Corvin kapu

Címkék: vélemény reklám utca fejlesztés tér corvin

2010.10.19. 12:50

Kapuk mindenhol, mindenhová; most meg már egy-egy városrészbe is lesznek bejáratok. A Corvin-Szigony-Sétány körül egyre nagyobb területen próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy itt valami nagyszabású, itt valami teljesen más van; nem csak új, de minden ízében különbözik az eddigi megszokott városi környezettől. Nem oly' régen rangos díjat is nyert a projekt.

No de nézzük, mi épül itt, hiszen rozsdás vasból emeltek két elég nagy L alakot a mozi elé, az eddig itt lévő hirdetőtáblák helyére:

Mi a franc lesz ez? - teheti fel a kérdést a laikus erre járó, hiszen inkább néz ki taxidrosztnak, mint bármi másnak. 

Az egyszerű, funkció-központú húsz tonnás lámpaszerkezet két aszimmetrikusan elhelyezkedő lábból és egy 4,8 méter magasan, 35 méter hosszan kifeszülő gerendából áll. Végeredményben a Corvin közben lévő közvilágítást biztosító kandeláberek helyett ez a 35 m hosszú konzol veszi át a közvilágítás szerepet. Az összesen 2 380 db LED-del felszerelt 35 db egyedileg tervezett AstralLED lámpatest a speciális vizuális hatás elérésének érdekében egy szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően nyerte el végső optikáját. A két függőleges LED-falon 10 mm pixeltávolságú, míg a vízszintes LED síkokon 20/10 mm -es a kiosztás.

2010. ősze és 2011. tavasza között valósul meg a 3K – Köztéri Kulturális Kereszteződés elnevezésű köztérfelújítási program. A 3K program első eleme egy speciális közvilágítási lámpatest, ami végül a Corvin kapu elnevezést kapta. Fontos körülmény, hogy a terv a Fővárosi Tervtanács engedélyével és támogatásával, a műemléki és egyéb építészeti szempontok figyelembevételével valósult meg.

 via

Hmm...ez aztán fasza lesz, egy újabb techológiával nyomják majd bele az arcunkba kikerülhetetlenül a reklámokat. Tudom, mindennek ára van, és a köztereket megújító cégnek is kell valami haszon, de mindenképpen a vizuális környezetszennyezés újabb útján?

Naná, be kell csábítani az embereket az új plázába - ami nem is az igazándiból, hanem egy fedett utca, ami 0-24-ben nyitva lesz, és látogatható. Kíváncsi vagyok, hogy fog üzemelni, mi lesz a télen ide behúzódó hajléktalanokkal, pl...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr122383185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pontosan MA mentem a Corvin sétányt megnézni, és itt álltam a mozi előtt, néztem ezt a kapufélét, hogy mire kell ez, mire jó vajon.
Hogy mik vannak... (de nem fotóztam ezt le, -nem tetszett) :)
Én is ma néztem, és csodálkozttam nagyot. Kösz az infót róla. Nekem túmáccs ez oda...
Egyébként nem basztatásból, de komolyan érdekelne, hogy miként megy ebben az utcában az építkezés-szervezés? Szeptemberig gyakorlatilga állt a munka, aztán egyszercsak nekiálltak a burkolásnak (épp mikor megposztoltam), és hipp-hopp készre kövezték az egész Corvin közt, miközben visszatették a helyükre az 1996-os gömbfej lámpasozlopokat is. Aztán szinte másnap mégis felszedték az egész betorkoló szakaszt a melósok és leléptek. A héten aztán visszajöttek és feltúrták alapogig megint az egészet ezek miatt az acélesővédők miatt. Közben a kanyargó utcarészen szintén felmarták az épp csak letett köveket valami körívben - gondolom oda is születik még valami trendi tárgy/emlékmű/szobor/satöbbi.

Kivülről ez nagyon úgy fest, mintha ezeknek finjuk se lenne róla, mit fognak csinálni kedden, pláne szerdán, vagy szombaton.
Aki a Corvin Sétány Projekt sikerét és lendületes haladását hirdeti fennhangon, az tegye mondjuk a Leonardo, a Bókay, a Szigony, a Tömő vagy a Balassa utcában tartott sajtótájékoztató szájkarate keretében. Mert a Corvin közből nézve szép a "Potemkin-kirakat", de a Nagytemplom utcától keletre más a helyzet. Persze a Corvin Sétány Projekt "árnyoldaláról" úgymond szigorúan tilos említést tenni. Most hatalmas propagandával kreáltak egy új reklámhordozó köztéri világítótestet, valamint gyalogosátkelővel kombináltan átvariált jelzőlámpás csomópontot - mely keretében Kocsis körzetvezető fényezhette magát a kampány hevében. És akkor "ájuljunk be" a Cezarátus fényességétől, illetve Kocsis körzetvezetőtől. Ezzel szemben a Nagytemplom utcától keletre egyetlen egy új beruházás sem indult 2006 novembere óta; ami bontások voltak, azok mindig kampányhoz (EP, polgármester, OGY választás) holtak igazítva, az itteni úthálózat teljesen tönkrement. Képi információ a youtube.com -on Fricoentertainment profilján a "Szigony Rally" c. filmekben. Ezen túlmenően ott van az például, hogy a RÉV8 Zrt 2011-es felszámolása után a Projektet senki nem veszi át a kerület részéről, a Futureal felszámolta a projektcégeket, az alvállalkozók egymás után dőltek és dőlnek be, valamint az ügyészségi szimatolás.

Úgyhogy a Corvin Sétány Projekt nem más mint egy döglött projekt által hátrahagyott csődtömeg; valamint Kocsis körzetvezető öszödje. A kérdés az, hogy mindez mikor fogja fájdalmasan és visszakézből pofán csapni a kerület politikai "elitjét", illetve a józsefvárosiakat.

Nem tetszik az igazság? Nekem sem!
Nagyon csúnya ez a két szerkezet. Mintha kollektív akasztófák lennének.
@trendo+: Nekem is volt a benyomásom: mintha akasztófa készülne... Így nappal legalábbis, rosszul mutat, -elveszi a látványt a mozi előtti térségben, a kellemesebb benyomást ha a körútról nézzük... Ronda.
Ma jártam arra. Kisikolások vonultak a Corvin mozihoz a kis lyukas zászlócskáikkal, miközben daruról szerelték a rozsdás akasztófákat. Csak gratulálni tudok annak, aki a közelgő ünnepre időzítette ezt a szerelést a Corvin közben, meg az Üllöin az árkád betonjának felverését.
Hogy hónapokig csatatér volt a mozi előtti placcon, balesetveszélyes pallókkal megoldva, ezért is szét kellene rúgni a kivitelező tökét... sikerült a boltajtóba helyezett farostlemezen szétrúgnom a kedvenc cipőm orrát, de ez részletkérdés ahhoz képest, hogy általános iskolás gyerekek vonulnak egy daru alatt megemlékezni a mozihoz..
Nah végre valami pozitív változás! Jó lesz arra majd felhúzni a sok bitang tolvajt, gondolom ez a tákolmány nem más mint reklámnak álcázott csoportos bitófa :)
Ezek nagyon rosszul néznek ki és nagyon nem illenek a Corvin köz hangulatához. :/
1: szerintem randa.
2: részemről nem érezném jól magam, ha tudom, hogy 30 tonna vas van a fejem fölött
3: az "oszlopokban" lévő reklámfelület szerintem pont olyan hosszú életű lesz, mint a metróban az interaktív reklámtábla. (azokat úgy 1 hónap után leszerelték)