Kutyaszar megint - örök téma.

Szia,

Pár éve azon gondolkodtunk a Köztársaság tér Erkel Színház felőli sarkán lakva, hogy le kellene cserélni a Bezerédi utca táblákat Kutyaszarató utcára, esetleg Hugyálda-Szaroda utcára - na nem másért, csak mert annyira tele van fekáliával. Párom szerint a vaskosabbja embertől származik, de én kizártnak tartom, hogy bárki is a járdára szarjon, mikor itt van egy köpésre a park, bokrai remek fedezetet nyújtanak - esős időben prímán érezzük is.

Vagy a már említett Bezerédi utcát. Ezen is folyton vitatkozunk párommal.:) Amiben egyetértünk: BŰZ VAN a környéken. Bár a Bezerédi utcán látni is lehet a bűz forrásait.

Persze, a kamu táblás ötleten kívül próbáltunk konkrétabbat is tenni: egy-egy bőszebb pillanatban fel-felhívtuk a köztereseket, hogy miért nem tesznek valamit, de mindig leráztak mindenféle indokkal: tettenérés kell, ellopják a kutyaszaros kukákat, nem állhat minden kutya mellé egy közteres, polgármester is kutyás, így nem szabad basztatni őket....Pedig térfigyelő kamera is van a Bezerédiben, kettő is, sarkon, hogy jól lásson mindenfelé - vajon nézik is őket? Azt tudom, hogy forognak (látni lehet), de vajon mindig pont akkor fordul el, amikor valami történik?!

Szóval a friss eső hatására megint csak szállingózik a bűz a friss levegő helyett - viszont úgy tűnik, nem vagyunk egyedül, másokat is zavar ez, mert helyes kis tacepaok lettek kirakva.

Jó, én személy szerint nem hiszem, hogy bármit is érne, kábé mint halottnak a csók, de a párom szerint ha csak pár ember elszégyelli magát és összeszedi a kutyája ürítése után a végterméket, már megérte. Bár úgy lenne! A plakátok csatolva vannak, nem minőségi, mert telefonnal készültek. Bocs :)

Amúgy jó a blog, csak mostanában ritka :)

Üdv: Anni a Köztérről

bezerédi1.jpg

bezerédi2.jpg

Ez nem a középkor...hm, vagy mégsem különbözik tőle..? 

Volt ez a tippem anno - eltelt 3-4 év, és még mindig aktuálisnak gondolom. Egy haveri cég megcsinálja, Viktor törvényt hoz a kötelező jellegéről és mindenki jól jár! 

Esetleg más ötlete van valakinek?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr755274759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őszinte részvétem.
Mi már kimenekültünk a városból. Mást nem lehet tenni, mert alapfelfogás a kutyatartóknál, hogy ez így normális. Nem a közteresek a hibásak.
Ez a középkor, annyi különbséggel, hogy most egy kedvtelés az oka és nem az ember önti a szart az utcára.

Figyeld meg mindjárt jön pár fasztarisznya, azzal hogy a gyerekek szarják össze az utcát, mert ő a kutyatartó már annyiszor látta. Meg hirtelen itt terem majd mindenki aki összeszedi.... ésígytovább.
Nem is értik hogy kerül napi 600 tonna szar az utcára... ja persze a gyerekek bocs.
www.vital.hu/themes/sick/kutya2.htm
Reménytelenül fasz az "ember".
@makospacal: Figyelj. Én kutyatartó fasztarisznya vagyok és minden esetben összeszedem a kulát. Ellenben egyszer már szartam az utcára, igaz nem arra a környékre.
Jólesett mi, II. János Pál pápa nevét ilyen összefüggésben címlapra tenni?!

A blogban ráadásul nem is ez a címe. A "Mindent beborít a kutyaszar a Bezerédi utca környékén", az nem lett volna ilyen "ütős" cím, mi?! "Kicsit" kilóg a ló vörös patája. Nem kicsit, nagyon.

Kíváncsi lennék, hogy egy másik oldali "szent" emberről elnevezett utca, vagy ikonikus épület estében is címlapos lenne-e, hogy "elborítja" a kutyaszar/galambszar?!

Csak azt tudnám, minek olvasok még Indexet?!
Környékfüggő.... ahol én lakom a III. kerületben, legalábbis ezen a környéken nem szokás otthagyni a szart. Nekem is tele van a zsebem zacskókkal. Jó ideje nem láttam járdán kutyaszart.
@makospacal: Egyáltalán nem ez az alapfelfogás. Én összeszedem, a sógorom összeszedi, a szomszédaim az utcában összeszedik, a kutyások, akiket séta közben ismertem meg összeszedik már csak maguk miatt is, mert minden este ugyanoda járnak. Úgy általában is jóval több embert látok összeszedni, mint otthagyni.

Az a baj, hogy az a pár százaléknyi tuskó is sok. A kutyások többsége is rühelli őket
A párodnak van igaza. A vidékiek szarják össze a járdákat, mert klotyóra nem adnak ki 50 forintot. A legrosszabbak a volt fővárosiak, ők kullantják a legvastagabbat.
@Pepibubó: a szent ember nevének meggyalázása nem itt kezdődött el, hanem azzal, hogy a Köztársaság teret demonstratíve átnevezték rá. János Pál pápa nem tehet róla, hogy Pártunk és Kormányunk imád üptre dobálózni mindennel ami szent://
@tankaranka: na igen, egyfelől mennyire dolgoznak a közteresek az adott kerületben, másfelől mennyire tisztelik a lakók a saját környezetüket. Ha méla undorral lépnek ki az utcára, mert "ó ez úgyis olyan dzsuva környék", akkor a dzsuva marad és szaporodik is. Többek között ezért is ölök-vágok a "környék" szó állandó, mindenre magyarázatot adó, indokolatlan használatát. Amúgy volt egy okos bányá az utcánkban, aki nem értette, minek akar a lánya hazajönni ebbe a szarkazalba kilefldről. Közben a bornyú méretű kutyája ott prátolt a betonra kb két kilót, minre a nyanya kitette a pontot, kész is lett a trágyadomb...
mikó vezetik má be az ebadót? kgx1000ft/év?
Azonban a kutyajóság-összeszedők 85%-a különösebb szívfájdalom nélkül hagyja az utcán (oszlopra, épületre, netán kocsira) pisilni a jószágot.

Tehát összességében elenyésző a kulturált városi ebtartók száma.

Amúgy Budapesten kb. 40 tonna keletkezik naponta. Láttam is majdnem ennyit egyszerre pár éve hóolvadás után a XIII. kerületben (Radnóti, Csanády környéke).
@Pepibubó: Azért a nagy paranoiádban azt vágod, hogy kicsit az ellentmondásra is rá akart világítani az indexes szerkesztő? Márminthogy a politika a köztársaság eszméjénél fontosabbnak érzi a volt pápát, de ezzel aztán ki is pipálta a dolgot, és onnantól leszarják milyen állapotok uralkodnak arrafele.

És amúgy igen, simán felkerülne a blogrollba az is, ha "másik oldali" (ez a mentalitás is milyen jellemző az árokásott fajtádra) ikonikus alakról elnevezett terület lenne tele kutyaszarral.
Fura, naponta átmegyek a címben említett téren, teljesen rendben van, sehol egy gramm kutyagumi, még a füves rész is járható. Cserébe anyuka (többségi) lazán pisilteti csemetéjét kocsi mellett, sőt akár a lekerített játszótéren is. Ja, most épp nincs kutyám.
A Bezerédi utcai állapotok tényleg felháborítóak. Az ott élöket minösíti és én a posztíróval szemben meg sem próbálok szélmalomharcot vívni az ott élökkel, mert nem érdemlik meg, csak nyugodtan dögöljenek meg a saját szarukban.

Tényleg oda jutott az ország, hogy számít a polgármester kutyás vagy sem? Ha kutyás, akkor már nem is kell felszedni a kutyaszart?

Egyébként pár éve járták az utcákat tisztítógépek, nem tudom hova lettek. A kamerák pedig nem müködnek.

Sok elmeháborodott akik 30-40 nm-es lakásokban tartják szerencsétlen állataikat tönkretéve saját életterüket is (bent büdösek, ott végzik a dolgukat). Ez nem más, mint állatkínzás valójában! És ezt mint lelkes kutyabarát és kutyatartó írom.
@Gera: "Én összeszedem, a sógorom összeszedi, a szomszédaim az utcában összeszedik, a kutyások, akiket séta közben ismertem meg összeszedik már csak maguk miatt is"

Szart sem er, hogy osszeszeded a szart. Ha mar odaszart a jardara, akkor az szaros marad, akkor is, ha folszeded. NE CSAK folszedd, hanem mossal fel utanna, bazzeg. Es egyaltalan, ne is erjen a szar a jardahoz, kapjak el roptiben. Es leginkabb szarjon OTTHON a kutya, ahol lakik. Te talan kijossz szarni az utcara ?
Hat beszaras.
Ezt az utcai szarast kene betiltani. Oke, hozza ki setalni, de NE SZARNI.
Akinek kutyaja van, annak legyen hozza kutyaWCje is, es intezze el otthon. Es csak akkor vigye az utcara, ha mar nem omlik a szar a kutyabol.
@Helyszíni zsemle: így van, szarjanak/hugyozzanak otthon a kutyák, játszani meg leviszik. mondjuk nem tudom, hogy a betonrengetegben hol játszanak a kutyákkal, de ez már nem az én dolgom.
@sorica123: Nálunk nem nagyon járnak közteresek, viszont amióta a házak előtt rendbehozták a füves részt, a nyuggerek is ott szoktak bogarászni, gondozzák a virágokat, locsolnak stb , odafigyelnek és biztos nyakoncsapnák azt aki látványosan a járda közepére szaratja a kutyáját :-) sőt én is voltam úgy, hogy arra a kutyásra, aki direkt beengedte a kerités mögé, a virágok közé az ebét.
Lehúztam vagy 9 évet a nyócban, de valamiért nem éreztem úgy, hogy kutyát kellene tartanom a tizediken - pedig imádom az ebeket. Értem, hogy jó társ/kiváló szórakozás/időtöltés a kutya, de itt, ahol lakom sem tartok szarvasmarhát a szerszámos bódé mellett, pedig kurvára megtehetném, de hova tenném a tejet?... :)
Bazi nagy kutyámmal jártunk párszor arrafelé. Tény, hogy undorító a környék, tény, hogy rengeteg a kutyagumi (plusz eldobált fecskendők, emberi ürülék, szemét). Ugyanakkor megint eljutottunk odáig - tisztelet a kivételnek-, hogy a beszűkült tudatú kommentelők csak egy szegmensét nézik a témának. Javaslataim: szedjék össze a kakát az ebtulajdonosok, tanítsák meg a kutyáikat nem minden ötödik méteren vizelni/jelölni, legyen egy normális méretű, és nem életveszélyes kutyafuttató a környéken, legyen több szemetes, ne lopják/rongálják meg azokat, legyen több közteres, és igenis, büntessenek keményen. (A szemetelőket is). Ééééés a legfontosabb: mindenki nézzen egy kicsit magába, mielőtt a másik csapatot okolja mindenért!
Mára befejeztem.
A kutyaszar egy probléma. A takarítatlan, szemetes utca, nem egy másik. Az ember legalább annyi szart hagy maga után, mint a kutya. Sőt, lehet sokkal többet. Az utcán is, legfeljebb nem mind barna.

A mi volt bolsi polgármesterünk azt találta mondani, mikor a lakók reklamáltak a szemét miatt, hogy nem kell szemetelni. Dehát szemetelnek, mert tíz emberből öt vértahó még a legjobb környéken is. Akkor a beszedett adókból takarítani is kéne!
@makospacal: Éééés, ecce, tényleg meggyüttek a kulafelszedő kutyatulajdonosok. Nekik a nép nevében is köszönjük, de minekutána 3 hete költöztem el az inkriminált környékről, alátámaszthatom, hogy nagy kedvem lett volna jó néhány alkalommal felrúgni a k. kutyást és k. kutyáját. Hogy a k. mit jelent itt és miért akartam ilyen gonoszat tenni, mindenkinek fantáziájára bízom.
teljesen érthetetlen, hogy miért nem szednek ebadót az önkormányzatok!!!

mi felelőssége van ma egy kutyásnak??

megveszi a kutyát, jó esetbe rak egy chipet bele, azt ha agyon nem vágja a kutyáját, élete végéig semmilyen formában nem járul hozzá a társadalmi közöshöz...

egy fillért sem fizet azért h az állat veszélyes hulladékot termel mindennap egész életében ( a kutyakaja utáni áfát természetes h fizeti...)

a lumpenprolizmus betetőzése hogy a közterületre diadalittasan viszi szaratni a szerencsétlen állatot
és a kutyahúggyal mi lesz?sajnos még egy kutyást se láttam aki felnyalta volna...

az még hagyján hogy a sok lelki szegény valódi család, gyerekek és emberi kapcsolatok helyett egy állattal próbál emberi viszonyt kialakítani, de akkor bizony fizesse meg keményen

5-10 év alatt Budapesten is beállna a normális szintre a kutyák száma

a belvárosi kerületekben 3X ebadót kell kérni, hogy minden felelős és felelőtlen kutyás 3X meggondolja, hogy egy kert nélküli lakásba kutyát vesz

természtesen vakvezető, gondozó, mentőkutya ebadó mentes lenne!!!

a 8ker polginak is inkább gyerek kéne nem kutya!!
Polgi!nem ciki ott a fideszben ez???!!!

tudjuk a kutyások hangosan ugatnak, ha véletlenül az európai normákat kéri számon valaki
meg választási évben európainak, felnőttnek nézni a választót, a csendes többséget képviselni ááhhh minek

addig gyerek ricsaj és tisztaság helyett marad a kutyaszar és bűz
@Helyszíni zsemle: A 95 százaléka otthon keletkezik a kertben, a maradék se a járdán, mert betonon nem szoktunk sétálni, beteszem a kocsiba és kiviszem a gáthoz. Ott viszont össze szokta szedni szinte mindenki, mert senki nem szeret szarban mászkálni.
Jó, hogy mindenki összeszedi. Csak akkor azt nem értem, hogy a gyereket miért nem tudom levinni játszani a ház előtti füves területre? Pedig nincs messzebb 100m-nél a kutyafuttató. De a sok gyökér még addig sem képes elmászni az ebbel. EGyébként is.
Az állatkínzásnak minősül ha valaki gömb akváriumban tart aranyhalat.
AZ miért nem ha valaki a kibebaszott lakótelepi szarjában két (például) két óriás snaut tart?? He?? Az jó a kutyának??
városi kutya = mega ciki
@MoxNox:Cinizmus? Na az a cinizmus, hogy a kutyaszaratoktól eljutottatok a tér nevéig. Tök mindegy, hogy nevezik a teret, az ott lakó kutyatartók szégyene, hogy nem képesek vigyázni a környezetükre.
És ha valaki azt gondolja, hogy vidéken jobb a helyzet, az inkább maradjon a fővárosban.
Már mi is élvezzük a kitelepülők kutyaszarát, amikor esténként lemegyünk a Duna partjára sétálni....
@santa_krisz: "Polgi!nem ciki ott a fideszben ez???!!!
"
A fidesz mint párt jár a térre kutyát sétáltatni?
@Kulminaator: Senki nem mondta, hogy mindenki összeszedi. Van egy rakás bunkó, aki nem, de velük nem ez az egyetlen probléma, ők azok, akik elhajigálják a szemetet, a csikket, a rágót, satöbbi és úgy általában is leszarják a környezetüket, persze közben gyakran vaskos megjegyzéseket ejtenek el arról, mekkora egy szar hely ez az ország.

Egyébként lakásban én se tartanék kutyát, azt pláne nem értem, aki 5 kilónál nagyobbat tart ott, mert mindenkinek rossz igazából.

Azon meg nem kell meglepődni, hogy páran kifejtjük, hogy mi összeszedjük, miután rögtön az első hozzászóló faszkalap nagyvonalúan kifejtette, hogy senki nem szedi össze, ami egyszerűen távolról sem igaz. Egyébként ahhoz, hogy egy adott nem is kicsi terület undorítóan nézzen ki, elég ha csak egy olyan hordja oda rendszeresen a kutyáját, aki nem szedi össze.
Én speciel megszüntetném és erősen korlátoznám a kutya és egyéb más házikedvencek tartásának jogát, lehetőségét.

Nevelj gyereket bazdmeg ne állatot!
Látom, a vidéki közönség nem jutott túl a cím elolvasásán.

Emberszar az, ami terjeng, bezony.

Sok-sok vidéki és nemzettestvér kolbászol a belvárosban.
Tolvajok és fakanálárusok és igen utálják a kutyát,
mert megugatja a büdös embert.

Tik vattok, szevasztok.
@Pepibubó:
Akkor miért nem az indexnek írod ezt meg?
Miért nem az ellen háborogsz, hogy a város egyik legmocskosabb terét nevezték el róla?
Nemtom, én egy másik ker-ben a szaró taxisok és gyerekek miatt nem engedem a bokrok közé a kutyáimat. Pedig a téren van pénzbedobós toalett.
@MoxNox: Indulatos fröcsköléseddel bizonyítod, hogy hiba volt ennyire finomkodnom. A "másik oldal" kifejezéssel nem kellett volna kerülgetnem a "fajtád" meghatározást, ahogyan te sem tetted!
@MoxNox: Egyébként a paranoia éppen abban nyilvánul meg, hogy a "másik oldal" létezése, az számodra rögtön árkot is jelent.
@Lord_Valdez: Igazad van, önmagában az is felér egy meggyalázással, hogy méltatlan a nevéhez a közterület állapota.

Ettől valóban nem független, azonban önmagában is alig burkolt gyalázkodás, amiről éjjel írtam.
Mondtam, hogy megjönnek :))
Akkor tökjó, hogy mindenki összeszedi, nincs itt semmi látnivaló :)

Helyszíni zsemle: köszi, kb ennyi a lényeg.
Köszi, aki említette a kutya WC-t - létezik, normálisabb országokban használják is.

Mi kifejezetten ezért menekültünk el, lásd csatolmány. Az ott a mi ablakunk volt. Szemét kisgyerekek hát nem összehugyozták a falat? Hugyot összeszeditek?
No hát itt éljetek! És egy kurvára nem egyedi a városban. És ez naponta minimum 2 turnusban, reggel és este körbe körbe. Sétáltatnak - faszomat.
kepfeltoltes.hu/110307/kutya2_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/110307/kutya3_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Én is a belvárosban lakom. Undorító! Az egy dolog, hogy elvileg a szart összeszedik, ami nem igaz, de mi van a pisivel? Az ottmarad és ugyanúgy bűzlik! És ahhoz képest, hogy összeszedik a fekáliát, mégis minden reggel szlalomban kell közlekedni, nehogy rálépjek egyre. Én szeretem a kutyákat, de a belvárosban betiltanám a tartást.
A VIII. mindig is egy mocskos kerület volt, rossz közbiztonsággal, rengeteg cigánnyal.

Szerintem ott már az is nagy szó, hogy az emberek nem szarnak, hugyoznak az utcán, csak a kutyáik.

Valamikor a szomszédjában laktam, de sikerült kijjebb menekülnöm.

Nemrég volt ott dolgom. Frankón szépül az egész, öntik bele a pénzt, turistákat igazítottam el, ugyanakkor világos nappal már reggel leütöttek egy embert a pénzéért.

Szerintem még olyan 40 év kell neki.
@valakiatömegből: Nem drága kutyaszar takarító gépeket kellett volna venni, hanem azonnal 50.000-re büntetni a gazdit, ahogy a kutya szarik.

Mindenki jól jár és ember sem kell a kutyaszar takarításra.
Zuglóban dettó ez a helyzet. Ha a kutya szarik, rezignált félrenézés (költői elrévedés), majd a nagytestű kutyával póráz nélkül irány egy park/játszótér/focipálya/virágágyás. Ha esetleg megmutatod neki a táblát (miszerint az önkormányzat 30 E forintra bünteti a póráz nélküli kutyásokat), gyermeki ártatlansággal a szemedbe néz: tessen elhinni, ez a kutyus nem bánt senkit!
Nem érdemes egy kerületet kiemelni, hiszen Budapest összes régi házas, sűrűn beépített részén fennáll ez a probléma.
Az 5 kertől a 9 -ig bezárólag simán természeti csapás által sújtott területnek lehetne nyilvánítani minden mellékutcát.
@Kulminaator: Ez a másik. A mai helyzet "pofonegyszerű": a játszótér körbekerítve (gyerekek a rács mögött), míg az egyéb zöldfelületek kvázi kutyafuttatók, ahol "természetesen" még bringával sem vág át az ember jó szívvel, nemhogy a gyerekét engedné futkározni. A területmegosztási arány kb. 1:9, a gyerekek és szülők kárára.
A 13. kerületben is akad kutyagumi és évek alatt elszíneződött odakövült foltok hugyból házsarkokon, oszlopok környékén újratáplálva folyamatosan.
Tényleg tiszteletem a kutya tulajdonosoknak mert 90% -uk felszedi az utóbbi években.

De még így is marad elég. Van amit nem lehet felszedni rendesen mert épp esik az eső vagy hígat eresztett az eb. A hugyból meg az összes ott van.
Már látványnak borzalmas.

Hosszabb távon jó lenne valami megoldást kitalálni.
Meg lehetne próbálkozni a kamerával lekamerázzuk, és kitesszük a "szégyenfalra" effektet.

(ebben a bírságolós világban, mennyi lét lehetne bekaszálni a szabálytalan ebtartókból:))

Az alapvető gond, hogy még azzal sincs elintézve, hogy felszedi a szart, mert ahova pottyant azt fertőtleníteni is kéne..
Kutyás vagyok, de a belvárosban, ahol nincs normális zöldfelület, soha nem tartanék kutyát... mert ugye egy közparkot az normálisabbja tisztán tart... itt a külvárosban jól elvan a kutya az erdőben, meg a mezőn. Ha a parkban sétáltatom, nem engedem, hogy a járdára szarjon-hugyozzon, a szart felszedem, a pisit beszívja a föld... sok kutyás azóta szedi össze, mióta példát mutatunk... de én is utálom, hogy a parkban viszont a borkosba emberek szarnak... konkrétan, mert papír is van mellékelve... Amúgy pártolom az ebadót... már volt kutyám, ami után fizettem...
van olyan ország, ahol alig van kuka az utcán, még sincs annyi szemét, mert azt nevelték beléjük: take your rubbish with you
kutya is alig van, pláne kóbor, mert irtózatos büntetéseket fizethet a tulaj, és az ebadó sem kicsi.
és egy csomó parkba be sem engedik a kutyakat
A kutyas+brignas a legostobabb alatfaj sajnos.
@Phárosz hajtója: Ebado mar az atkosban is volt, de soha nem szedtek be, ahogy most sem.
@dr. nomac: De beszedték. Cserébe ingyen, vagy nagyon olcsón olthattad a kutyát veszettség ellen a kerületi hatósági állatorvosnál, és kaptad a büntetést is, ha nem volt oltva a kutyád.
bringás most hogy jön ide?
@makospacal: Ugy, hogy az emberek kis szazalekara realtive sokat koltunk, bicikliut, kutyafuttato, stb. Nem azt mondom, hogy nekik sem jar semmi, csak az aranyokkal van baj, ertelemszeruen a kutyatartas sem betiltani kell hanem szabalyozni, adoztatni, ugyanigy a bicikliseket is rendbe kellene tenni. Engem ez a ket dolog zavar setalas kozben pesten, ennyi. Atugrok egy kutyaszar, kozben egy biciklis majdnem elut, mindenapos sajnos (pontosabban volt 1 hettel ezelotttig, mert meguntam, es leleptem).
Olyan egyszerű lenne a megoldás....Nem kell hagyni, hogy a kutya seggét elhagyó szar elérje a földet.
Itt egy videó róla:8ker.blog.hu/2009/08/28/kutyaszar_3
A közterületen lévő kutyaszar mennyisége a területen élők gondolkodásmódján múlik. Nemhogy kerületenként, de utcánként változik. A mi utcánkban nincs kutyaszar, a szomszéd utcában rengeteg.
A vizelettel kapcsolatban. A járdát rendes helyen takarítják. Ebbe beletartozik a mosás is. Nálunk a gondnok heti kétszer mossa a járdát. Láss csodát: se szemét, se kutyaszar, se vizelet.
Nem kell habzó szájjal tiltakozni a kutyatartás ellen, oda kell figyelni a környezetre és persze takarítani.
@makospacal: "bringás most hogy jön ide? "

Hogy folytatni lehessen a "beszélgetést". :D

Bringás + hülyemotoros + c.gány + zs.dó + b.zi + szektás + ... a sor még folytatható.

Egyébként nem lehet, hogy a fidesz ezzel "koronázza meg" a tér átnevezését?
"Szocik előtt hadd maradjon sz.r" jelszóval.
@mertcsak: Nálad a pont Jóember !
Volt egy buszom,nem volt benne (direkt ! ) szemetes,jöttek mindig kérdezni "tessékmondaniaszemetethovarakjuk ?? ".
A válaszom az volt oda,ahonnan tetszettek hozni !!Ha idefelé a szatyorban elfér a 20 db szenyó,akkor a visszaúton, hogy a csodába nem fér bele a 20 szenyó csomagolása ??!!
Valahogy így van ez a kutyás gazdikkal is,kezelje ott a szart ahol megetette a kutyust !
@Rotoxis: Igen, takarítsunk. De miért más szarát? Van más, egyéb kosz is. Ezt miért?
@valakiatömegből: Szó nincs ilyesmiről. Én csak arra próbáltam célozni, hogy a hetek óta meglévő foltok miatt nem kell panaszkodni. A takarításhoz hozzá tartozik a járda lemosása is. Nálunk heti 2x a gondnok, heti 1x magas nyomásúval az önkormi. Láss csodát, nincs dzsuva.
Mánmegint ez a Zorbánviktor! Mer minden ki tuggya hogy ő jár oda szaratni a kutyáját!! Ha pedig nincs nekije akor ő maga aki csinyájja!! Meg a gyerekeit is oda küldi meraz egy ijjen csibész!!!
Néhányan javasolják a kutyaadót, hogy abból építsenek futtatókat. Mások a kutya tartás helyett gyereket ajánlanak. Kössük össze a kettőt. Legyen gyerekadó is. Hiszen játszóteret is építeni kell. Megjegyzem van kutyám és gyerekem is.
@o$zama: A sertodott pofabol ugy sejtem, a te gyereked is kutyaszarral gurigazik a homokozoban. De az legalabb csaladi.
Tisztázzunk azért pár dolgot!

Egy jól idomított kutya még akkor sem szarik a bérház elé a járdára, ha cifrafosása van, és odafenn már nyivákolva kaparta az ajtót hajnali 2-kor, amíg te még csak félálomban a nyakörvet meg a kulcsodat kerested.

Viszont az is tény, hogy a belvárosi kutyatulajdonosok többsége orbitális fasz.

Soha nem értettem, hogy képesek olyan helyeken kutyát tartani, ahol 30 m2-es, garzonnak csúfolt patkánylyukakkal van tele a bérház, és sehol egy kutyakompatibilis park, ahol a házikedvenc nemcsak hogy elvégezheti a dolgát, de naponta 2x rohangálhat is 1-1 órát más kutyákkal (ez ugyanis ugyanolyan létszükséglet az alapvetően falkaszellemben élő állatoknak, mint a kajálás vagy a vécézés!).

A hírhedt Nyócker védelmében: a Köztársaság térrel ellentétben a Ludovika park legendásan jó hely ebből a szempontból, igaz, itt a kutyagumi helyett az eldobált tűket meg a kotonokat kell kerülgetni. A ludovikás gazdik 90%-ánál mindig van kutyakakis zacskó (és tök természetes, hogy aki elfelejt zsebre vágni ilyet reggel, annak adnak a többiek), a maradék 10%-nyi parasztra pedig kőkeményen rászólnak, megy is miatta a hőbörgés és a vita rendszeresen.

Sajnos a Ludovika téri, vidám kutyafuttatásoknak hamarosan annyi lesz (pedig a Köztársaság téri állapotok miatt onnan is oda jártak át a normális gazdik), mert pártunk és kormányunk letarolja és elkeríti a parkot a Pártfőiskolának, akarom mondani a Közszolgálati Egyetemnek, a kerítésen kívüli néhány fa és bokor meg megmarad gondolom a sok helyi utcai kurvának, akik közül nem egyet láttam már éjszaka az Üllői úton a parkoló autók között gugolva fosni egy orbitálisat, ami utána még napokig ott bűzölgött - míg én a Ludovikában szépen összeszedtem mindent a kutyám után. :(

Szerencsére én már elköltöztem a város szélére, a XIII. kerületi zöldövezetbe, ahol golfpálya méretű bokros-fás részen rohangálhatnak a környékbeli kertesházak és panelek kutyái. :)

Csak szegény Ludovikás kutyásokat sajnálom, mert eddig mintaszerű közösség voltak, és a park tényleg tökéletes volt a környék kutyáinak a rohangálásra (gyerekkel meg lehetett menni a kutyamentes Orczy-kertbe piknikezni) Ha tényleg ilyen nagy kutyabarát a polgármester, remélem, ki tudja lobbizni, hogy a sosem használt betonpinpongasztalok környéke kutyafuttatós sarok maradjon az új téren is. A sok (párt)katona jelenléte meg majd remélem, messzire elriasztja a környékről a most ott tobzódó gyanús elemeket...
@dr. nomac: szerintem te meg a kurva anyád ostobábbak vagytok!
@goldblum: Na igen, parkok bokraiba én sem engedem már a kutyát, amióta meghempergett a jó kis kannásborszagú, alkarnyi emberszarban... :(
Szerintem egy célcsoportot kellene létrehozni, akik csak ezeknek a állati ürülékeknek az eltakarítására lennének megbízva. Akár cégek is lehetnek. Ezeket pedig azokból a kutyatartó tulajdonosok kutya adóiból fizetnék, amit már régen be kellett volna vezetni.
@tankaranka: hát na ez az. Ahol valós vagy vélt veszélyektől tartva ki se mennek az utcára, aki meg kimegy, az pont a szemetelős-beleszarós típus, ott ez elég bajos. A pápatér az pont egy ilyen pufferzónában van, amiben nekem még semmi bajom nem lett, de az emberek már fosnak ott letenni a kocsit, mert "nyóccker". A valóságban persze ez a rész pont annyira veszélyes, mint a többi, akkor is, ha adott esetben több részeg ésvagy lecsúszott arcot is látni arra felé. Ez nem jó dolog, de nem azonos azzal, hogy azok az emberek bántani is fognak.
@dr. nomac: na ha ugrándozol előttem ötletszerűen, ne is lepődj meg ha elütlek... Nyilván kell egy alap józan paraszti ész ahhoz, hogy ne esze nélkül jelenjen meg a biciklis (azaz üstökös sebességéven a járdán vagy araszolva a kocsik között), illetve ahhoz is kéne, hogy a kutyatartó ne azért ne szarassa a jószágot gyakorlatilag bárhova, mert ha mégis megteszi, akkor jön a bünti. érted, "rendbe kéne tenni" mindenkit, mert ez egy kibaszott óvoda? Az a baj, hogy tényleg rengeteg olyan ember van, aki a mindennapi életben kb megy előre, és ha valamiben pofára esik, akkor megmagyarázza, hogy miért a "valami" volt a rossz helyen. Értem ezt akár a fogalmatlan bringásra, pattogó gyallerre vagy a tuskó kutyásra, aki szerint a világon nincs normálisabb, mint az, hogy több szar van az utcán, mint egy pöcegödörben. Érted... nem azért nem fossuk szerteszét az utcát, mert ennyebennye, hanem mert nem akarunk aztán egy pöcegödörben lakni (a legnagyobb retek bunkó sem akar, csak meg se járja az eszét, hogy akkor neki sem kéne szemetelni, kutyaszaratni stb).
@ordasbacsi: ez szuper, csak megint kifutánnak arra, hogy a tíz éve zacskóval kutyasétáltató, körömnyi nyugdíjból élő Mancika nénire is vonatkozna értelemszerűen a törvény betűje. És oké, hogy 47 ezerből meg lehet élni, valamint egyéni szocprob, de azért ez nem egy kifogás lenne, hanem egy valós probléma. Jó, azt én is borzasztó gáznak tartom, mikor ajiba veszegetik a kutyát, meg mit tudom én mert jól megy a szőnyegmintához, aztán általában ez a típus lesz a legnagyobb szargyár és egyben az, aki nem viszi időben orvoshoz, meg kivágja/lelencbe rakja a kutyát mikor az öreg lesz. És persze az ilyen már a vásárlás előtt meggondolná hetvenszer, hogy kell e neki kutya, ha még adót is kellene fizessen utána. Egy kutya ugyanis tényleg meló, van neki is időbeosztása, egy dolog, hogy fiziológiás működései vannak, de egyebek, is, azaz szocializálni kell, hogy emberrel, másik kutyával tudjon "szót érteni", annyira emberfüggő jószág, hogy szétunja magát, ha nem adsz neki feladatot stb.
@dr. nomac: Elnézést, nem akartam így gorombáskodni, pláne nem anyák napján... Csak nem jó dolog pár extrém eset miatt általánosítani, hiszen nem minden autós környezetpusztító, részegen halálos balesetet okozó állat, ahogy nem minden jobbos náci, stb.
@dr. nomac: Na épp ez az. Engem meg az ostoba prolik idegesítenek, akik nem képesek felfogni semelyik probléma okát. Na most akkor mit kéne betiltani vagy adóztatni? És éppen úgy, ahogy te sétálni akarsz, én szeretnék okos emberek között élni. Egyikünknek sem sikerül. Neked a kutyaszar miatt, nekem miattad.
Ha már súlyozzátok ki a hülyébb, akkor aszerint kellene, hogy valaki kedvtelése milyen egészségügyi károkat okoz, milyen veszélyeket rejt magában másokra (és magára is - bár ezt leszarom) nézve.

És ebben a 600 tonna kutyaszar az utcán országszerte + a hugy a falon! (nemcsak a járdán, amit mancinéni mások után mos) magasan vezet.

Mélységes ostobaság bármit ehhez hasonlítani a kábszeresektől az alkoholistákon át a bringásokig (:)))beszarok), a zsidókig, stb.

A szar, a hugy, ami ilyen mennyiségben kikerül ott porzik, párolog és azt a pógár beszívja a levegővel.
Ehhez mi mérhető az istenfaszát?

És a fent felsoroltakhoz képest ezt az állattároló/állatkínzó delikvens nem (csak) magának, hanem másoknak is, a gyerekeinknek, meg a saját kölkének is okozza.

Ez egy semmivel sem összehasonlítható felelőtlenség és büntetni kellene.

Így súlyozzatok bazdmeg.

Belemehetnénk abba is, hogy aki kimenekül családi házasba, az meg hallgathatja az ugatást.
Nyugaton negyed óra ugatás után feljelenthetnek a gecibe. Ott beviszik éjszakára a kutyát, mert az "ember legjobb barátja" és falkatag és nem rekesztik ki. Itt bazdmeg riasztó, meg családi ház kellék.
Itt az alapjogok (tiszta és csendes környezethez való alapjog) nem járnak.

Kibaszott hülye kutyafixált egy ország ez.
Hat, sok itt a primitiv,maz orraig alig lato kommentelo.
Legyen ado. Kerdesem, mi lesz a sok -hirtelen- utcara kerult kutyaval? Pont a 8 az ahol sokan nem tudjak fizetni...
Masreszt ha valamiert fizetek, akkor azt nem en fogom megcsinalni. Igy van ez mindennel. Igy lesz a kutyaszarral is. Jelenleg a kutyassal is osszeszedetem, ha latom. Ado utan en sem fogom szedni. Kerul igy is eleg sokba a kutya...
Teccik erteni?