Bringások!

Címkék: bringa felhívás parkoló józsefváros

2009.09.24. 13:04

Kedves kerületi bringások! 

 

Kéréssel fordulok Hozzátok bringaügyben: jó lenne, ha felmérnénk, hová és mennyi bringatároló kellene a kerületben. Ezen kívül az is jó lenne, ha a bringás útvonalakat feltérképeznénk - sőt, igaziból az lenne a jó, ha az önkormányzat csinálná meg mindezt, engedélyezve az arra alkalmas egyirányú utcákon a forgalommal szembeni haladást...

De maradjunk a realitások talaján. Az év elején volt az MK Belvár küldöttcsoportja a Hivatalban, ahol az egyeztetés után támogatásukról biztosították őket. Ez eddig kettes alá, ahogy a magyar tanárom mondogatta - tovább kellene lépni.

Van már egy térkép, amit frissíteni kellene, meg újra bejárni, lefotózni minden helyet, ahová kellene tároló.


View MK task - VIII. kerületi kerékpártárolók javasolt helye in a larger map

Ehhez kérem a segítségetek, hiszen ez a mi érdekünk. Bringásoké. Aztán ha vannak tárolók, többen ülnek bringára - ez pedig mindenki érdeke. 

Reményeink szerint (az enyém és az MK Belvár vezetőjéé) ha kész tervekkel keressük meg az önkormányzatot, talán hajlanak a kivitelezés segítésére. 

Nem győzöm elmondani azt sem, miért jó a Magyar Kerékpárosklub tagjának lenni: egy évre ötezer (5.000) forintért kapunk felelősség és balesetbiztosítást, ami azt jelenti, ha balesetet szenvedsz, fizet, ha Te okozol kárt, fizet. Ráadásul villámgyorsan! Ez a hülyének is megéri! ;)

Ötleteket kommentbe várok, esetleg mélben, vagy ha arra jársz, a Zöfi irodájába.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr561381716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok!
Ha valaki a ZöFi-be ugrana be, vagy akár ide ír, arról is számoljon be, hogy milyen útvonalakat használ a kerületben és azokat hogyan lehetne fejleszteni. Netán van-e olyna hely ahova külön bringa sávot kéne festeni.
Móni

Addig is: au Auróra utcai rendelő udvarán lehet bringát tárolni. A kapuban van egy árlista, hogy mennyiért: ne dőljetek be és ne riasszon el. Az őr nem szed díjat!
a puskinon megyek az eltébe bele rákóczi felől, de mivel a járdán olyan szinten parkolnak, hogy esélyem sem lenne tolni, ezért szembeforgalomba. menő, de annyira nem jó. ami meg nagyon nem jó, az az ötpacsirta-reviczky rész, mert még macskaköves is.

mondanám a barosst is, de olyan szélesek ott a sávok, hogy az úgy jó.

btk-n mekkora tároló lesz hol? jó lenne az eastwest melletti parkoló-rakodó területre is, mert este nem lehet bevinni a bringát a kampusz területére, és ott búsul az ifjúság.

és szeretnék egy tárolót a tilos elé is, ha lehet :) kööszi
Tisztviselő telep :Elnök utca -Nagyvárad tér környéke
Vagy a Vajda Péter utca-Bláthy Ottó utca környéke a lezárt rész.
A nyolcadikban egyébként jó biciklizni, mert aránylag nyugodtak az utcák. A Tavaszmezőn szinte nincsen forgalom, ott szoktam hazafelé a Mátyás térre. Déri Miksán, a Somogyi Béla vonalon a belváros felé. Tudom, nyúl vagyok, de a körúton nem szeretek menni sem a járdán, sem az autók között. Túl küzdelmes. A József utca, Nagyfuvaros, Baross biciklizhető, de olykor centiznek az autók, nem mindig vidám. A Dankó ugyanez a típus, vagy a parkoló autóhoz vagyok közel, vagy a haladó autó húz el két milliméterre.
Keleti felől hazafelé minden irányból nehézkes. Vagy macskakő, vagy szembeforgalom a Teleki térig.
Legkényelmesebben a Tisztviselőtelepen lehet bringázni.

Tároló: a Csiga elé mindenképpen!
Sziasztok!

Nyáron volt szó az Üllői út sávcsökkentéséről, forgalomcsillapításról. Az Üllőin kezdenek elég sokan cangázni, oda is lehetne egy-egy sáv, szvsz.