Civiledünk

Címkék: ajánló civil buli

2009.09.22. 15:23

Az utóbbi pár hónapban, durván másfél évben gomba mód szaporodnak a kerületben a spontán - vagy tudatosan - kialakuló civil szerveződések. Szerencsére meg is találják egymást, így összefogva tudnak tevékenykedni, felhasználják egymás tapasztalatait.

Most éppen egy Kálvária téri csapat szervez bált szombatra, íme programjuk:

KáLvÁriA­BáL 


Szeptember 26­án 10órakor kezdetét veszi a VIII.kerület szívében található Kálvária téren a KáLvÁriA­BáL. Az egésznapos rendezvény egy alternatív kulturális kísérlet s egyszersmind civil akció, melyet nem felülről irányítunk, hanem a helybéliekkel közösen alakítjuk olyanná, amilyenné válni akar.
Az esemény csatlakozik az Állampolgári Részvétel Hetéhez, melyet a Nap Klub Alapítvány szervez.

Célunk a tér megszépítése és feltöltése közösségi élettel a művészetek, kapcsolati hálók és a társadalmi aktivizmus segítségével, melynek külön érdekessége, hogy a szervezés pusztán két hét leforgása alatt improvizatív módon történt, szinte pénz nélkül.

Programok:

A helyi lakosokkal együtt kicsinosítjuk a parkot (a város egyik legelhanyagoltabb zöldterületét), játszunk, zenélünk, utána átadjuk a helyet a meghívott fellépőknek, akik estig váltják egymást a Dínom­Dánom helyszínen.
Egész nap lesznek kreatív kézműves foglalkozások fiatal művészcsoportokkal a Látvány Oázisban, lesz Kálvária Szabad Piknik, ahol megkóstoljuk egymás finomságait, Rossz Gyerekek Kálváriája, ahol a gyerekek fantáziájukat szabadjára engedhetik és kedvükre játszhatnak arcfestők, bohócok, artisták társaságában.
A Szívességek Boltja félig ingyenbolt, félig csereberebolt, ahol könnyedén megszabadulhatsz elkopott, használt ruhadarabjaidtól, tárgyaidtól, valamint elvehetsz bármit, ami számodra kedvessé válik, egy szívességért cserébe.
A Fecsegő Kör civil szervezetek és cselekedni vágyó emberek fóruma.
Eszmecserék szegénységről, demokráciáról, kapitalizmusról, alternatívákról, életmódokról. És végül, de nem utolsósorban a mozgókép szerelmesei a Vándormoziban csillapíthatják vizuális éhségüket.

Gyertek el!
Nézzétek meg!
Tegyetek hozzá!!!
CSAK RAJTUNK MÚLIK!
Elérhetőségeink:kalvariabal.blogspot.com

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr21398925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.