Piac nem lehet

Címkék: piac józsefváros jegyző

2009.12.11. 13:32

Nagyjából ez a lényege a ma kiadott közleménynek, ami a Verseny utcai piacról szól. Így hangzik:

Megállapítást nyert, hogy a helyi településrendezési szabályozás az érintett területet olyan építési övezetbe sorolja, (KL-VA-VIII-2), ahol önálló kereskedelmi létesítmény nem működhet, vendéglátás és kiskereskedelem is csak korlátozott mértékben és csak a vasúti alapfunkció kiszolgálása céljából megengedett. A már hivatkozott helyi településrendezési szabályozás minden esetleges későbbi kérelmezőre irányadó, azaz piaci tevékenység a területen tiltott.

 via

Nem lesz ott már bolhapiac - marad a hétvégenkénti PeCsa. Bár a kerületben (is) igény van ilyen használtcikk piacra, tervezik is a vezetők, hogy a Gutenberg téren egy (antikvár jellegű) könyvpiac lesz. Lehet, hogy jobb lenne a Teleki tér felújításával egy időben egy kulturált használtcikk-piacot is létrehozni - ami turisztikai szempontból is vonzó lehet.

A határozat ellen tiltakoztak, és valószínű, hogy meg is támadják. A Verseny utcai piac jelenleg üresen tátong - hiába az új aszfalt, hiába a kialakított parkolóhelyek, itt árusítás már nem lesz. A remény hal meg utoljára, de karácsonyi ajándékot venni máshol kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr561590277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért nem sírom könnyesre a szemem annak a gusztustalan orgazda telep bezáratása révén!!!
Sőt!