Romboló hó

Címkék: utca autó baleset tél járda

2010.02.12. 12:16

Az időjárás próbára teszi az embereket rendesen - a folyamatos havazás és olvadás miatt egyre több kár keletkezik. A lezúduló hónak van súlya - meg hangja is - határozott nyomot hagy a parkoló autókban: a szélvédő betört.

Ezeket a képeket SzCiklon (Budapest Korzó) küldte a Baross - Körút sarkától, teljesen frissek, pár perce történt a dolog. A poszt folyamatosan frissül, ahogy érkeznek a képek/videók.

A Baross utcát le is zárták a Körút és a Mária utca között, nem jár erre a troli és a kilences busz sem. A túzoltók elkezdték takarítani a tetőt, megelőzendő a további baleseteket.

 

 

 



 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr471751797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Villamosból láttam én is. A 9-es a körúton kerület. Csomó helyen van mostanság jégelhárítási blokk. Három autós pechére a terézváros Eötvös utcában nem. Mindhárom kocsi szélvédőjét törte rommá a lezúduló hó. Az egyiknek még a motorházeteteje is szétment. A kár milliós.
Valamikor a magastetős házak szerkezeti eleme volt a hófogó-rács, aminek pontosan az volt a szerepe, hogy a hó olvadva-csúszva ne nagy tömbökben zuhanjon le a járdára.

A másik vesszőparipám, hogy a járdatakarítás a közterületfenntartás része kellene legyen, nem pedig amolyan múltszázadi, falusi tempóban a háztulajdonos dolga. A város éppen arról szól, hogy ezeket a munkákat szervezetten és hatékonyan végzi a városi területek fenntartója...
@Amichay: Ez utóbbi kezelése ráadásul azért is zavaros jelenleg, mert vannak olyan főútvonali (vagy főfontosságú) járdák, amiket viszont a kerület vagy a főváros takaríttat. Azonban ennek nincs semmilyen publikált listája. Ráadásul azért is fura a járda háztulajdonosi takarítása, mert ha ugyanazt a szakaszt esetleg költözés, vagy építkezés miatt lezárná az adott ház, máris területfoglalűási díjat kéne érte fizetnie. Tehát semmiféle előjoga nincs a "saját" járdája kapcsán, ellenben kötelezettsége annál inkább.