos úton több száz kutyát elaltattak.
Szóval a városi kutyákat kinyírni, ledarálni, elaltatni. Vagy elgázosítani vagy autó után kötni vagy egy fához rögzítve az erdőben ott hagyni.

Ebből is látszik hogy rohadtok belülről !!!!!!!!
A kutyák egyébként nem szemetelnek pl de mi emberek igen!!! Pedig van kuka és állítólag több eszünk van mint az állatoknak mégis egy szeméthalom a város. Undorodom tőletek szívtelen rohadékok.
S a táskakutyák maradhatnak amit a csöcs mellett hordanak a ribancok kiegészítőnek ? Azoknak pelusa is van. Na? Éljenek a zsebkutyák. :D
@Baszkurátor:
Szerintem meg te vagy iszonyú értetlen. Csak azt mondta, h vannak olyan kutyák, amiket lehet lakásban tartani, és utána ott van, hogy persze nem mindet, pl a nagytestűeket nyilván állatkínzás laksban tartani. Ezen mit nem lehet felfogni?