Rákóczi téri fák

Címkék: metró fák körút

2009.02.17. 13:13

A körút egész hosszán itt, a Rákóczi téren van volt egyedül egy kis darab zöld, pár fával, ki-kiégő gyeppel, még kósza bokrok is voltak a hátsó részén. Most meg - konténerek és daruk között várják a kiszabadulásukat. Porosan állnak  itt és nézik, mi történik körülöttük. Pár társukat el is veszítették, megfogyatkoztak, de azért évről évre kizöldülnek. Figyelem őket. Figyelem, hogy élnek-e még, virágot majd termést hoznak-e? Egyelőre igen - majd jön a tavasz, megint lehet figyelni.

29 fát vágtak ki tavaly a metróállomás és a parkoló helyett épülő mélygarázs miatt. Helyettük ültetnek majd másikat a kerületben. Nem itt, máshol.

Megszámolták, és hogy később se legyen elfelejtve, ráírták.

Memento.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr25892264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Először is a kurva anyjukat!
Másodszor viszont lehetne faragtatni valami fa szobrot is az ilyen vastag csonkokból.
farm3.static.flickr.com/2298/2284232925_4073936018.jpg?v=0
Vagy jobb lenne, ha kiszednék és egy frisset ültetnének a helyére. A körút mellett igencsak szükségesek a fák...
én annak idején, amikor tudomást szereztem a tér fáinak kivágásáról, elkezdtem kampányolni a fák megmentéséért. körbeplakátoltam a környéket, szórólapokat dobáltam a postaládákba..
a lakók nagy része akkor még nem tudta, hogy a tér legtöbb fáját kivágják.
az önkörmányzat lakossági forumán is részt vettem párszor. ott szembesültem azzal, hogy kábé szarnak a lakókra, úgyis döntöttek már a fejünk fölött. akkor nagyon berágtam.

szerintem maradjunk a gerillakertészetnél.
majd az éj leple alatt pótoljuk, amit tönkretettek.
(a kertészetire járok, majd beizzítjuk a kapcsolatokat.. )

Hmm?
Kíváncsacsi lennék, hogy a tervezett Baross utca végi sétálóra hány fát, mennyi zöldet terveznek. Nem vödörbe, hanem csak úgy símán bele az anyaföldbe.
Úgytűnik a városrendezés mostanság kimerül a beton díszkövek lerakásával, 110 méteres járdák kialakításával. Az Orczynál is több 100 nm-t köveztek le. fFel is állnak rá a kocsik naná. Egyszer süllyedne el a füvön, többet nem menne oda. A fáktól egyébként se tudna, nem vaskarókat kell lerakni.
Hát ja a fák. Az kéne hogy legyen több. Még ha egy sávval kevesebb is az autóút. Ha Van is fa az megy a ládába ott meg kiszárad mert basznak locsolni.Egyszer látnám h azt hirdetnék hogy intenzív fásítás kezdődik vagy valami hasonló. De inkább tűnnek el a fák mint ültetnék.

Valaki mondta itt h gerillakertészet a megoldás.Lehet neki van igaza mert a városvezetőkre várhatunk a seggüket se mozdítják a városért.