Figyelmeztetés

Címkék: utca tiltás parkoló

2009.05.15. 08:27

A parkoló hiánya egyre nagyobb problémát jelent az autó tulajdonosoknak - pláne mostanában, amikor rengeteg építkezés zajlik és ezek mind elvesznek jó kis megálló helyeket. Ismerős a helyzet az egész belvárosi részben, mindenhol kocsi áll, sokszor szabálytalanul is, amiket aztán a közterületre vigyázó szürkeruhások jól megbírságolnak. Máskor meg odabilincselik. Az utóbbinak nagyon nem látom értelmét, de nem én hozom a szabályokat.

Vannak olyan helyek, ahol a szürkeruhások felbukkanása sokkal gyakoribb. A szemfüles autósok - főleg a helyben lakók - ismerik ezeket, és nem is állnak oda. Jófej arcok pedig figyelmeztetik is a többi autóst a veszélyre. Baross utcai templom mögötti járda:

Természetesen nem friss dologról van szó, évek óta figyelmeztet a felirat - nem is nagyon állnak oda az autók. A bilincs levétele súlyos ezresekbe fáj...lehet, hogy egy ilyen felirattal a vezetők visszatarthatók a szabályszegéstől?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr631122732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekem az ugrik be, amikor a feketerigók macska közeledtére figyelmeztető vészhangot adnak és a többiek elrebbennek - pedig nem jön semmi, csak egyedül szeretnék megenni a kajájukat :) lehet h valaki csak a saját kis helyét védi vele? :D
Ez jóó! Csak nem meri senki megkockáztatni, hogy bepiruljon a kereke!
Erre amúgy létezik egy egyezményes jel: a járdaszegélyre felfestett sárga csík.
Én errefelé lakom és nagyon otrombának tartom az efféle figyelmeztetéseket. A templom túloldalán szintén felfestettek egy hasonlóan elegáns jelzést.
Az is igaz, hogy a legtöbben csak az ehhez hasonló figyelmeztetésekből értenek a kerület ezen szegletében. (Tapasztalat)