Különleges ajánlat

Címkék: ajánló reklám mkkp blaha

2010.02.13. 11:54

 Az akciós újságokkal szemben ambivalens érzéseink vannak: hasznosak, mert spórolhatunk, ugyanakkor egy rakás hulladék, ami szépen terheli a környezetet. 

Van most egy nagyon különleges ajánlat, soha vissza nem térő alkalom, hol máshol, mint az Auchanben! Én ki nem hagynám - ha ilyenekre lenne szükségem, azonnal indulnék.

Lelőhely: Blaha Lujza tér, villamosmegálló.

Erősen MKKP gyanús a dolog, meg is kérdeztem a pártot, vajon ők kampányolnak-e?Kérdésemre ezt felelte: nem, nem ő volt, hiszen most tett szent ígéretet, hogy soha többé nem cseréli ki a plakátot villamosmegállóban, ott sem volt, és különben is, már rég  aludt, amikor ez kikerült. Na és a többi helyen megjelenő plakáthoz sincs semmi köze.

Szerencsére kicsi a magyar web, így rövid kutakodás után megtaláltam az eredetit

Aki nem tudná, miről van szó, nézze meg ezt a videót - és ne vásároljon ott, ahol nem tisztelik a természetet. Kivéve persze ezt az ajánlatot, mert hát vasárnap ebédre nincs is jobb, mint egy mocsári teknős leves, utána egy kecskebékacomb vegyes körettel és jégmadár salátával, majd a végén az egészet egy vakondtúrás tortával lenyomtatni. Jó étvágyat!

Reméljük, az áruház torkán akad ez a falat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr951754383

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dunakeszi-tőzegtavak 24 - Erősödő civil nyomás az Auchan ellen 2010.02.14. 17:51:58

Valakik nagyon szívükbe fogadhatták az Auchan VS Tőzegláp ügyet, mert már plakátok is megjelentek a fővárosban. Ennek mi, civilek feltétlenül örülünk! A minap Pátyon voltam, és hazafelé jövet a Moszkva téren is ezt a plakátot talátam:   Való...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez óriási!
És le az auchannal, hogy milyen pofátlanul pusztítja a természetünket!
Pardon, de Fóton nem a Cora terjeszkedne a mocsárba?
@retekblog: Hopplá, ez Dunakeszi! Kommentjeim törölhetők, a szerkesztő urat pedig majd meghívom egy pofa sörre!

Az ötlet és a megvalósítás egyébként zseniális!
@retekblog:
A Tesco viszont terjeszkedik, bár legalább nem mocsárban:
www.tavirozsa-egyesulet.hu/index.php/tesco
Az Auchan tudtommal Győrben egy zöldövezetbe, Nyíregyházán pedig egy Natura2000 területre építene! Itt nem csak a Dunakeszi lápról van szó (bár ez e legsúlyosabb, hogy egy védett területről lekerült a védettség), hanem látnunk kell, hogy polgármesterek százai vannak arról meggyőződve hogy jobb lesz a világ ha engedik a multit működni, mondván iparűzési adót fizetnek. De milyen áron? Azok az állatok és növények soha többé vissza nem jönnek, végérvényesen elpusztulnak. És bizony ettől a polgármestereknek is drágább lesz a mindennapi kenyerük... remélem egyszer felismerik ezt az ökológiai tényt.
@StopSzmog:
Már a teszkó is. Szép mondhatom...
Dunakeszi esetén vagy egy másik probléma is, a pógiék megígérték a madaras teskónak, hogy megkapják a helyet. És az áruház bizony ez alapján építkezett oda. És ez sokba fog nagyon kerülni Dunakeszinek.

Egyébként a láp állítólag magánterület, ez még érdekesebbé teszi a dolgot (hogy lehet egy tvt magán?).
@retekblog: koránál nincs mocsár, ott szántóföldek vannak asszem
A lápot sikerült is eladni az Auchan-nak és már be is jegyeztek a területre 1.500.000.000 Ft jelzálogot...
@phaidros: Természetvédelmi terület is lehet magánkézben, sőt nemzeti park is. De csak a szabályoknak megfelelően használhatják.

@Pacsker: A lápból nem lehet a közintézményeket fenntartani, az iparűzési adóból már igen.
@kispista2:
Pontosan a lápból lehet közintézményeket fenntartani és iparűzési adóból nem. Ha érdekel: elmagyarázom. Írj privátban. Üdv: Pacsker, természetvédelmi mérnök