És igen!

Címkék: civil tábla átnevezés

2011.05.31. 20:01

 Megtörtént a Köztársaság tér átnevezése.... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr12946964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az lett volna a jó, ha Királyság tér lett volna az új név :-) Így senki nem mondhatná, hogy nem király az új név :-)
Azt már én is megtudtam, hogy merre van a Széll Kálmán tér: egészen pontosan az Elvis Presley tértől négy tarlósnyira... aztán jobbra.

Apropó: vajon a Bérkocsis utcából nemsokára Kocsis Máté utca lesz? Csak aztán nehogy a József körútból Szájer József körútat csináljanak. De ennyi erővel az Erzsébet és Teréz körútakat átkeresztelhetnék Lennon körútnak is. Csak tartok tőle, hogy idővel a Móricz Zsigmond körteret is vissza fogják keresztelni azzá, ami volt: Horthy Miklós térnek.
Már látom lelki szemeimmel amint kovács lászkó azzal kampányol, hogy átnevezi az orbán teret..
Óh, azok a boldog békeévek, amikor még a Vörös Hadsereg útján tényleg a vöröshadsereg közlekedett, és nem csak az 50-es villamos csörömpölt, hanem a T-34-esek is. Elmentek ti a kurvaanyátokba, 60 évig volt hitbizományotok a főváros, és semmi nem maradt utánatok csak egy nagy trágyadomb, amibe fúrtatok egy lyukat, és azt elneveztétek 4-es metrónak.
@stratez: A korábbi idők túlzásait, mai túlzásokkal kell elfedni ?
Már nem vagyunk köztársaság, de legalább az emléke maradhatna. A pápa kiváló ember volt, és nyilván többet tett az emberiségért mint az eredeti név tulajdonosa - Tisza Kálmán
@stratez: Egy rohadt templom sincs a téren.Ha már egy pápáról nevezünk el teret, legalább templom legyen rajta.
Ráadásul a nemzeti együttmükődés évében valahogy üldözik azt a szót, hogy köztársoság.
Téged nem zavar?

A többi átnevezés egyátalán nem zavar,sőt nekem ilyen kommunistákról elnevezett utcák idegesítőek voltak.De ez csípi a szemem, mert 90-ben a népköztársoságot már vissza nevezték
Na jó az Elvis se kutya, de ez van.
1929-tol 1945-ig a Móricz Zsigmond körtér Horthy Miklós tér.

1936-tól 1945-ig az Oktogon Mussolini tér. 1950-tol 1990-ig November 7. tér.

1938-tól 1945-ig A Kodály körönd Hitler Adolf tér.
nincs tisztességes munkahelyetek? Így ráértek fosni a szót basszameg? Takarodjatok dógozni, termeljetek rokkantnyugdíjat a dzsipóknak, ti szaporítottátok el őket.
Így nagy hirtelen felindulásomban stratezzel bírok egyetérteni.
Volt nektek Roosevelt tér, meg November 7. tér, meg Felszabadulás tere, meg Élmunkás tér, meg Moszkva tér. Roosevelt adta Moszkvának Budapestet Kelet-Európával együtt. Tényleg megérdemelte, hogy teret neveztek el róla. Akárcsak az egykori élmunkások.
Én örülök, hogy a Moszkva tér meg egyéb őrült nevek eltűnnek végre, minden nap azon gondolkoztam, mikor jön el ez a csodálatos pillanat. Eljött, örvendjünk.
Felélték a pap által befizetett 1 millió forintot is Orbán és Matolcsy emberei, akiket az alapba delegáltak.

Egy hónapja nem válaszolnak a kormányzati illetékesek arra a kérdésünkre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány tagjai befizet­tek-e, és ha igen, mekkora összeget az Összefogás az államadósság elleni alapba, mert ebben az ügyben a kormányzati kommunikáció, a miniszterelnökség és a nemzetgazdasági minisztérium sem tartja magát illetékesnek.

A kormány április 6-án jelentette­ be, hogy egy győri kezdeményezés nyomán létrehozta az államadósság elleni alapot. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője aznap azt mondta, az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek, amelyek, illetve akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez.

A Népszabadság először április 28-án fordult a kormányzati kommunikációs államtitkársághoz azzal a kérdéssel, hogy a miniszterelnök és kormányának tagjai hozzájárultak-e az alaphoz. Kérdéseinkre másnap azt válaszolták, hogy néhány napon belül megadják az információkat. Az ígért időpontra nem kaptunk választ, több alkalommal írásban és telefonon is érdeklődtünk, mindhiába. Végül lapunk munkatársa felhívta a kormányszóvivőt, de Nagy Anna azt kérte, hogy ezzel a kérdéssel a Miniszterelnökséghez forduljunk. Megtettük.
@tomtyi: "Roosevelt adta Moszkvának Budapestet Kelet-Európával együtt" - ezt valahogy olyan dvat lett emlegetni, pedig nem így van. Nézz meg egy hidegháború-korabeli térképet, és közben próbáld megérteni, hogy Moszkva többszörös védelmi köröket épített ki maga körül. Az első maga Oroszország volt, aztán jöttek a szovjet tagállamok, a külső kört pedig a volt szocialista országok alkották. Ebből nem engedett Sztálin, pedig Roosevelt azt írta arra a bizonyos cetlire Mo-gal kapcsolatban, hogy 50-50%. Ehelyett Sztálin magának tartotta meg mind a 100%-ot.
Szóval nem kéne itt ostobán Rooseveltezni.

Ami a címadó térhez kapcsolódik: senki nem akarja visszahozni a Felszabadulás teret, de akit zavar a Köztársaság tér átnevezése, az ettől még nem kommunista, csak józanul gondolkodó polgár. Miért nem a Moszkva tér lett a pápáról elnevezve akkor már?
Nem találom a honlapot, csak a számlaszámot.

Összefogás az államadósság ellen2011. április 29. 10:44.A kormány létrehozta az Összefogás az Államadósság Ellen Alapot, amelybe befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez. Az alap bevételei kizárólag az államadósság csökkentésére használhatók fel.
Az erről szóló kormányrendelet a 2011. április 28-ai Magyar Közlönyben jelent meg. Az alapba befizetett összegek teljes egészében a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek. Az alap határozatlan ideig jön létre. Az alap legfőbb szerve egy három fős Irányító Testület, amelynek tagjait az államháztartásért felelős miniszter jelöli ki, akik díjazás nélkül végzik munkájukat. Az alap gazdálkodását egy három tagú felügyelő bizottság ellenőrzi, amelynek tagjait a nemzetgazdasági miniszter jelöli ki.

Mint ismert a kormány elkötelezte magát az államadósság csökkenése mellett. Magyarország államadóssága ugyanis a szocialista kormányok alatt drámaian megnőtt, míg 2002-ben a GDP 53%-át tette ki, 2010-re a GDP 80%-át is meghaladta, mára eléri a 21 ezer milliárd forintot. Csak a kamatokra 1000 milliárd forintot kell fizetnie idén hazánknak. Ez az óriási államadósság Magyarország versenyképességét jelentősen csökkenti, és elszívja a forrásokat a fejlesztésektől, az állam működtetésétől. A kormány ezért tett határozott lépést az állam működésének újraszervezésére: a Széll Kálmán Terv keretében azokat a területeket szervezi át, ahol ésszerűbb működéssel jelentős közpénzeket lehet megtakarítani, és az államadósság csökkentésére fordítani.

Az Alap számlaszámai:

Belföldön indított utalás esetében: 11707000-22222222,

Külföldön indított utalás esetében: HU62 11707000-22222222-00000000, SWIFT kód: OTPVHUHB.

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)
@Gyáli úr: Örvendj bameg. Mi az őrület egy város nevében, hacsak nem az, hogy reggel elfelejtetted bevenni a gyógyszeredet, menj vissza játszani még egy kicsit. Később majd jön az ápoló és rendbe tesz.
@the_lonewolf: Na mi van, érzékeny pontra tapintottam? Kimaradt a törióra, igaz? Pedig nem kellett volna túl sokat tanulni ahhoz, hogy tudd, mi a fene történt a XX. században.
@Gyáli úr: Tényleg Moszkva egy bűnös város az ilyen meg sem érdemli, hogy teret nevezzenek el róla. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy Párizsban van Sztálin Metro megálló is.
@the_lonewolf: Csak mellékesen jegyzem meg, hogy Párizst nem hódította és gyalázta meg a Vörös Hadsereg, nem volt fél évszázadig a szovjet birodalom része, nem volt egy MOSZKVÁBAN kiképzett, onnan kézivezérelt politikai elit (diktátorok, stb.), nem voltak ott Gerő Ernők, Rákosik, Aczélok és a többi. Franciaországnak jelenleg is eléggé romantikus elképzelései vannak a szocializmusról meg a kommunizmusról, igaz, ők a "nagy" forradalmukba is szerelmesek. De bármelyik francia öregembernek szívesen elmesélem, milyen volt a gyerekkorom egy munkásszálláson, és milyen volt később megtudni, hogy csak azért nem vehettünk saját lakást, mert a szüleim nem léptek be a szaros kommunista pártba. Egyébként Moszkvát és Oroszországot nem gyűlölöm, csak azt gondolom, hogy azok után, hogy ők itt milyet turnéztak, az ilyesminek semmi keresnivalója Magyarországon, főleg nem a fővárosban. Ott, ahol "csak úgy" papokat és szerzeteseket börtönöztek be és vertek estétől reggelig a moszkoviták, ahol felrobbantották a templomokat, ahol Recsk, munkaszolgálat, GULAG, feketevágás, nagy fekete autó... Ne bolondozzunk már. Sztálinról inkább nem is mondanék semmit.
@the_lonewolf: Akár azt is el tudom képzelni, hogy Párizsban Lenin- és Sztálinszobor is áll, ki tudja. Nálunk viszont sikeresen kifűrészelték őket a fenébe, pedig mondhatnánk, hogy "ugyan, kinek ártott egy szobor".
Az idióta fidesznyik és hivatásos zsebcézárfan, valamint a fanatikus gárdapártolók beszólása kapcsán: kinek mi baja volt az Erdélyi utcával? Az Erdélyi utca azóta volt Erdélyi utca, hogy 1876-ban (!) felparcellázták az itteni volt majorságot, és házhelyeknek mérték ki a területet, egyúttal létrehozva az utcát is. És most elnevezték Bauer Sándor utcának. Mi értelme volt ENNEK? Van még épp elég névtelen közterület, illetve számozott utca amelyeket el lehet nevezni személyekről - akár olyanokról is, akire való emlékezést a Jobbik "nyomatja" cefetül. Mert az, hogy az Erdélyi utcai iskola miért lett Lakatos Menyhért, az még érthető - még Kocsis körzetvezető, még oktatási alpolgármesterkedése idején a kerületi oktatás terén meglépett etnikai alapú kényszerszegrációs törekvéseinek kudarca, és az azt követő botrány után is. De mondjuk, amit Somogyi Béla emlékével művelt Kocsis körzetvezető és a mögötte álló gárdapártoló FideSS-Jobbik koalíció 2008-ban, az bizony megbocsáthatatlan, és végtelenül aljas! Olyan aljas, mely inkább a nyilaskeresztesekre jellemző.

Azért én még remélem, hogy megmarad jelenlegi nevén a Somogyi Béla, a Bacsó Béla, a Dankó utca. De amilyen oroszellenesség van, hát kérdéses, hogy megmarad- e utcanévnek a Puskin.
@Gyáli úr: De Párizs éa Francia ország nem is kezdett bele egy fasiszta megszálló háborúba Moszkva és Oroszország ellen. Vagy rosszul tudom. Nem tudod kitől védtük meg Magyarországot a Don kanyarban Sztálingrádnál. Szerintem nem volt semmi keresnivalónk ott. De ha már ott voltunk és lenyomtak minket, akkor tudomásul kell venni az ókori mondást "Vae victis" jaj a legyőzőtteknek. Ami utána az ötvenes évektől történt az a II. világháborúban játszott dicső szerepünk következménye sajnos. Ezen nincs mit szépíteni. A templomok felrobbantásáról meg csak annyit, hogy tudtommal egy templomot robbantottak fel a Városliget mellett. Legalábbis a többi, a Mátyás templom, Szt. István Bazilika, Esztergomi Bazilika köszönik egész jól vannak.
@the_lonewolf: Lehet védeni a szovjet-orosz csizmát, és lehet ezt relativizálni a fasiszta diktatúra fényében, csak értelmetlen. A szovjetek bűneire sokan emlékszünk még, ha máshonnan nem, családi elbeszélésekből, a túlélők elbeszéléseiből. "Nem tudtam, hogy embert ennyire meg lehet verni" - mondta az a szerzetes, akit csak úgy vittek be. "Magukat ki fogjuk irtani." - mondta neki a moszkovita féreg.

Lehet védeni a moszkovitákat, hogy csak egyetlen templomot tettek tönkre, de ez nem igaz. Személyes ismerőseim is vannak azok között, akiket egy életre megtaposott a moszkovita csizma. Köztük olyan nagyszerű emberek, akiknek a nevét le sem merném írni egy ilyen blogra. Nem egynek rugdosták ki ezek a háborús elégtételt ajándékként elhozó kedves, KGB-s módszereket importáló ÁVÓ-sok a fogát, nem egyet nyomorítottak meg végleg. Minden templomot tönkretettek, mert templom az Egyház (the Church, ugye). Hogy ott díszeleg a Mátyás templom, az egy dolog. Az az egy templom, amit felrobbantottak, az bizony a hazai teológia fellegvára volt. De hagyjuk az Egyházat!

Senkinek nem kell tudomásul vennie, ha 50 éven keresztül értelmetlenül teszik tönkre, gyalázzák, tapossák. Az én nagyapám ugyanis soha nem állt a fasiszták oldalán, és egy olyan életet kapott, amit az ellenségemnek se kívánnék. A háború fényében elfogadható a rabszolgasors, a padláslesöprés? Joguk volt megleckéztetni minket? Joga volt a moszkovita Szamuelynek akasztgatni azokat, akik nem lettek kommunisták? NEM! NEM! NEM!!!

Végre eggyel kevesebb dologról jut eszembe, hogy tönkretették szellemében, lelkében és testében ezt az országot a szocializmus meg a kommunizmus nevében. A Moszkva térről nekem az arcába rúgott szemüvege nyomát haláláig viselő szerzetes, a hortobágyra kitelepített orvos, a négy műszakban-éjszaka is dolgozó nagyapám, a nincstelenné kisemmizett szegényparaszt szüleim jutottak eszembe, és most ennek vége. És ennek örülök, és innen végre lehetőséget kaptam arra, hogy megbékéljek a múlttal és Moszkvával. Köszönöm mindenkinek.
@Gyáli úr: Akkor dicsőitsd a náci rendszert mert az volt a tökéletes. Én nem dicsőitem az oroszokat, de édesapám, akinek a szüleit B listázták a háború után a többi intelligens emberrel túl tudtak lépni az elvakult orosz gyűlöleten. Egy kicsit olyan vagy, mint a Budaházy György. Nem vagy Wittner Mária véletlenül, akiből a legteljesebb mértékben hiányzik a keresztényi megbocsátás. Ezt utálom bennetek. Nektek minden legyen meg, de megbocsátani soha nem fogtok. Akkor mire jó az egész. Én is meg tudok bocsátani mindenkinek, ti miért nem? Az elmúlt 50-60 év nem kifogás. Vigyázz, mert te is olyan leszel, mint a szerbek.
@the_lonewolf: Sajnálom, hogy már a legelső pillanattól az volt a prekoncepciód, hogy én valami hibbant jobbikos vagyok. Megmondom, nem vagyok az. Egy igencsak tanult, olvasott, értelmes ember vagyok. :) Miért dicsőíteném a náci rendszert? Mi a fene közöm van nekem az általad említett emberekhez? Mi az, hogy "bennetek"? Ne bolondozz már. Az elmúlt 50-60 év nem kifogás, hanem érv, mégpedig arra érv, hogy ne álljon se Lenin-szobor, se Moszkva tér az országban. Szerencsére most egy-null ide, megszűnt a Moszkva tér, nekem ennyi bőven elég.

Amit a keresztényi megbocsátásról írsz, az válaszra sem méltó, annyira sértő.
Érdekes dolgok ezek,remélem majd a gyermekeid megfognak emlékezni arról,hogy a jelen politikusai milyen károkat okoztak és okoznak folyamatosan nekünk.Remélem nem vársz tőlem felsorolást,mert lehetne bőven,a mai politikusokat épp olyan kártékonynak tartom,mint Te az orosz kommunistákat.Talán egy dolog a kivétel,hogy nem megy a fekete volga érted, bizonyos emberekkel,de ugyanúgy tönkre tesznek embereket,életeket csupán azért mert nem szeretik a narancsot.
Nem tudom, h mi értelme van ennek a sok átnevezésnek...