Változatok

Címkék: rendőrség autó járda parkoló jkf

2010.05.26. 11:01

 Elég régi mániám a Tolnai Lajos - József utca sarka, ott, ahol a derék rendőrök parkolója van. Na meg a Tolnaiban az ügyészség, az ott dolgozók sajátítják ki a járdát...A közteresek mégsem tesznek soha semmit, bár ki van adva minden bilincses embernek, hogy napi 20 a kvóta.

Itt van két fotó, egyik hétvégén, másik munkanapon készült. Nem az ott lakók állnak meg szabálytalanul, hiszen látszik hétvégén, rengeteg a hely. Csak munkanapokon van itt zsúfoltság, és tömeges törvénysértés - a rend védelmezésére felesküdöttek által elkövetve.

Hétvégi járda:

Dolgos munkanap:

Hétvégi járda:

Dolgos munkanap:

Hmm. Tisztán látszik, az egész sort kapásból végig lehetne büntetni. Valahogy mégsem teszik...

Miért vannak egyenlőbbek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr172032258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hasonló, csak V. ker.: a Markó u-Kossuth tér között múltkor 12 db rokkant kártyával parkoló autót számoltam meg, régebben a Nádor u-ban is vagy 10-et.
A kérdés az, kié a kék Golf, hogy az munkanapon/hétvégén egyformán ott áll a bejáróban? :)))
A gyalogosok ilyenkor az úton mennek? Ott meg majd jól megbüntetik a rendőrök, hogy szabálytalankodnak :D
Küldj feljelentést írásban, azt nehéz eltüntetni.
Legyen sétáló utca, az majd jól megoldja a parkolást !
@kispista:

Egyrészt találsz pár videót a Tolnai Lajos utcai állapotokról a www.youtube.com/user/Fricoentertainment oldalon.

Másrészt volt olyan, hogy valaki végigfotózta a szabálytalanul parkoló "rendvédelmis" autókat - éppenhogy kiért a Tolnai-József sarokra, akpásból "eljárás alá vonta" 4 civilruhás nyomozó. "Amúgy" nemegyszer született "írásos feljelentés" az itteni parkolási iszonyok miatt... idáig mindegyik a "süllyesztőben" végezte. "Trükkök százai" léteznek arra, hogy hogyan tüntethető el akár egy írásos feljelentés... vagy akár maga a feljelentő is.
@petya.bacsi: "Ott meg majd jól megbüntetik a rendőrök, hogy szabálytalankodnak"
Na ilyet se láttam még!
Most láttam csak, mit kifogásolt Szabó Zoltán a kerékbilincselésen:

"A kerékbilinccsel kapcsolatban Szabó kifejtette, hogy egy 1995-ös kormányrendelet szerint a tűzcsap melletti és a forgalmat akadályozó helyen lévő autóra nem lehet kerékbilincset elhelyezni, így az ő gépjárművére sem, amely a tűzcsap mellett és a kereszteződéstől kevesebb mint öt méterre állt, öt percig – tette sietve hozzá. A rendelet értelmében nem lett volna szabad elhelyezni a kerékbilincset, tehát nem az követett el hivatali visszaélést, aki levette, hanem aki feltette. Szabó azt elismerte, hogy beszélt a kerületi jegyzővel. Kiemelte: ilyen esetben a kerékbilincset díj megfizetése nélkül kell eltávolítani."

Forrás:
www.mno.hu/portal/715604

1. Ha tényleg így szól a szabály, egyrészt persze hogy értem. Másrészt olyan irányban változtatni a szabályt, hogy ilyen esetben esetén sokkal nagyobb büntetést szabjanak ki, és akár marketing eszközökkel is demonstrálni, hogy másokat veszélyeztetni nem éri meg.

2. Engem a Szabó Zoltán témái, ami miatt vele gyakran foglalkozni szoktak, nem hoznak lázba sem pro, sem kontra. Ilyen mértékű cinizmustól viszont kinyílik a bicska a zsebemben. Mintha nem egy volt törvényhozó lenne, akinek a közjó érdekében a többek között a rossz szabályok javítása lett volna a kötelessége. Hanem egy pitiáner ügyeskedő, aki fütyül rá, hogy rombolja tovább a közintézményekbe, szabályokba vetett bizalmat, túl azon hogy a saját témáit teljesen hitelteleníti. A józsefvárosi ingyenes parkolási engedélyének a története, a reagálása is hasonló, de ez a történet a csúcs.
Ha a szélvédőt közelről fotóztad volna, akkor lehetne látni a csodaszép rendőr parkolási papírt.
Baromi vicces a babakocsit az úton tolni, ha esetleg a másik oldalon van valami akadály.