Szar

Címkék: szar no comment sétálóutca blaha átépítés

2010.07.29. 11:23

 Ez a kedves téma vissza-vissza tér, mindenhol megtalálható, az életünk szerves része. Sajnos, nem marad a mellékhelyiség csendes magányában, hanem az utcán jön szembe - úgy vélem, mindegy, hogy állati vagy emberi, de talán a középkorban volt ilyen helyzet.

Mária utca felújítása zajlik. Az autósok már nem bírták, birtokba vették az elkészült részeket - egy oszlop már ki is volt törve - , és a gyalog, bringás, kutyás emberek is bátrabban járnak arra. Megértem, szép lesz, változás az eddigi megszokotthoz képest.

Amit nem értek meg, hogy miért kell a kutyákat ide szaratni? 

Kőzúzalék kupac, amivel dolgoznak emberek, az itt lakó kutyások hálája a tetején látható. 

Érthetetlen számomra. 

Vagyunk ezzel páran így ebben a városban, sőt, egyre inkább az a jellemző, hogy mindenhol szarban járunk. Hogy ez feltünőbb legyen, a Blahára ki is raktak egy pár mű-szar kupacot. Értelme? Nem sok, ez a mennyiség már nem éri el az ingerküszöbünket. Megszoktuk, hogy szar vesz körül az utcákon, tereken.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr112183209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Témábavágó: A Kölcsey - Békési utca sarkán az árkád alatt egy(?) hajléktalan húzza meg magát éjszakáról-éjszakára. Használaton kívüli bejárat ez. Hogy otthonos legyen a sarkon található villamossági dobozok és a fal által határolt területet használja kisebb ás nagyobb dolga elvégzésére. Ami végtermék nem folyik végig a Kölcsey utca járdáján az ott gyülemlik fel szépen elzártan. Hűvösebb napokon is orrfacsaró tud lenni a bűz és könnyfakasztó a látvány, de melegebb napokon egyenesen közegészségügyi kockázatot jelent a környéken közlekedni. Nincs senki a kerületigazgatási szervek között, aki ezt az állapotot megszüntet(het)né? Egy disznóólban különb állapotok uralkodnak, mint a Palotanegyed (ide írhattam volna Budapestet is persze) egyes nem túl elhagyatott részein.
A kutyások felelőtlensége nem menthető (én is kutyás vagyok de fogalmam sincs ki nem szedi össze ) de a közterületesek ha nem a kocsikkal közlekednének talán ezen a téren is rendet lehetne tenni. Ha 8 000-be kerül az, hogy 5 cm-re belóg az autó a 15 m-es várakozni tilosba akkor talán a rendetlen kutyásokkal, az utcát wc-nak használó taxisokkal vagy a galamszarral is lehetne törödni. Úgyanis a szép, új Mária utca sarkán már vastagon áll a galambszar. Elvileg a társasháznak kéne takarítani (vagy megszüntetni a galambdúcokat a házukon).

Ja és láttátok a fák helyét???Én azt hittem rosszul látok....

Még egy utolsó gondolat, ha jól tudom holnap nagytakarítás lesz a Palotanegyedben...sajnálom, hogy pénteken mert szivesen segítettem volna ha nem munkaidőben van. Ahogy hallottam a Mátyás téren nagyon jól sikerült...
Kutyák? A méretek alapján ezek legalább tehenek...

Statáriumot kéne bevezetni :) aki rossz helyre viszi a kutyát, annak a kutyáját lelőni helyben és az eltakarítás díját kiszámlázni. Pár eset után megoldódna.
Kicsit off, de szar ami szar..szóval asszociáltam a képekrôl egyik du kb 15 óra körül sétálok hazafelé és gondolom átmegyek az árkádok alatt. Hát mit látok, hallok: a helyi nehézsorsú skandináv kisebbség egy kb 20 körüli tagja az oszlopnak támasztva éppen kielégíti magát egy kb 15 körüli ellenkezô nemû társába. Szóval szép környezet, kutyaszar meg iesmik :)
@Kozka: Ezek műszar kupacok. Ilyenkor a művészt lőjük le vagy a demonstráció kitalálóját, esetleg a végrehajtóját (vagy akinek nem tetszik:))?
na, az uccsó kép igazán undorító...
@Kozka: amúgy komolyan, mindenki bernáthegyit meg dán dogot tart??? EKKORA qtyaszarokat ilyen tömegben azért ritkán lát az ember (pedig hát VII ker is nagy szarómanó-nagyhatalom).