Az április elsejei tréfámnak többen bedőltek - pedig ott a "vicc" címke -, de csak a polgármester Úr reagált rá hisztérikusan. Nem ez volt az első ilyen; úgy tűnik, ha pénzről van szó, nem ismer tréfát.

Leslie! Mikor beszélgettünk mi a képviselok fizetésérol? A köszönésen kivül egy szot sem valtottunk, ha nem emlékeznél. Az is kar volt. Kisbaratom! Az allando hazudozas helyett, jo lenne, ha végre hasznos tagja lennél a tarsadalomnak és makk egészségesen, 190 centivel és 90 kiloval dolgoznal valamit, adoznal, és nem délig aludnal, az adofizetok segélyébol élnél és zsarolnal embereket. Gondolkodj el ezen, a léhutoket nem szoktak dijazni.

A polgármester a vesékbe lát! És persze ott van a mostanában divatos fidesz attitűd is, hogy megmondja, ki és hogyan lehet értékes része a NER-nek. 

Kedves Máté! Nem ártana néha lazítani is, nem mindenhol az ellenséget keresni. Főleg nem a bolondok napján elkövetett abszurditásban - azt mindenki tudja, hogy képviselő sosem mondana le a fizetéséről.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr512795533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyre kellemesebb a stílusa, egyre közelebb kerül az A6-os Audihoz.
bár egész eddigi életét kemény munkával töltötte a polgármester, mégis volt ideje a stílusát a végsőkig pallérozni. már majdnem olyan szabatos stílusban ír, mint párttársa, Deutsch Tamás, bár a szélsőjobbos múlt keresetlensége is tetten érthető, ettől lesz igazán izgalmas a tálalás.
Ups!! ezt nem gondoltam volna!!

Kedves Lesley, én inkább arra biztatlak, hogy folytasd amit elkezdtél itt a blogon.

az eddigieket is köszönöm.
Érdekesnek és kellően visszataszítónak találom ennek a szerencsétlennek a hozzád írt "levelét". Nem hiszem, hogy árpilisi tréfáddal túllőttél volna a határon, hogy sértő, megalázó lettél volna - ez valóban egy kellemes, hihető vicc volt. És az a vicc, hogy amelyik áprilisi tréfa annyira "félresikerült", hogy rögtön a tálalása/olvasása közben tudjuk róla, hogy vicc, az nem jó vicc...

Hihetetlen, hogy a nyolcvanas évek feltörekvő és hat-nyolc-tízévesen a kommunizmusból a "barátságosabb" kapitalizmusba csöppent, valódi életet és valódi szenvedést, kitartást, erőlködést sosem látott-hallott-tapasztalt korosztálya (mint Máténk, a nőtlen) mennyire pofátlan tuskó tud lenni, mikor szóba kerülnek, akár pozícióval, akár magánélettel kapcsolatban - holott mint közszereplőknek, ezt vállalniuk kell.

Szoktam olvasni a blogodat, tetszik. Látod, az a különbség a két kerület között (jómagam sokáig "koptattam" Ferencváros aszfaltját), hogy míg Máté legalább lehány egy levélben, addig Gegesy (illetve utódja, Bácskai) inkább sunnyog, ha arról van szó, hogy dolgozniuk, a kerületért tenniük kéne.

Egyébként meg: tényleg ne aludj délig! Húzz rá még pár órát... ki az a hülye, aki ébred, mikor az óra tizenkettőt üt? :-)

agymosott.blog.hu
Tanulságosak a spontán helyzetek. Például vajon mit ért a polgármester az emberek zsarolása alatt?

Az én tapasztalataim alapján például a zsarolhatóságról már régóta az jut eszembe, hogy amíg nem mondják el a nyilvánosságnak, és adnak a hivatali bikkfanyelvtől különböző, hétköznapi nyelven magyarázatokat, hogy 2002-től mostanáig milyen feladatokban, személy szerint kik, mely időszakokban és mekkora díjazásért végeztek tanácsadói munkát a kerület mindenkori polgármesterének, alpolgármestereinek, illetve jelenlegi bizottságainak, addig az MSZP, a FIDESZ, az SZDSZ kerületi szervezetei, és az összes, ebben az időben hivatalt viselt tisztviselője zsarolhatónak tekinthető. Pláne ha a 7., 8. és 14. kerületi ügyeknek az eddigi ismeretek alapján hasonlónak tűnő elemeire, a részben átfedő személyi körre, és ennek ellenére, a szerződések ügyének élesen különböző politikai-büntetőjogi kezelésére gondolunk. A józsefvárosi hivatal iratkezelésének elmúlt évekbeli súlyos hiányosságai következtében pedig, amiért nyilván főleg a volt jegyzőt terhelte a felelősség, de a mindenkori polgármester részéről sem volt szándék vagy képesség, hogy számon kérje rajta, azt sem tudhatják a konkurens felek, hogy a másik mit tud róluk. A megoldás persze egyszerű volna mindenfajta zsarolási kockázatra: a nyilvánosság.

(Szintén érdekes, máskor nem hallható-olvasható spontán megnyilvánulása volt a polgármesternek, amikor a Rév8-nál tartott házkutatás kapcsán osztotta meg a gondolatait a képviselő-testülettel és az apparátusi vezetőkkel, jegyzőkönyvben olvasható. Ha a továbbgondolása is nyilvános volna, ami ott elhangzott, és nem indulatkitörés kellene hozzá tulajdonképpen, akkor szerintem jóval előrébb tartanánk.)