Tavaly a józsefvárosi okmányiroda ezüstérmes volt az országos mezőnyben. Idén is indul?

Az önkormányzat hosszú évek után úgy döntött, hogy ismét pályázhatnak az itt élők is lakásokra, nem csak a hivatal dolgozói. Na, azért nem vitte túlzásba, összesen 9 lakást lehetett megpályázni, azt is csak akkor, ha az ember vállalja a felújítást. 

Ez még rendben is van, ha beköltözöl valahová, az a minimum, hogy rendbeteszed, ha kell, milliós nagyságrendben is. Cserébe megkapod az elővásárlási jogot, ami már jó befektetésnek tűnik.

A pályázati anyagot meg kell vásárolni, mint a nagyok. Jó, legyen, 100 forint, annyi az anyag előállítása, a papír+festék ami rajta van. Ott aztán fel is van sorolva minden, ami kell, mint az egy igazi pályázati anyagnál kell.

Hétfő (09.14.) volt a leadási határidő. Oda is mentem, munka előtt, mondom leadom és kész, onnan már csak várnom kell az eredményt. És itt kezdődtek a bonyodalmak!

Óriási sor volt, erre külön kellett sorszámot kérni. Na ez még nem gond, leadják, kapnak egy cetlit, hogy átvették, és jónapot. De nem haladt az istennek se a sor! Megnéztem, mi a tétlenkedés tárgya, hiszen nekem munkába kell érni, és mit látok? Mindenféle papírokat, nyomtatványokat adnak még ki, elmagyarázva, mivel mit kell tenni, mert hogy szerves részei a pályázatnak. Persze, a megvásárolt csomagban nem volt egy sem ilyen, így nekem is nyomtatványon kellett nyilatkozni arról, hogy jelenleg hol lakok, tényleg vállalom a felújításokat saját zsebből és hogy van munkáltatói igazolásom+kereseti kimutatásom is. A pályázati anyag mellé le kell fénymásolni az összes érintett iratát - nem, az nem jó, ha viszek fénymásolatot a személyimről, ott helyben kell csinálni - derült ki többeknél.

A csúcs azonban az volt, amikor elromlott a bejáratnál a sorszám osztó gép. Össze-vissza hívtak oda embereket, a biztonsági őrök terelgettek, kiabálták a sorszámokat, ahogy gondolták, rövid időn belül óriási káosz alakult ki.

Aztán egyre több helyen nyitottak ablakot, és kitalálták azt is, hogy aki vállalja, hogy ellenőrzés nélkül leadja a pályázatát, kockáztatva azt, hogy első körben kidobják, ha valami nem jó. Mivel szorított az idő, éltem ezzel a lehetőséggel. 

Félek azonban, hogy hiába körmöltem alá mindent, amit ott elmondtak, hiába ugrasztottam rokonaim lóhalálában az okmányirodához, valami kis apróság kimaradt. Hiánypótlásra nincs lehetőség, miért is lenne?

Kérdés: miért nem lehetett minden formanyomtatványt belerakni a csomagba? Vagy miért nem írták bele a tájékoztatóba, hogy nem teljes a csomag, és nem fogadják el a saját magam által írt nyilatkozatokat? 

Olyan régen írtak ki lakáspályázatot, hogy elfeledték, mit hogyan kell? A kiírt 9 lakásra több százan pályáztak, viszont az Önkormányzat másik 12 lakást árverésen értékesít szeptember végén. Miért nem lehet inkább azokat is megpályázni?

Remélem, valaki illetékes hozzászól, főleg a polgármester választás előtt.

Üdv: dr.Tomix

Ha más is hasonló tapasztalatokkat szerzett, ossza meg velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr991382365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megy a fusizás,h senkinek ne legyen kedve lakást venni, aztán megoldják egymás közt...jellemző
nekem a legszebb élményem az volt amikor az egyébként 10 napos szünetet tartó anyakönyvi hivatal az utolsó munkanap értekezletet tartott és 3/4 órával később kezdte meg az ügyfélfogadást.
Én voltam hibás, mert előző nap már mondták, hogy bezárnak ne is menjek. Később kiderült, hogy pénteken még nyitva vannak, de az értekezletről nem tudtak felvilágosítást adni. Amikor 3/4 órás késéssel megérkeztek a hölgyek láthatóan a bevásárlásból már többen elmentek, főleg akik kisgyerekkel voltak.

ja, és mire megtalálja az ember az irodát...nos aki kitalálta azt küldeném oda...BKV-val nehezen megközelíthető, kocsidat, motorodat, biciklidet meg inkább vidd be magaddal....
Már rég megvannak a gazdái a lakásoknak, szerintem csak lefutják a kötelező köröket.
Csak az aktatologatást ismerik!
sajnos a mai helyzetbe lakáshoz jutni nem egyszerű pedig anyi de anyi üresen álló lakás van nem tudom hogy miért nem lehetne azokat is ki írni pályázatra inkább árveréseket szerveznek .A hülye ember meg lakjon ott ahol akar vagy menjen albérletben