PM 10

Címkék: videó autó hangulat út bringa átépítés

2009.06.18. 11:14

A belvárosban élve tapasztaljuk  kocsik által keltett szennyezéseket: por, füst, zaj. Ezek közül sokan nem is hallattak a legveszélyesebbnek mondott szálló porról, pár hónapja kezd beivódni a köztudatba. Sokan mégis úgy gondolják, autóval közlekedni a legjobb - sokan hangoztatják is ezt. Jó példa volt ez a lakossági fórumokon, ahol hevesen tiltakoztak a kialakítandó sétáló utcák ellen, védve a parkolóhelyeket, a "fontos útvonalakat". Nekik ajánlom ezt a filmet:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr241192916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem arról van szó, hogy autóval közlekedni a legjobb (bár a tegnapi élményem a 6-os villamoson amikor több megállón keresztül kellett hallgatnom a mellettem hangosan, a telefonba káromkodó úriembert, ennek ellentmond), de tudomásul kell venni, hogy egy olyan világban élünk ahol szükség van az autókra.
A baj az, hogy erre a város vezetése nem készült fel. Eladták az összes P+R parkolókat, az összes üres telket ahol lehetett volna garázsokat építeni, elmaradt a körgyűrű megépítése. Sorolhatnám a BKV lerohasztását ami lehetetlené teszi, hogy az ember időben odaérjen valahova (a gyakori járat kimaradások, ott ahol 20/35 percenként jár a busz kiszámíthatlaná teszi a közlekedést). A rossz közbíztonság, hogy nincs rendőr az utcán, taxiba egyedül nem merek beülni...A tömegközlekedésen töltött idő elvesztegett időként jelentkezik nálam, a kocsiban tudok tanulni, hangoskönyvet hallgatni vagy éppen telefonon ügyintézni. De ha csak a Népligetbe vinném ki a kutyámat egy kicsit játszani sem mindegy, hogy 35-40 perc alatt érek ki (márha felférek a buszra) vagy 10 perc alatt ott vagyok (és ráadásul egyetlen kutya utálót sem kell végig hallgatnom). A környéken, nemhogy a kutyának nincs egy hely ahol labdázhatna, hanem ami borzatóbb, a gyerekeknek sincs.
A megoldást abban látnám ha valami egyesség lehetne a két illetve 3 (autós, gyalogos és biciklista) között.
Ha megtalálnánk azt pontot ahol mind 3 csoport érdeke találkozik és azt építenék ki, alkalmaznánk. Sajnos erre egyenlőre sok esélyt nem látok...
A belvárosban nemcsak az autóknak nincsen hely, de kutyáknak sem.

"Taxiba egyedül nem merek beülni"

Miért is?
@feb: Mert nem érzem magam biztonságban.
@Mariannka51:
ajánlhatok egy jó pszichológust?
A pszichológus elintézi, hogy tisztességesek legyenek az éjszakai taxisok? Nem kérsz te lehetetlent?
Ó, ahhoz még pszichó sem kell: telefonon kell taxit rendelni valami nagyobb társaságtól, akkor nincs probléma.
Ha mégis, rögtön lehet híni a taxi társaságot, s bepanaszolni a sofőrt. A mai fuvaréhes világban kétszer is meggondolja, hogy elvessze-e az állását pár ezresért.
@feb: SAjnos utána már nem sokra megyek a panasszal...de mindegy is. Nekem éjjel munkához kell a kocsi, egy taxival nem mindig tudnám megoldani a dolgaimat. (nincs belépője, nincs ADR-es vizsgája stb)