Eskü

Címkék: polgármester józsefváros

2009.12.05. 12:01

Végre, ez is megtörtént: Kocsis Máté letette az esküt, így már van felelős polgármestere a kerületnek; van kit számon kérni. Ha viszont nem jól végzi a dolgát, egy év múlva le lehet váltani.

Az eskütételre tele lett a Hivatal nagy terme, többen voltak, mint a közmeghallgatáson. Igaz, az évente egyszer van, ilyen meg négyévente egyszer - jobb esetben. A rendkívüli testületi ülésen két pontot tárgyaltak: a polgármester eskütétele után a fizetéséről is szavaztak.

Ez összeadva is kevesebb, mint amit az elődje kap most. Az eskü szövegét a Helyi Választási Bizottság vezetője után mondta, nagyon ügyesen, csak az utolsó mondatnál volt némi csel: olyan hosszú szöveget mondott előre az eskető, hogy mindenki lélegzet-visszafojtva izgult, sikerül-e hibátlanul utánamondani. Sikerült, erre óriási tapsvihar tört ki.

Ezek után a tömeg vastag sorokba rendeződött, és sorra gratuláltak, sokan ajándékot is adtak - itt egy palack, ott egy virágcsokor, egy boríték...:)

 

Ez is megvolt - most már a munkájára, tevékenységére figyelünk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr331575582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.