Ki a hülye?

Címkék: bringa járda átépítés díszburkolat

2010.08.12. 08:25

 A tervező vagy a kivitelező? A kép a fél éve készülő Mária utca Krúdy Gyula felőli részén található:

Most nézd meg: itt van a régóta vágyott kerékpár tároló, de a bal oldali mellett ott egy oszlop. Normális esetben egy ilyen P betűhöz simán mindkét oldalról oda lehet kötni a paripát - itt nem. 

A P-k előtti két oszlopot is nehezítésnek látom, de rendben, értem én, hogy a türhő autós gond nélkül felállna oda, így viszont távol van tartva. Kicsit a gyalogoktól foglalunk el helyet a cangával, és nem a rendelkezésre álló helyet használjuk.

De ki lehetett ilyen hülye? És miért nem szólt neki senki?

A CaPE állítólag ellenőrként részt vesz az egész felújításban - amit most nem lelek sehol - vagy ezt ők így jónak látják? 

A címbéli kérdésre egy válaszom már van: én, amiért kérdezek...

 Update:

Hazafelé ismét arra jártam, és az oszlop már nincs ott. A kerékpár odafér, előtte meg a gyalogosoknak is bőven marad hely. Most már maradéktalan az öröm, hipp-hipp-hurrá!


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr82215726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valóban nehezen értelmezhető az a karó, de attól még oda lehet lakatolni a bringát, ha kényelmetlenül is.
@dzsilla: szóval szerinted ez így rendben van?
Valószínűleg a karók voltak ott előbb és a P telepítőjének nem feladata és nem hatásköre az útban lévőt arrébb tenni.
Akkor ugye, csak tervezési hiba lehet.
Aki ide nem tud két oldalra biciklit kötni az olyan súlyos geometriai problémákkal küzd, hogy inkább ne biciklizzen.
Menjél szenet lapátolni.
Ne a Rév8-ra keress, hanem a Mária utcára - elvégre arról van szó. Így logikusabb és persze eredményesebb is :-) palotanegyedert.blogspot.com/search/label/M%C3%A1ria%20utca

Ja és jelzem: a CaPE nem ellenőr, hanem civil megfigyelő. Nem kívánjuk elvenni a felelős ÖK és a lebonyolító cég kenyerét, csak odafigyelünk és alkalomadtán jelzünk. Az egész felújítás alatt így zajlott ez, igazából a kívülállók számára láthatatlanul ténykedett a szakember tagjainkból álló kis csapatunk: számos problémát az ő jelzésük alapján javítottak, korrigáltak.
Az pedig külön jó, hogy bár nem vagy egyesületi tag, de ottlakóként Te is - mint biciklis emberke - szólsz, ha látsz valami nemtetszőt. Köszi!
@Percipán: az együttműködést kerestem - ezt így sem lelem.
De mindegy is, remélhetőleg javításra kerül most már..
:)
Ha valaki oda nem tudja lancolni a kerekparajat, az hogyan koti hozza mondjuk egy keriteshez, ami egyvonalban egymastol egyenlo tavolsagra levo oszlopok osszessege?
@Lesley: Drága barátom, íme a civil csapat elérhetősége: palotanegyedert.blogspot.com/2010/02/maria-utca-felujitasa.html
és íme a Rév8-cal kötött megállapodásunk (jobboldalt, az Információk rólunk fülben):
www.palotanegyed.info/?m=7&read=21&
Csak nem ez a meleg a ludas??!! :-)
Az nem lehet, hogy rájöttek, hogy ha a P fal felőli oldalához köti a biciklit, akkor nem lehet a fal és a bringák között elgyalogolni és utólag ezzel a béna megoldással korrigáltak? Az utolsó 2 P meg már a kanyarban van, tehát ott elég hely marad.
Az értelmes megoldás: megfordítani a P-ket 180 fokkal, beljebb rakni fél/egy méterrel és 2 keresztmerevítőt rakni rájuk, hogy a járda felől senkinek ne jusson eszébe bringát parkoltatni és a gyalogosoknak is maradjon elég hely ruhaösszekenés nélkül.
Sajnos nem csak az autósok szarják le a többieket, hanem a bringások is, tapasztalatom szerint a két csoportban ugyanannyi tufa és ugyanannyi értelmes található. A botrányok meg a mindkétoldali tufák miatt vannak, értelmes autós oszlop nélkül sem parkol oda, értelmes bringás meg nem foglalja le a parkoló binyiglijével az egész járdát.
Konkrét tények az ügyben. A P támaszok telepítésekor igéretet kaptam arra, hogy kivitelező cég ki fogja venni azt az egy pollert ami útban van. A pollereket előbb telepítették mint a P támaszokat ezért öszegerjedt a két rendszer. A pollert úgy lehet csak eltávolítani hogy utána kijavítják a burkolatot, ehhez egy kis idő kell. Legyetek türelemmel nem marad így.
Üdvözlettel: Orlai Balázs www.bringaparkolo.hu
Konkrét tények az ügyben II. rész.
A P támaszokat úgy telepítettük hogyha bringát lakatolsz, a bringák nem lógnak bele a gyalogosaknak tervezett területbe.
Ez a terület a folyóka és a házfal közötti terület. A pollerekkel mi sem értettünk egyet,de mint jeleztem azokat nem mi telepítettük, adottságként kellett kezelnünk, de most védik a bekötött bringákat egy élesebben forduló autótól.
Az pedig hogy ki hogyan közlekedik, parkol akár autóval, akár bringával, akár gyalog vagy bárhogy sajnos már nem a mi hatáskörünk. Az egyes bringaparkolók tervezésénél, telepítésénél komoly harcokat kell folytatni arról, hogy ne egy újabb konfliktus forrást generáljon a bringaparkoló, hanem egy közelekedési eszköz tárolására alkalmas eszköz jöjjön létre, amely integráns része az adott utca tér forgalmának, közlekedésének. Üdvözlettel:
Orlai Balázs www.bringaparkolo.hu
Az a nagyon szomorú, hogy a sok dürhô autósnak nem elég egy "ne parkolj ide" tábla. A földön nincs még egy ország, ahol ennyi földbôl kiálló bizbasz lenne.
A bringaparkolót természetesen köszönjük.
Egy felfestés jól jönne a foglalható helyet jelölendő.
Más, de parkolás, én szívem szerint megszüntetném az oszlopokat, viszont lenne kerületi több parkolási bírságot kiosztó ember, aki kíméletlenül mindenkit megbüntetne, ha szabálytalanul parkol. Igy nagyobb lenne a rend, és nem kellene egy csomó pénzt költeni az oszlopokra. Viszont félre lehetne állni ha nagyon kell (mentő, szállítás) engedéllyel ha kell a hely. Habár ha rokikártyás állhat bárhol, akkor mégse jó, mert sok a fals rokikártyás teleparkolná az egészet.
Persze még helyre kellene tenni a parkolást engedélyező vagy tiltó táblákat, mert csomó egyirányú kisutca egésze tilosban parkol hagyomány szerint.
@Lesley: nem azt mondtam, hogy rendben van, mert ronda, de ettől még oda lehet lakatolni a bringát. ezt mondtam.
Jónak látja, hagyjad őtet...
@kacsa65: meg a gyalogosok között is vannak, akik a kerékpárút+járda teljes szélességében egymás mellett haladnak és a világért sem állnának félre, csak amikor már jól le kellett lassítani az ő sebességükre. Hahh, várjunk csak, a 3 csoportból mindháromban vannak barmok. Hm, de érdekes, ugye?
@Funkerman: Persze, ahogy a bringasoknak sem elegendo a kerekparral behajtani tilos tabla.

Itt nem az autosokkal/bringasokkal van a baj, hanem az emberekkel.
igénytelen szar az egész
jogszabályt is sért az egész
de le van ejtve, ez a legkisebb gond
rohadó világunkban
@orlai.balazs: konfliktusok mindig vannak és lesznek. példának okáért itt ez a poszt is. nyugodtan le lehet oda lakatolni a bringát, ehelyett jobb habzó szájjal fényképezgetni, blogolni róla. na nem trollkodni akarok, de kedves blog-gazda, mennyi energiádba került ezt végigvinni, bosszankodni, ahelyett, hogy azt írtad volna, nahát! milyen jó, van már a mária utcában bicikliparkoló is! remélem csak borús napod van. no offense.
@orlai.balazs: Ez így tényleg korrekt! Egy kérdésem lenne: ha már bringaparkolót nem lehet mindenhová tenni, esetleg nem lehetne magukat a pollereket (sose tudtam, hogy ez a Demszky-karó hivatalos neve, állati) ilyen célú eszközökre lecserélni? Nyilván nem mindenhol, de van egy rakás olyan karó a városban, ahova nyugodtan ki tudnám kötni a drótszamarat, ha lenne rajta egy hurok, vagy bármi, amihez az U-lakatot vagy a láncot (kevésbé optimális esetben sodronylakatot) hozzá lehet kötni. Most jobb híján a kresztáblákat használom erre a célra, de némelyik úgy ki van lazulva, hogy csoda, ha nem dől ki a következő viharban.
Nem ertem! Miert is nem lehet hozzakotni a bicajt?
Esetleg forditva? Ezert kozlekedik sok biciklis elmebeteg modon.Esz hol?
Fura, de a későbbi képen semmi nyoma annak az eredetileg oda tett zöld oszlopnak. Pedig annak azért kéne lennie.
Fotosopp az első kép oszlopa.
Egyáltalán ki az aki oda meri lakatolni a bringáját azon a helyen?
egyébként lesley ha ez a te bringád, akkor vegyél rá egy jobb zárat, mert ezt kb 2 másodperc alatt le lehet vágni :)
a posztoló a hülye - simán lehet lakatolni.
Ha a karót elvitték, elviszik a P-t is, bringával együtt.
Kedves Mindenki!

Néhány szóban reagálnék. Először is éljen hogy eltünt a poller.

Itt van egy link egy angol jóságról:
www.cyclehoop.com/ akár ezeket is lehetne telepíteni de sajnos a pollerek csak 15-25 cm mélyen vannak lefúrva a talajba. Könnyen ki lehet őket emelni ha felfelé húzza valaki. A mi P támaszaink 35 cm mélyre vannak fúrva és un. dagadó habarccsal vannak rögzítve. Ez azt jelenti hogy a lukba beöntjük a habarcsot és ebbe nyomjuk bele a P támaszt. A habarcs kötés közben megdagag és vasúti kocsiemelőt kell használni ha ki karjuk szedni vagy fel kell bontani a burkolatot. Szóval munkás. Ami pedig a blogtuladonos lakatját illeti valóban U lakatot kell használni a többi mind vacak semmit sem ér. Az egy-fo-epitesz nevű úr vagy hölgy kommentjét nem értem, ha bővebben kifejtené szivesen reagálnék. Üdv: Orlai Balázs www.bringaparkolo.hu
1. Kicsit korán verted a nyálad
2. Gyalogosként mondom, hogy most lehet a "türhő" bicikliket kerülgetni. Fasza!
@gpetersz: te vagy nem is jartal meg itt es csak a nyalad vered, vagy siman csak hulye vagy. egyaltalan nem kell kerulgetni a bicajokat ott, siman el lehet ferni.