Breaking News! 



Igaznak bizonyult az a sajtóinformáció, ami a mai lapokban jelent meg: Csécsei Béla már nem akar mást, csak békésen élvezni élete hátralevő részét, ezért lemondott. A testület feloszlatásáról szóló hírek pedig kacsának lettek minősítve.

A testületi ülés erős sajtókísérettel indult, de nem nagyon foglalkoztak vele a képviselők. Az első napirendi pontként a polgármester lemondásának sürgősségi tárgyalását szavazták meg, aztán az ülést vezető alpolgármester felolvasta Csécsei Béla lemondását. Megszavazták, elfogadták. Ezzel együtt díszpolgárrá avatják, elismerve érdemeit.

Még utoljára felszólalt, elköszönt. Elmondta, tavaly októberben bokatörést szenvedett, ami a mai napig gyógyul - két vasalat tartja a bokáját. Közben a másik lábát használta jobban, aminek eredménye a túlterhelés: csípőbántalmakat idézett elő, protézis beültetését javasolják az orvosok. Ezzel a kondícióval nem tudja teljesíteni azt a polgármesteri munkát, ami napi 8-10 órás fizikai megterhelést jelent, ezért saját maga hozta meg hosszas vívódás után azt a döntést, amit bejelentettek. Visszavonul, de további jó munkát és legalább annyi sikert kíván, mint amit ő elért.

Picit remegett a hangja, először csinál ilyet, hogy lemond - de az egész emberen látszott, valami megtörte nagyon. Hogy a betegsége, vagy az, hogy szorul a nyaka körül a hurok*, nem tudni. Mindenesetre megtapsolták, majd szép sorban elköszöntek tőle a frakcióvezetők, képviselőtársak. Benga Oláh Tibor szinte nekrológot mondott sírva köszönt el, Kerekes Pál bejelentette, a művelődési bizottság sürgősséggel tárgyalta a díszpolgárságot, és támogatják, Juharos Róbert méltatta a nagy ellenfelet, Révész Márta bízik benne, hogy a továbbiakban is számíthatnak a segítségére, Hárs Gábor sajnálatát fejezte ki, és reméli, kergetőzhetnek még az önkormányzat körül. Tapsvihar.

A kivonuló Csécseit a sajtó támadta le, kérdezgetve, mi igaz a hírekből, tényleg a volt pártja - karöltve a Fidesszel - zsarolta meg? Remegő szájjal ismételte meg, hogy nem, az egészsége az, ami megromlott, nem kényszerítette senki semmire, a híreket nem olvasta, de nem is érdekli. 

Kocsis Mátét is megostromolták, a zsarolásról kérdezgették - ő azt ismételgette, hétfőn volt frakció ülésük, ott nem tárgyaltak ilyen témát. Viszont egy korszak zárult le Csécseivel, ez tény.

Polgármestert választunk. Ha minden igaz, még idén. A kerületnek leginkább egy szocialista polgármesterre lenne szüksége - nyilatkozta a helyi MSZP vezetője.

Hááát, nem tudom. Remélem, csendes kampány lesz, hiszen a jövő évi választásokig kapja megbízását az új polgármester. Tavaly ősz óta polgármester nélkül működik a hivatal, ezt a kis időt már csak túléljük.

Béla viszont vette a kabátját, és lelépett. Köszönjük!

 

 _____________________________________________

*Sokan vélik tudni, hogy mindenféle korrupciós ügy lebeg a feje fölött. Egyesek azt is mondják, nem véletlen, hogy a Józsefvárosi piac nem zárható be, hiszen onnan is szép summát kap. Ezek az utca emberének véleményei - de tudjuk: nem zörög a haraszt...

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr91355278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokat változott a nyócker, amíg ő volt a polgármester, ez tény. De nem eleget és valszeg akárki más ült volna a helyén, megtörténnek ezek a változások. Nincsenek illúzióim az új polgármestert illetően, de remélem legalább a korrupció kevesebb lesz.
Én, mint 8. kerületi lakos (20 éve) az önkormányzat tevékenységét csak annyiban tapasztaltam, hogy egy Szappanosné nevű hivatalnok küldözgeti az adómeghagyásokat. Hogy a többiek ott rengetegen az Önkormányzatnál mivel foglalkoznak, az rejtély. Bélus meg talán nem volt rossz ember, de mint Polgármester nem nagyon muzsikált.
És még el is hiszitek hogy a bokája miatt mondott le?????????
Szerintem inkább az a hurok túl szoros lett.
Sajnos polgármesternek tényleg pocsék volt.Remélem az utóda valamennyivel jobb lesz!