Koraszülött

Címkék: videó út mentő

2011.05.23. 08:28

 Egyre többen látjuk, hogy a beígért óriási változások csak a győztes párt politikusainak helyzetére igaz. Viszont nem csak jobboldali a KT, van pár ellenzéki képviselő is - az ő hallgatásuk és töketlenségük cinkostárssá teszi őket.

A videóhoz nincs mit hozzátenni, magáért beszél. Talán annyit, hogy a területi képviselő a Fidesz kerületi frakcióvezetője, Soós György.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr182923523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Lesley!

Örülök, hogy szilenciumod végetért, gondolom, most már semmi akadálya, hogy a Neked két és fél napja átküldött éves közterületi beszámoló adatait is közzétedd, bármilyen kínosak is azok számodra...
Ja, hogy a "drámai" videóhoz is valamit...

Ez a videó a "Frigyesmester" néven elhíresült nettó üldözési mániás blogger szellemi terméke. Munkásságának irányultsága és minősége egy kis guglizással könnyen megítélhető.

Önmagát lokálpatriótának tartja, tehát nem árt egy kis információ-frissítés: a filmben látható kocsi nem esetkocsi, hanem rohamkocsi, SOTE meg már egy évtizede nincs, ugyanis a neve Semmelweis Egyetem.

Macskakő a városban igen sok helyen található, minden ilyen helyen lassítaniuk kell, ugyanis a koraszülötteket a város egész területéről hozzák hozzánk.

Mivel a macskaköves útszakasz viszonylag rövid, és megelehetős mennyiségben kerültek a kerületben szőnyegezésre más macskaköves utak, így bátran lehet fordulni a főváros összes kerületéhez ezügyben, ahol a miénknél számosabb és hosszabb macskaköves útszakaszon kell átküzdeniük magukat.

Mivel tengelytörés még nem történt, ezért köszönet illeti a videókészítő jómunkásembert, hogy önmaga bizonyítja: nem rossz álapotú az út, legalábbis annyira nem, mint azt láttatni szeretné.

A tanácsadói szerződések és a Helyi Téma támogatása teljes összege sincs köszönőviszonyban az utca felújításához szükséges pénzmennyiséggel, dehát úgy tűnik, a focihoz, a politikához, meg az útfelújításhoz nálun mindenki ért.

Ahol a kerület komoly megtakarítást - úgy értem, százmilliós nagyságrendűt - érhet el: a szociál-turizmus támogatásának megszüntetése. Ha a nem nálunk hajléktalanná váló emberekre kényszerből fordított józsefvárosi pénzeket a továbbiakban saját problémáink megoldására fordítjuk, nagyobb eséllyel lesz pénz további útfelújításokra is.

Javaslom tehát a népszavazáson való aktív részvételt...
kedves szabogabor
akkor ez az útszakasz itt teljesen rendben van szerinted? ezzel a tempóval kellene közlekednie minden mentőnek a kórház előtti pár száz méteren?

amúgy én is javaslom a népszavazáson megjelenést.
Az a párszáz méter - a kanyarodáshoz szükséges lassítást is figyelembe véve - valójában jóval kevesebb.

Nyilván jobb lenne, ha aszfalt lenne és nem macskakő. Ha lesz rá pénz, megoldjuk.

Igazán értelme persze akkor lenne, ha a városban mindenütt szónyegezésre kerülnének a macskaköves útszakaszok, dehát a források végesek, a feladatok meg végtelenek...
Kedves 08.szabogabor!

"Személyes megtámadtatás" címén reagálnék a "2011.05.23. 09:33:26" komment kapcsán:
- Lehet batagellizálni a problémát, de az nem más, mint porhintés és parasztvakítás. Attól még továbbra is gond marad a SOTE Külső Klinikáinak környékén az úthálózat állapota. Köztük a Tömő utcáé is, mely ugyanolyan "rázós" mint a Bókay utca. De említhetném a 2010-es önqrmányzati választás kampányában befejezett Szigony utcai "rekonstrukciót" is, mely olyan jól sikerült, hogy az egy éves sincs (!) útburkolaton már hepehupák és „lyukak” vannak – a járdák meg vacakabbak, mint voltak. Az, hogy a csatornafedelek még véletlenül sincsenek egy szinten az útburkolattal, már „megszokott”.
- A SOTE pedig a Semmelweis OrvosTudományi Egyetem rövidítése. De az változtat bármit a Bókay utca állapotán, hogy „SOTE”, vagy „Semmelweis Egyetem”?
- A Bókay János utca valóban nem olyan rossz állapotú, mint amilyennek látszik a videón – sokkal rosszabb! A Tömő utcával együtt, illetve a Bókay utca Tömő és Práter utca közötti szakasza is katasztrófa.
- A tanácsadói és a helyitémás szerződések kapcsán egy kérdés: a joszefvaros.hu –n miért nincsenek fent a 2010-es és 2011-es „üvegzseb” adatok? Miért nem tett közzé az önkormányzat 2009 után „üvegzseb” adatot? Vajon miért? Akkor mennyit is fizet az önkormányzat a Helyi Thémának 2011-ben, és mennyit fizetett 2010-ben? És mennyibe is kerülnek a tanácsadók 2011-ben és kerültek 2010-ben? És mennyibe is kerülne a Bókay utca (legalább érintett szakaszának) felújítása – mondjuk ön (és az ön által képviselt „hivatal”) szerint?
- Valóban nem értek az útfelújításhoz, de a 2009-es „üvegzseb” adatokat, és egy közmeghallgatásra feltett kérdésre adott válaszból nem nehéz matematikai alapműveletek segítségével némi összehasonlító számítást végezni. Pláne, hogy ha más útfelújításokról szóló nyilvános információkat is összevetünk a Bókay János utca helyzetével. És a focihoz sem értek :). Mondjuk, cikibb volt az, amikor anno Dávid Ibolya, mint gazságügyi miniszter úgymond „nem értett a focihoz”.
- De azért mindezek tükrében az is érdekes, hogy itt nincs pénz az útfelújításra – ezzel szemben 2008 óta a( majd egy évtizede „biztos fideszes szavazóbázis”) Tisztviselőtelep úthálózatának több mint 20%-a újult meg (nem kell hozzá propaganda, elég csak arra járni, és tapasztalni). És azon Palotanegyed úthálózatára is jutott bőven pénz, mely Kocsis polgármester/körzetvezető lakóhelye. De hát a források végesek… - ugye? Szerintem ezért sem vehető komolyan az, hogy „ha jut pénz, akkor megoldják”. Mert hány éve is nem talál az önkormányzat költségvetési forrást erre az útszakaszra? Aztán persze ott van azon zebra esete, melyet Kocsis körzetvezető ígért meg bőszen az Illés-Práter-Kőris utcák kereszteződésébe, mondván, hogy erre megvan a pénz, a Kőris utca végébe felállítandó stoptáblára is. Nos, azóta eltelt több mint fél év – és bizony se zebra, se stoptábla (és szerintem pénz sincs már). Nos?
- Az, hogy az a mentőautó eset- vagy rohamkocsi, az már részletkérdés. De vajon mi köze a lokálpatriotizmushoz annak, hogy egy szirénázó mentőautó eset- vagy rohamkocsi? És mit változat az útburkolat állapotán?
- Külön aljasság, és a hatalom (nevében) mérhetetlen cinikus arroganciája az, ahogy a hajléktalan-ellátásra fordított összegeket akarja szembeállítani az útfelújításokra fordított lehetőségekkel. Vajon pl. a Mária utca felújításakor miért nem okozott problémát a költségvetési forrás előteremtése – és miért gond a Bókay utca esetében? Úgy tűnik, a FIDESZ (és a Jobbik) sajátja az ellenségkép-generálás; legyen szó például cigányokról, hajléktalanokról, rokkantnyugdíjasokról, baloldaliakról, közszolgákról, munkanélküliekről, civilekről vagy minden egyébről, aki nem ért egyet a FIDESZ-el/Jobbikkal, vagy nem ért velük egyet a FIDESZ/Jobbik. Az egy dolog, hogy ettől függetlenül elmegyek népszavazni – és arra fogok szavazni, hogy a fővárosi hajléktalan-ellátás terheit egyenlőbben és egyenletesebben osszák meg a kerületek között. Mondom: függetlenül a Bókay utca állapotától.

- Végül: a minősítés a minősítőt is minősíti. Például szép teljesítmény bloggernek lenni blog nélkül :). Meg aztán az is minősíti a fideszista arroganciát, hogy aki nem azonosul Kocsis körzetvezetővel és pártjával, az máris és kizárólagosan „elmekórtani eset” a „polgári és hivatali álláspont” szerint. Mellesleg: ha van „nettó”, akkor kell lenni bruttó üldözési mániának – netán szuperbruttónak is. Véletlenül nem az „önkormányzatnak” van „üldözési mániája” – mégpedig a szuperbruttó szintjén – attól, hogy bizony számára, és Kocsis körzetvezető, illetve a fideszista többség számára bizony kellemetlen és kényelmetlen kérdések és tények kerülnek felvetésre az interneten; és ezt nem tudják megakadályozni/eltiporni/likvidálni?
- Ahogy a „nem volt még tengelytörés, tehát baj sincsen” minősítés is önt (és a hivatalt is) minősíti. Egyrészt a megelőzés olcsóbb, mint a katasztrófa elhárítása. Másrészt meg majd akkor lép az önkormányzat, ha valóban tengelytörést fog kapni egy beteget szállító mentő a Bókay vagy Tömő utcában? Akkor mit fognak „kommunikálni” a hatalom nevében? Azt, hogy „ezért is a Gyurcsány és/vagy a Csécsei a hibás”?
- A guglizás pedig bőven felhoz több „Frigyesmester” felhasználót, melyek ránézésre több, egymástól független résztvevői az internet fórumozó, blogoló és kommentező világának. És észrevehető az is, hogy hozzászólásainak lényege nem más, mint a 8ker.blog és Lesley folyamatos támadása, lejáratása és hiteltelenítése bármi áron – csak azért, mert Kocsis körzetvezetővel és a fideszista hatalomgyakorlással szemben is meg mert fogalmazni kritikai észrevételeket.

A Bókay utca felújítását meg hiszem, ha látom. Ha megtörtént, szerintem azt is szívesen „megfilmesíti” a filmet „jegyző” „Frico Entertainment Company” :) – ahogy a Szigony utcai „rekonstrukció” időszakát is.

Üdvözlettel: Frigyesmester

u.i.: Annyira azért nem volt körültekintő, hogy a videó feliratozásában lévő helyesírási hibát nem cikizte ki :). Pedig a kommentjében voltak ennél kisstílűbb megjegyzései is. Vagy erre már nem terjedt ki a Párt és/vagy a Körzetvezető utasítása? :)

A többi kedves olvasótól pedig elnézést a hosszú kommentért :)
@Frigyesmester: Kedves Frigyesmester!

Téves következtetésre jut, amikor Ön szerint mindenkit elmekórtani esetnek minősítünk, aki Kocsis Mátéval szemben ellenvéleményt fogalmaz meg.

Olyannyira téves, hogy nehezen tudna akárcsak egy példát is hozni erre.

Én csak Önt minősítettem paranoiásnak, és nem a filmje, hanem a korábbi beírásai miatt.

Kocsis Máté még polgármester sem volt - éppen zajlott az időközi választás - mikor Ön már gyakorlatilag lenácizta. Ez a körzetvezető duma nem új találmánya, már akkor is beböffentette.

Ha kevésbé lenne elvakult, tán még foglalkozni is lehetne a véleményével, ám addig, amíg nácizik, nem vitapartner, bocs.
@08.szabogabor:

"Ha kevésbé lenne elvakult, tán még foglalkozni is lehetne a véleményével, ám addig, amíg nácizik, nem vitapartner, bocs."

- Magyarul: a felvetett problémával kizárólag az azt felvető személye miatt nem foglalkoznak, nem hajlandók foglalkozni. Sőt: a problémát felvető személye miatt a problémát megoldani sem hajlandók. Ennyit a FIDESZ-féle "nemzeti együttműködésről" - és Kocsis körzetvezetőről is. Innen kezdve már nem igaz a 08.szabogabor 2011.05.23. 09:57:35 bejegyzésében írt "Ha lesz rá pénz, megoldjuk" mondata sem.

A "körzetvezető" titulus kapcsán pedig annyit, hogy azon városvezető, akinek CSAK rendészeti megoldásai vannak MINDEN települési/társadalmi problémára, az bizony nem polgármester, hanem "csak" körzetvezető; semmi több. Kocsis körzetvezetőtől 2008 óta, illetve 2006-2010 közötti FIDESZ-Jobbik koalíciótól nem látott mást Józsefváros, csak az "erőből való politizálást", illetve mind a problémákra CSAK rendészeti "választ", koncepciót, illetve az ellenvéleményt megfogalmazókkal szembeni "erő alkalmazását" - legyen szó propagandáról, a hivatal reakcióiról, vagy épp a hivatal "eljárásairól". És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Kocsis Máté 2008 előtt is már bizony ott volt a Képviselőtestületben, mégpedig a FIDESZ-Jobbik koalíció "részeként".

Innen nézve tiszta a "jövőkép": én nem dicsőítem Kocsis körzetvezetőt, az önkormányzat pedig sohasem fogja felújítani a Bókay János utcát - tiszta, egyértelmű és világos beszéd az ön, és az ön mögött álló hivatal, hivatali hatalom, és a képviselőtestületi többség részéről.
@Frigyesmester: A problémával, mint a többi kerületivel, foglalkozunk, Önnel nem, amíg nácizik.

2006-2010 között nem volt jobbikos képviselő az önkormányzatban. Ha Ön mégis Fidesz-Jobbik koalícióról beszél, akkor ékes bizonyítékát adja üldözési mániájának...
@08.szabogabor:
Ahhoz képest, hogy velem nem foglalkozik, öt percen belül reagált :). Vagy netán a blog figyelése az önfeladata a hivatal részéről? Ezért 8is) kapja a fizetést - közpénzből?

2006-2010 között országos szinten működött a FIDESZ és a Jobbik önkormányzati koalíciója; ahogy az akkori képviselőtestületi többségben is volt pár "jobbikos" emberke - még akkor is, ha névleg egy frakcióban voltak, mégpedig a fideszében. A FIDESZ-Jobbik koalíció "gyöngyszeme" pedig a 2008-as józsefvárosi "gárdajárással" való képviselőtestületi többségi egyetértés volt. És arról se feledkezzünk meg, hogy a 2008-as időközi polgármester-választáson a Jobbik is támogatta Kocsis Mátét - és sem a FIDESZ, sem Kocsis Máté nem utasította vissza ezt a támogatást.

Az arroganciáját pedig jellemzi az, hogy elő akarja írni, hogy mi legyen a véleményem - és ha az önnel/a hivatali hatalommal /a FIDESZ-el /Kocsis körzetvezetővel nem azonos, akkor mindent "ignorálnak"; még a felvetett problémát is.

Amúgy észrevehető, hogy "foglalkoznak" a problémával - épp megpróbálják elhallgattatni, hitelteleníteni, elbagatellizálni, letagadni, ignorálni.
@Frigyesmester: "Az Önnel nem foglalkozunk" annyit jelent - bár szerintem a szövegösszefüggésből kiderül - hogy tartalmi vitát kerületi ügyekben - Bókay, Szigony, ilyesmi - Önnel nem folytatunk, mert amíg nácizik, nem komilfo.

Az időközi választás egyébként 2009-ben volt, a Jobbik önálló jelöltet akart állítani, de nem tudta összeszedni a kopogtatócetlit. Nem kért és nem kapott Kocsis Máté semilyen támogatást tőlük, arra pedig igencsak kíváncsi lennék, hogy melyik fideszes képviselőt tartotta az akkori ciklusban jobbikos búvópataknak, és ez miben nyilvánult meg...

Hogy a gárdáról, meg annak különböző járásairól mi Kocsis Máté véleménye, arról láthatott pár tévériportot, mikor rendészeti bizottsági elnökként nyilatkozott...

Kérdezze meg bármelyik ellenzéki képviselőt - MSZP, LMP - hogy látják-e bármi nyomát a széljobbra való kacsingatásnak a polgármesteri működésben. Konkrét testületi élményeik vannak ugyanis ennek ellenkezőjéről...

Központi Bizottság blogján már elmondtam, hogy nincs "blogfelelős" az önkormányzatban, azt is elmondtam, hogy miért, és hogy mi az én dolgom, és mi nem. Egy kis read sem árt a write-üzemmód közben.
@08.szabogabor:

A kozpontibizottsag.blog.hu/ egyáltalán nem az én blogom - de azért el fogom olvasni :). Mint mondottam: nincs blogom.

Kocsis körzetvezető megnyilatkozásait ismerem a gárdajárások kapcsán - Gyöngyöspata óta, illetve a Kozák Rajmund tette után történt józsefvárosi gárdajárásról alkotott (a Gárdát és a rasszizmust [akkor] el nem ítélő) véleményét is.

Végül: Kocsis körzetvezetőt azért nem tartom nácinak, mert egyrészt nem nemzetiszocialista (a szó klasszikus értelmében), illetve nem hungarista; ettől még tarthatom un. "prenáci"-nak, vagy akár szélsőjobbosnak. Viszont a 2009-es időközi választáson minden gond nélkül elfogadta a Jobbik támogatását, illetve nem tiltakozott ellene, mikor az őrá történő szavazásra buzdítottak a jobbikos és "náci" honlapok.

A probléma megoldását pedig hiszem, ha látom. Azt, hogy úgymond velem úgy mond nem foglalkoznak... hát részemről sokadrangú részletkérdés :)
Nem az Öné a KB-blog, de nem is írtam ilyesmit. Ismerem a blog tulajdonosát, nem keverem össze Önnel.

Rémlett valami olyasmi, hogy van Önnek is blogja, eszerint tévesen. Tán jobb is így.;)
Na ez megint érdekes egy válasz az Önkormányzat részéről,gondolom ezeket az ostoba és szánalmas reakciókat a nyikhaj pógármester diktálja,vagy netán ő is gépeli? bár azt kétlem,egy ekkora nagy ember nem vetemedik a klaviatúra koptatására. A rendészeti bizottsági elnökségét meg inkább szégyellni kellene és nem itt emlegetni.Amikor a tűzoltók szakszervezetének elnöke megkérdezte ettől a senkiházitól,hogy mégis miért kellene egy tűzoltónak 62 éves koráig dolgoznia,akkor csak azt tudta mondani a bárgyú fejével,hogy senki nem mondta,hogy a 60 éveseknek is vonulnia kellene,jahh akkor mit is tud csinálni egy 60 éves tűzoltó???Szóval egyszerűen szégyen ez az alakulat,remélem egyszer majd ugyanúgy bilincsbe verve fogják elvezetni Őket,ahogy most ezek teszik az előző kormány beli barátaikkal.
@hátna: Csak így tovább, keményen, mint vídia, és okosan, mint a vídia...
@08.szabogabor:
"Az is tolvaj,aki az emberek bizalmát ellopja!" ( Móricz Zsigmond )
@Magaméry: Látom megint elmagányosodott, kedveském. Sajnos ma nem lesz időm a szokásos csevejre...
@08.szabogabor:
Ne izguljon kicsi fi(j)ú'ka...,majdha még 1x bejut (szdsz's) képviselőként,
akkor nyalván lesz rá ideje...,legalábis
közpénzből...