Tudjátok, mennyi kerékpáros van a kerületben? Remélem, sok, és ott vannak még azok, akik "átjárnak" a városrészen, hiszen központi helyen fekszik Józsefváros.

A Magyar Kerékpárosklub belvárosi csoportjába tartozunk, akik múlt héten informális találkozón vettek részt az önkormányzat képviselőivel. Összefoglaló következik odaátról:

 

Tekerő Józsefváros projekt - ennek célja, hogy a kerületben Robogó Józsefváros elnevezéssel jelenleg is elérhető robogóvásárlási-támogatást terjesszék ki a kerékpárvásárlásra is. Az ötletet a jelenlévők egyöntetűen támogatták.

Bringasuli - szóba került az oktatás kérdése. Itt nagyon nyitottak voltak, akár egy 8. kerületben indítandó próbaüzemre is. Lényege egy 2 tanórás program szervezése az általános iskola felső tagozatosainak. Ennek a "tanrendje" az MK-nál kidolgozás alatt áll. Amint elkészül, kérték, hogy küldjük ki nekik, amit továbbítanak az iskolaigazgatóknak. A gyakorlati oktatáshoz felajánlották az Orczy téren lévő tanpályát. Ez nagyon szuper!!

Kerékpártárolók - a kerület forráshiányos gazdálkodása miatt a támaszokra jelenleg sajnos nincsen fedezetük, de minden alternatív megoldást támogatnak, ami megoldható pénz nélkül. Itt feladatunk az erős ötletelés, hogy ez hogyan is kivitelezhető.

Egyirányú utcák kétirányúsítása - ennél a pontnál kis félreértés támadt, azt hitték, hogy mi már kész terveket, elkészült tanulmányt viszünk bemutatásra, de tisztáztuk a helyzetet, hogy ezek csak javaslatok, aminek kidolgozásában közreműködve el lehet indítani a kerületet a kerékpárosbarát úton.

Valamint szó volt még arról, hogy a meglévő bringautak és azok problémái esetében, mivel azok fővárosi kezelésűek, nem a megoldást várjuk a kerülettől, hanem az elvi támogatásukat a fővárosi egyeztetéseken.

 

Aki szeretne aktívan részt venni a munkában, vegye fel a kapcsolatot Tömör Miklóssal.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr50964588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.