Patyolat

Címkék: kirakat körút

2009.02.07. 12:06

A József körút és a József utca sarkán (József Sarok is lehetne a neve) évtizedeken keresztül állt a ruhatisztítás nagymestereként a lakosság szolgálatában a Patyolat. Egy letűnt kor nagyvállalatának maradék egysége működött itt - tavaly év végéig. Illetve egy cég, amely továbbvitte a profilt.

Az ősszel még itt tisztítattam ki a télikabátom (nem sokat használtam, hiszen nincs is tél), akkor már szóltak, hogy nemsokára lehúzzák a rólót. Aztán tényleg.

Most meg már el is kezdték az átépítését. Egyelőre még csak a gépeket, berendezéseket, elszívó kürtőket szerelik ki és viszik el - de az egész úgy néz ki, mint ahol bomba robbant.

A feliratok, pontosabban a reklám meg ott marad? A körúton több helyen fellelhető még ilyen régi neon, szintén mementó egy elmúlt időszaknak....Ha jól emlékezem, pár éve egy csapat fiatal elkezdte begyűjteni, és kiállítássá szervezni, amit be is mutattak. Talán ez /ezek is odakerül/nek.

A minap betértem, megkérdezni mi lesz a helyén. Nos, egy raktár. A szomszédban lévő műkörömépítő szalon körömlakk raktára. A szép nagy körúti portál ablakai vajon így maradnak, letakarva, vagy esetleg kihasználják? Érdemes lenne.

Remélem, nem csak raktár lesz belőle. Bár az is jobb, mint egy játékterem.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr36922103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

és most hol vannak ezek a szép neonok? meg lehet még nézni őket?
Mekkora körömlakkos üvegekkel dolgoznak ezek vajon???