Pollack teret visszakaptuk!

Címkék: tér díszburkolat

2009.08.10. 15:55

Breaking News!

Bontják a Pollack Mihály téren elhelyezett rém ronda pavilonokat, így újra birtokba vehetjük a teret. Remélem, nem a Rádió munkatársai fognak parkolni ott...

A felhúzott ötből már csak kettő áll, de rohamosan fogynak belőlük az elemek. A munkások szerint holnap (08.11.) estére már teljesen eltüntetik a maradék kettőt is.

Hurrá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr641300081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nekem tűnik, csak sivárnak a tér?
@Sadia: csak most, mert megszoktuk, hogy van ott valami.
:)
Ez nagyon jó hír, megyek pezsgőzni! :-)
Éljenéljen. :]

Már csak focizó kiskölykök kellenek a térre. :D
Végre! Már csak a mélygarázs jogi helyzetét kellene megoldani.
Könnyebb áttekerni a téren. Ma jártam arra, kényelmesebb így :)
Na jó, de mi lesz a helyén? Mert a csupasz placc elég hülyén nézett ki annó. Se padok, se növények nem volt ott korábban. Nem az volt "csak" a baj vele, hogy nem volt hivatalosan lepapírozva?
Igen, az a baj, hogy a tér-rekonstrukció koncepciója az volt, hogy ott "második Liszt Ferenc tér" (Demszky, 2005) fog kialakulni a kávézókkal. Emiatt nem ültettek fákat, nem csináltak gyakorlatilag semmit a felszínnel, hogy a kávézóknak legyen hely. A mélygarázs -1-es szintje sem garázs, hanem ezeknek a sosem felálló kávézóknak-éttermeknek a kiszolgáló egységei (a -1 szinten működtek volna a konyhák).

Nagyon klassz, hogy elbontották az igénytelen, gagyi, stílusidegen " kisvárosi sörfesztivál" pavilonokat, de félő, hogy helyette nem lesz semmi. Ebben a csupasz formájában sem élhető, szerethető ez a tér.
@shadai: Pontosan. Úgyhogy ez a pavilon maximum csúf volt, de nem fölösleges. A városi terekkel egyébként hasonlóak a problémák. Fullosan lekövezik őket (mert abban van a pénz, és nem igényel gondozást, mint a növények), de közösségi élet nem alakul ki rajtuk, ha csak nem éttermi teraszokkal. Azoknak viszont - sarkos leszek! - a sima aszfalt ugyanúgy megtenné.
OFF: Pl. a sétateresített Újlipótvárosi Hollán E. utca is tök sivár lett. Pedig oda még két fát is raktak.
Ez az elmúlt évek egyik legpozitívabb önkori vs. panamázók meccse
újpanamázók vs. előzőpanamázók pontosabban
Szerintem oda lehetett volna jó kis kiűlőshelyeket rakni. Ott nem lenne annyira zavaró a hangoskodás mint a szűk Krúdyban. A foci pálya gyerekeknek elég furcsa lenne a paloták között.