Konzervrendőr

Címkék: rendőrség önkormányzat

2012.07.17. 13:19

Pontosabban konténer-rendőrőrs, de annyira abszurd, annyira gettós, annyira harci helyzetet idéző, hogy csak na: egy konténerben kialakított rendőrség, rajta kamerák, benne konyha, wc és a munkaállomások. Helyileg ez a Diószeghy Sámuel és a Korányi Sándor sarkán található - a Diónak rendesen híre van, tavasszal sima drogüzérekre is a TEK csapott le, igaz, mérsékelt sikerrel.

A konténer bizonytalan ideig lesz ott - lehet 2 hét, lehet 2 év. Tetszés szerint bárhová átszállítható, felállítható 2 órán belül. 24/7-ben lesz mindig 2 rendőr benne, tetején mozgó kamera, oldalain is 1-1. Alatta van két tartály, ez egyik vizet, a másik ürüléket tartalmaz. Szippantós kocsi jön átlag kéthavonta. A konténerhez 9 milliót adott az önkormányzat - környéken élők vegyesen fogadták. Bővebb technikai adatok itt.

Józsefváros mindig is élen járt az új technikák kipróbálásában - az országban itt volt először térfigyelő kamera, például. Most itt van először konténerőrs. Első-első, ahogy Kontrát államtitkár mondta...

Lesznek még, a tervek szerint a fertőzött területeken kíván felállítani továbbiakat a rendőrség: Práter 75, Magdolna-Dankó sarka, Dobozi tér. Ha szükséges, máshová is.

Közben persze az élet nem állt meg egy pillanatig sem, ezt a mélt kaptam reggel:

Hali!

Ha van egy kis időd, akkor sétálj el a Baross térre, a Rákóczi út sarkánál, a K&H bank előtt, látni fogod, hogy több helyen lopják a fémeket a föld alatti átjáró lejárati részén. Az üvegeket széttörik, majd kifeszítik a fém dolgokat, brutális rombolást végezve. Az egyik lejáró felét már szétlopták kicsit feljebb. A térfigyelő kamera a Baross tér és Rákóczi út sarkánál mindent vesz, mégsem csinálnak semmit...

BronzKorlátka.jpg

El is mentem szépen megnézni, éppen kerítették körbe. Megállok, nézem, és már kapom is az infót: 

- Nem baleset volt, nem autó csinálta! Emberek... kiszedték. Itt a kamera fent, mégis. Azt mondja a rendőrség, nem érnek rá mindig figyelni a kamerát...Itt a környéken nem ez az első - bronzból vannak a tartó oszlopok, azt szedik ki.

BronzKorlát (1)ka.jpg

És ilyenkor aztán az értetlenség kiül az arcomra: minek egy újabb konténer, rajta 5 kamera, ha a meglévő kamerák sincsenek használva? Ez a bontás biztosan nem 5-10 percig tartott, eléggé főútvonal, és mégsem veszik észre? Reggeli képek.

Biztosan meg lehet magyarázni, miért...Csak elfogadni nem nagyon lehet.

Szerinted?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr334661913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha valaki tarkónbaszná viktorkirályt amint ott sétálgat vagy olajszőke sanyibácsit, ne félj, működne a kamera.
A kamerákhoz nyilván kellene valami normális szoftver, meg rendesen beosztott és képzett emberek stb.

No de ettől még miért baj, hogy két rendőrrel többet raknak ki lényegében az utcára?

Inkább az lenne érdekes, hogy pontosan milyen feladatot látnak el, milyen feltételek szerint hagyhatják el az őrhelyet (tudnak-e pl. két utcával arrébb intézkedni, ha kell), ilyenek.
Nem baj, most lehet mondani, hogy már konténer is van.

Plusz két rendőrrel több fagyhat szolgáltban.

Különben mibe tartani pár jó szemű munkanélkülit (akár közmunkában) felvenni 3-4 műszakban kamerákat figyelni?
@ColT: Mondjuk ja, hát akkor még a rendőröknek ki kéne menni elkövetőket fogdosni... :S

@Fue: Tudnak, mondjuk ez azért jó pont.
Két hónapig áll a cucc a konténer alatt. S még a hajléktalanokat szapuljuk mosdatlanságért, a rendöröknek meg az felett kell dolgozni? Remek. Környék gondolom ettöl fog fellendülni. Mibe kerül ez a konténer, megvették, bérlik? Nem lett volna olcsóbb egy lakást venni az egyik ázban?
Éghetö a konténer? Vannak vészkijáratai? Két rendör mit tud ott kezdeni? Kimennek eseményhez, de gondosan bezárják a tutto lakatot, nehogy elvigyék az irodát mindenestül?
Nyáron meleg, télen hideg? Közterület foglalási engedély van?
Tuholep s a Nép Vakítása - A Doboz

Ha már Hadesz Főistennel múlt héten mozgóképet forgatnia nem sikerült annak ellenállása miatt a Rend Őreinek lak-adásakor, Tuholep, s ÉdiBédi más utat keresett a Fáraó Képmutatásához.

S fölállították a Szent Dobozt a Város Dyonüszosz Szegletében, s elmondták: a bűn, mi arrafelé oly gyakori, mostantól legvégső végét éri, s efelől kétség ne legyen. S hát bizton így lesz, ha két ily fajsúlyos egyén azt sulykolja, ám azért rendelkezve némi ismerettel ilyen tárgyakban, volna itt pár probléma...

A Szent Doboz másfél esztendeje készül. S ha a kapcsolódó írásokat megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy annak bonyolultsága pár hetet talán igénybe vesz összerakáshoz, de nem többtucatnyit.

S hát 9 millió obulust emésztett föl, mi sok vagy kevés, nézet kérdése, ám bízvást hozzászámolandó ehhez az ott táborozó rendőrök bére is évnyi vonatkozásban, s akkor a számla már szépen kerekedik.

S hát az igazi gondok ezzel...

S'Al-Go Főrend Őr neve bár akár mozgalmasságot is sugallhatna, de mint az közismert, ő az irodák biztonságát, s a papirosokkal való foglalatoskodást előnyben részesíti, s katonáit is e jegyben vezényli.

S ha számolunk kicsit, kijön, hogy az állandó Rend Őri páros, mi a Szent Dobozban helyet foglal, 12 Rend Őrt köt e folyamathoz, lévén őket 24/48 órában viszik feladatokba. S hát ez 12 oly katona, ki akár mozoghatna is terepen, de ehelyett egy helyben üldögél.

S ha mint S'Al-Go Főrend Őr panaszolni szokta katonái alacsony számát, kiket járó őrözésre vezényelhet, akkor innentől azok még kevesebben lesznek. S hát ez nem javít, hanem biz ront erősen. Mi ugyanis helyben van, az elkerülhető. Tanácsokat adni persze nem fogok a rossznak, de aligha okoz majd nekik problémát a Szent Doboz elkerülése.

S hát tudni való, hogy a Dyonüszosz szegletében hosszú éveken át nagy létszámú, s felszereltségű Rend Őrség működött erős palotában. S annak haszna, mint azt tapasztalhattuk, nem volt. Tőle 50 méterre már zajlott a vigalom, s arra a szomszédból egyenruhások igen ritkán mentek csak portyára.

S hát évek óta tudja mindenki, hogy a Dyonüszosz Szeglet, s a Korán-Hy utcák kereszteződésébe, mi a Város legfontosabb helye, ha a rosszat látni akarjuk, elektromosság csodájával működő szem nem került. S hogy miért, azt nem tudjuk, s azt már nem is fogjuk.

S egy jó helyen lévő szem egymillió obulusért megoldotta volna már rég a látást, mire most ennél sokkal többet költünk.

Látás, mozgékonyság, rugalmasság, s a költségek hatékonysága. A Rend Őreinek ezen elvek mentén kell ahhoz működni, hogy sikereket elérhessenek. S hát így csak azt látjuk, mit amúgyis tudnánk, a mozgalmasság, s rugalmasság kizárva, s hát a költségekről szó se essék.

S hát mégegy. Ki kicsit ismeri a Vároas azon részét, az tudja: a bódéhoz menni följelenteni igen kevesen fognak. Ugyanis odamenésüket azok is látják, kik miatt a bántott odamenne. S aztán ő békében aligha maradna. S ha a sértett személyét nemhogy nem védjük, hanem őt egyenest beazonosítni engedjük, akkor Vele nagy rosszat teszünk.

S hát modern nyelvezettel leírva, mi történt:

Parasztvakítás.
Oszt, tessémmámondani, mibbű van? Aloménnyiom?
@Kopi3.14: Ne kötekedjünk már. Legalább van ott rendőr.
Más kérdés, hogy mit csinálhatnak, de az majd kiderül.
Legfeljebb újabb 2 monitort nem lesz idejük nézni.
Ha nincs közbiztonság, az a baj, ha van közbiztonság, az a baj. Ha nincs rendőri jelenlét, az a baj, ha van rendőri jelenlét, az a baj. Ha fasizmus van, az a baj, ha liberalizmus van az a baj... vagy várjá, az nem baj?
mitől "fertőzöttek" ezek a helyek? (költői kérdés)
Amig a jogrend olyan amilyen, minden sarkon állhat két rendőr, maximum azt is elveri-leköpi, 2 nap mulva kint van.

Aztán mehet valami illegális büntanyára csövezni, utána fiatal rendőrlányokat erőszakolni, gyilkolni, mikor már a sitten kéne rohadnia..
Vajon hol, mikor lesz végre elég?

Mikor lehet az ilyen szemétládát kényszermunkára utalni, és mikor lesz abbol a bevétel, ahelyett, hogy a rendőr a milliokat befizető egzisztens állampolgár kötszerének lejáratát nézegetné, közpénzen deholfalva és semmiközepe közt kettesben üveghangon veretve utánna padlógázzal szirénázva?
@öregmogyi: Attol, hogy mindeki ott rug be eszméletlenre, fosik, hányik, fekszik az utcán, foglal illegálisan el lakást, drogozik, strichel, stb ahol neki jólesik.
Mer' neki jogai vannak.

Nehogy azt hidd, hogy itt ez most faji vagy nemzetiségi kérdés, mert nem, ez már régen tullépett azon, egyre nagyobb az a szoszerint élősködő tömeg, aki simán lopásbol él, vagy kuldulásbol, ésvagy prostituciobol, vagy mindegy, bármiből ami van.

Számtanaszor látom, odamegy a köpködősökhöz, utcán fetrengőkhöz, autók közt kacsázokhoz a zsaru és széttárt kézzel KÉRI csinjjon már valamit magával, akkor 3 lépést odábbkacsázik, majd 3perc mulva ugyanaz, ugyanott.

Amig a fejekben, a jogban, a biroi gyakorlatban nem lesz rend, addig az utcákon sem, amig a rendpőr arra van, hogy valahogy kihuzza a szolgálatot azé a kicsipénzér, addig inkább nem néz oda, még ha a szeme előtt bontják el a fél várost akkor sem.
Rendes épület kell! És ha nincs rá pénz akkor hitelt kell felvenni, ahogy eddig is.

A városi nép megérdemli ezt!

Hajrá hitel!!!
Kik lophatták el az aluljáró korlátját? Nem is tudom, van egy biztos tippem...
@Peter__Blau: ne tipp legyen, hanem felvétel, ha már ott van a kamera!
Péntek Lászlónak az elfogáskor eltört az orra.

Micsoda szerencsétlen birka puhapöcs rendőreink vannak. Tisztességes ország becsületes rendőreinél a nyakcsigolyája tört volna el "véletlenül".

Úgysem lehet kiszedni belőle igaz szót, kár volt életben hagyni.
Nekem most lopták el a bringámat úgy, hogy három kamera "látta"!! A rendőrség persze tehetetlen: "épp nem működtek".

Kalap szar maffia ez, nem rendőrség!

Vizoviczkiőrség, kormányőrség, buziőrség...
Meg kell nézni ma mi folyik a XVII kerületi lomtalanításnál!
Cigányok hihetetlen tömege túrja szemetet.
Egy kilométerről látszik hogy nincs, nem lehet műszaki vizsgája a kisteherautók százainak.
Sehol egy rendőr.
Vajon hol lehetnek?
Persze mindenki tudja a választ!
Sajna lehet hogy ez új info sokak számára,de a kamerák nem 0-24-ben működnek.. a bevezetéstől fogva nem volt elég pénz a teljes napi üzemhez. Szóval ha történik valami és éppen működnek szerencse, ha fordítva akkor szép díszek. Valószínű hogy azért nincs ez nagydobra verve, mert akkor még az elrettentő ereje is csökkenne. Talán van egy réteg akit a kamera látványa megtorpant.
@csahos: Úgysem fizetnék be a bírságot, minek menjenek ki :D:D:D Pénzbehajtó-őrség.

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Akkor meg aztán kurva sok értelme is van.

Az meg tényleg sokba kerül, hogy egy szerver rögzítse a képet, és mondjuk 3 naponta felülírja.
Az én munkahelyemen egy kutyaközönsées PC veszi a kamerákat. Na persze közbeszerzésben biztos lenne 300 ezer, valójában megy100.
várom, mikor lesz hír, hogy szőrén-szálán eltűnt reggelre a konténer, rendőröstül, irodástul, lépcsőstül
@ColT: Nem kötekedek, csak szeretném látni, hogy alaposan megfontolt, végiggondolt koncepció, nem valami kreténség. Ergo, hogy értelme van.
@ColT: "Úgysem fizetnék be a bírságot, minek menjenek ki"

Végtelenül egyszerű a megoldás: le kell foglalni a járművet, s telepre kell szállítani. Kiváltani csak a büntetés, az elszállítás és a tárolás költségének kifizetésével lehet. Csak tréler viheti el, s tíz napon belül be kell mutatni az érvényes forgalmit, stb.
Mit lehet várni egy olyan országban a rendőrségtől, ahol a belügyminiszter olajosmaffiózó?
@Kopi3.14: szerintem nem lett volna olcsóbb, mer ebben gondolom a 9 misiben benne van az egész technika, meg minden szar. az meg hogy 2 hónapig áll, nyilván akkora a tartálya, és úgy van szigetelve, hogy ne legyen gond

de az tényleg k jó kérdés, hogy mondjuk mi lesz vele, hogyha el kell hagyni, kimennek oszt hajrá? addig meg a cigányok kilopják a rezsót meg a monitort, azt' eladják a Józsefvárosin
@08.szabogabor:
"A Szent Doboz másfél esztendeje készül."

Akkor te biztos tudtál róla.
Hol van
1. Az ezt ellenző szavazatod/leveled
2. Ha ennek ellenére sem történt semmi, akkor a nyilatkozatod a polgárok (adófizetők) felé, hogy ez rossz és nem támogatod, kéred az ő segítségüket (esetleg népszavazás, abban úgyis jó vagy)?
@Kis ember: persze hogy tudtam róla. Ha Te pedig szokás szerint nem csak büfiznél egyet, hanem gondolkodnál is cseppet, akkor a következő hihetetlen fényvillanások vágnának agykérgen:

A polgármester tanácsadója nem szavaz. Ő tanácsot ad. A polgármesternek.

Vágod. A képviselők szavaznak. Én nem. És véleményemet a polgármesterrel osztottam meg ezügyben is, s mint tudod, amíg Neki dolgoztam, addig nem fordultam ellene a néphez.

Hanyadik butaságod ez már, omg...
@Kopi3.14: Régen volt posztos rendőr, meg az ő bódéja.
Az olcsóbb. Nem lett volna elég, kell nekik számítógép is?
Mikor a belvárosi Jókai téren megtámadtak, akkor nem működött a kamera. Mikor autóval 2 percre megáltam a Kmetty utcában, a kamera képére hívatkozva megbüntettek tilosban parkolásért. Ugyan az a kerület, ugyan az a rendőrség.
@08.szabogabor: simulékony kis geci vagy! oszt most mégis megszoptad. lesz ez neked még rosszabb is!
@plb: Mi történt a Jókai téren?
@08.szabogabor:
"Az állatok, mint a veréb,
erre-arra felfülelnek,
s ha az egész nem felel meg,
kicsipkedik az igazság nekik tetsző felét"

Voltál kedves nem észrevenni a "/" jel után álló "leveled" szócskát.
Tehát írásos bizonyítéka nincs, hogy ez anno neked nem tetszett. Valószínűleg azért, mert nem volt ilyen véleményed (hisz az ellenkezőjét nem tudod bizonyítani és te voltál a tanácsadó/V.Ü.V).

" amíg Neki dolgoztam, addig nem fordultam ellene a néphez."
Köszönöm szépen, hogy ezekkel a soraiddal is bizonyítottad, szervilis módon a hatalomhoz ragaszkodtál, s nem ahhoz, hogy azokat az embereket szolgáljad, akiktől a fizetésedet kapod - a polgárokat.
Vajon mit várjunk tőled majd akkor, ha - feltéve de meg nem engedve - polgármester leszel? Hiszen itt leírod, hogy teszel a "nép"-re.
@Kis ember: Erre már tényleg születni kell, és Te kiválasztott vagy.

Érted mit jelent a szó: tanácsadó? Láthatóan nem. Tanácsot ad. A polgármester meg dönt. Ahogy akar. Vagy figyelembe veszi, amit mondanak neki, vagy nem. Ez esetben nem.

Meg még 50 esetben nem. 500 esetben meg igen. Látszik, hogy azt sem tudod, hogy működik egy vezetési rendszer, és abban a közvetlen tanácsadó.

Nem levelezget, hanem bármikor rendelkezésre áll, és a felmerülő témák végiggondolásában vesz részt. Tanácsokkal. Jéééé.

És az egyik kulcselem, amiben a véleményeltérésünk kiéleződött, a rendőrséghez való hozzállás volt. Lemondtam.

Az országban dolgozó másik 10.000 tanácsadó meg nem mondott le ilyesmiért.
@városjáró: Ismét általad nem értett szavakat sodortál mondatba... Ha csak ennyit tudsz a klaviatúránál ülve, akkor inkább kelj föl és járj...
Részlet az eseményről szóló bejegyzés alatti társalgásból a polgármester facebook-oldalán:

Hozzászóló 1.: A Baross u. 122. előtt éjjel drogos cigányok randalíroznak és már nappal sem lehet kimenni, félelem nélkül az utcára. Ha hívod a rendőrséget fél óra múlva oda is ér addigra már sehol senki.

Hozzászóló 2.: Reagálás?

(...)

Hozzászóló 3.: Reagálás...ki van adva az utasítás a rendőröknek azért nem lépnek fel a cigányság ellen.

(...)

Hozzászóló 4.: Ezt hiresztelik, és a tapasztalat erősiti

Hozzászóló 2.: Azért ez szörnyű, akkor soha nem lesz rend a kerületben.

Az oldal szerkesztője: Úgy gondolom, hogy nem szabadna hinni a kósza pletykáknak, amikor egyértelműen látható, hogy hány és hány rendészeti lépés történik a kerületben, amelyet itt a facebookon is olvashatnak, például a rendőrlakások, vagy éppen a konténer. (a szerk.)

Hozzászóló 3.: A Polgármesterünkkel semmi bajunk...de itt már olyan intézkedés kéne a cigányság ellen mint annak idején a csendőrség idejében...

Hozzászóló 2.: Bevallom, hogy én már nem csak este, de fényes nappal sem megyek szívesen egyedül az utcára. Sajna személyes tapasztalat, nem kósza hír.

Hozzászóló 5.: Hölgyeim, a_cigányság elleni_rendőri vagy bármilyen fellépés nem csak méltánytalan, hanem az összes létező törvényt sérti. Milyen intézkedésekről fantáziálnak?

Hozzászóló 5.: Kedves "a szerk.", az, hogy a rendőrök "nem lépnek fel a cigányság ellen", az nem "utasítás", és nem "kósza pletyka", aminek nem kell bedőlni. Hanem a Magyarország Alaptörvényének az és összes létező jogszabálynak a betartása. Nem a rendőrház és a konténer a válasz a fenti beírásokra, hanem minimálisan az, hogy a rendőrségnek be kell tartani és be is tartja a törvényeket.
Javaslom, gondolkozzon kicsit, mielőtt egy olyan felelősségű ember hivatalos oldalának szerkesztőjeként, mint a főnöke, beír ide valamit!
@vajdapeterutca: "A Baross u. 122. előtt éjjel drogos cigányok randalíroznak és már nappal sem lehet kimenni, félelem nélkül az utcára."
viszonylag gyakran járok arrafele (végig az utcán, a Baross 122-126 előtt is), félelem nélkül, normálisan lehet arra közlekedni késő este is akár. aki ezt írta, szerintem üldözési mániás, vagy látszik, h nem stimmel vele valami, azért kötnek bele. 40 kilós fehér jól szituált nő vagyok, mielőtt Vadállat Borisznak hinne bárki.
@Ernoke:

Folytatódik tovább a vita a polgármester facebook-oldalán (július 17-i bejegyzés: Folytatjuk az utat, amin elindultunk - Mobil rendőrőrs).

Az ottani reflektálatlanság alapján azt sejtem, hogy a legalapvetőbb kibeszéletlenségek, fogalmi, érzelmi zavarok, érvelési deficitek lehetnek a kerületben dolgozó tisztviselők körében, beleértve a polgármester szűk stábját.

Nem tudnak mit kezdeni olyan felvetéssel, ami, ha a moráljukat nem is, de az alkotmányt (Alaptörvényt) sérti.

Ha egy ilyen fórumon nem tudják elmagyarázni az összefüggéseket, miért tudnák ott, ahol tényleg csak a jelenlévők tudnak róla?