Miénk itt a tér...

Címkék: szemét tér

2009.01.10. 09:18

Én a Rákóczi téren élek, ami most egy nagy massza. Munkaterület, pár túlélő fával, három daruval és egy bekerített gödörrel. A gödörben munkások, a terület tele munkagéppel és konténerrel.

Remélem, az építkezés befejezte után is megmarad az a része, ahol asztalokat fogtak közre padok, és élénk társasági élet zajlott. Mert padokat, székeket raknak ki szinte mindenhová, de egy asztal mellé, vagy köré ülni, az valami teljesen más. 

Egy darab ideig még csak a terveket nézve lehet bízni benne, hogy tényleg olyan lesz majd, amilyennek ígérik - addig is több-kevesebb türelemmel tűrjük....vannak viszont olyan dolgok, amiket nem értek.

Az rendben van (nem, nincs rendben, de beletörődtünk), hogy a parkolók megszűnése miatt az autók a járdán állnak, a rendőrök vagy közteresek pedig a táblák ellenére sem intézkednek, soha. 

Az, hogy a fákat körbekerítették a munkaterületen kívül is - értelme semmi - egy dologra jó, hogy oda jól berakják, bedobják a szemetet. A legdurvább, hogy a tér sarkán lévő Rákóczi üzletház ide gyömöszöli be a felesleges csomagolóanyagait, zsugorfóliáját.

Senki sem foglalkozik vele, inkább csak megszabadul tőle. A kerület a tisztaságért annyit tesz, hogy telerakja kutyaszar gyűjtő kis kukákkal - amire szintén nagy szükség van. Annyira, hogy van, aki a fák tövébe is almot szórt - talán így ismerős a házi kedvencnek, és rájön, hogy mit is kell csinálni a (körbekerített) fa tövében....

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr6828688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.