Már meg is van az új vezető a kerületi rendőrség élére: a szomszédból, Terézvárosból igazol át Plánk Róbert alezredes, akinek ez egyúttal előléptetés is lesz, ezredesi rangot követel ugyanis a poszt. Ma foglalja el új helyét, miután a képviselő testület rábólintott kinevezésére.

Nézzük, mit lehet tudni az új kapitányról!


Plánk Róbert r. alezredes a polgári életből nyert felvételt 1985. október 25-ei hatállyal a BRPK Közrendvédelmi Parancsnokság járőri beosztásába, egyidejűleg beiskolázták a Rendőrtiszthelyettes-képző Iskolára, ahol eredményes vizsgát tett.


1986. szeptember 01-től a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály mozgóőreként látta el szolgálati feladatait.


1988. szeptember 01-jei hatállyal áthelyezték a kapitányságon belül a Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztály nyomozói beosztásába. 1994. évben a Rendőrtiszti Főiskolán felsőfokú rendészeti szakképzettséget szerzett, melyre figyelemmel kinevezték főnyomozónak.

1996. március 16-ai hatállyal az alosztály kiemelt főnyomozójaként dolgozott.
1996. december 01-től a BRFK XIX. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztály vezetőjeként, 1999. február 01 -tői pedig az osztály megbízott vezetőjeként teljesített szolgálatot.


2000. február 01-jei hatállyal a szolgálat érdekében, beleegyezésével kinevezték a Bűnügyi Osztály vezetőjének, egyben kapitányságvezető-helyettesnek.


2005. június 01-jei hatállyal a szolgálat érdekében, beleegyezésével áthelyezték a BRFK Nyomozó Főosztály kiemelt főnyomozói beosztásába.
2006. január 01-jei hatállyal eredeti beosztásának ellátása alóli mentesítés mellett áthelyezték a BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály állományába, ahol megbízással, majd 2006. július 01-től kinevezéssel látta el az osztályvezetői feladatokat.


2007. július 01-jei hatállyal a szolgálat érdekében, beleegyezésével, eredeti beosztásából történő felmentésével egyidejűleg áthelyezték a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság állományába, ahol megbízott, majd 2007. december 01-től kinevezett kapitányságvezető lett.


A kapitányságot a szakmai célkitűzések szem előtt tartásával, a számára meghatározott feladatok tervszerű koordinálásával, következetesen irányítja. Munkáját hivatástudattal, felelősséggel, pontosan végzi. A kapitányság hatáskörébe tartozó feladatokat a törvényesség, szakszerűség betartásával, az elöljárói utasításoknak megfelelően, maradéktalanul hajtja és hajtatja végre. Vezetői tevékenységében megfontolt, céltudatos. Nagy figyelmet fordít a határidő fegyelem betartására, melyet rendszeres ellenőrzéssel, számonkéréssel biztosít. Agilis, ambiciózus, kezdeményező egyéniség. Szakmaszeretete, munkaintenzitása példaértékű.


Plánk Róbert r. alezredes Úr szakmai munkájának színvonalát tükrözi, hogy szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült különböző szintű vezetői dicséretben és jutalomban.

 

Remélem, hogy vezetése alatt nem fogunk ilyen képeket látni, hogy a sarkon megálló kisbuszt nem igazoltatják és büntetik, hanem óvatoskodva kikerülik a fakabátok, majd továbbhajtanak. Igen, olyan lassan kerülték ki, hogy volt időm előszedni a fotógépet és csinálni egy képet...

A másik tréfás dolog, ami a rendőrökhöz kapcsolódik és mostanában jutott a fülembe, hogy a Palotanegyedbe tervezett körzeti rendőrs meghiúsulni látszik. Mint emlékeztek, a Szentkirályi utca 32/B földszintjére tervezték - kell is a környékre, rengeteg az egyetem és sok turista mászkál arra - de az ott lakók megfúrták. Nem egyeztek bele, hogy ott legyen az iroda, mert - most kapaszkodj! - félnek attól, hogy majd milyen arcok járnának be akkor a házba? Nem lenne biztonságos. 

Ez több, mint vicces. Rendőr a házban - és rosszabb lenne tőle a házban a biztonság. Azért ez valamit elárul a mai közvélekedésből a rendőrök irányába.

Na meg régi mániám a rendőrség mögötti Tolnai Lajos utcán a járdára parkoló autók - amit a közteresek sosem büntetnek meg. Állítólag a fakabátok civil autói állnak ott, és hallgatólagos megállapodás alapján nem kapnak bírságot...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr881721487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemár, a szomszéd házban lett volna rendőrség? édes istenem, nem is tudtam, h abban a házban ennyi esze van az embereknek :)
A járdán parkoló civil autókat húzd végig egy kulccsal (persze úgy, hogy a kabát takarja, hogy a térfigyelőn ne lehessen látni)

A ház lakóinak meg igazuk van, én sem szeretnék a házamba maffiózókat kiszolgáló rendőrnek nevezett patkányokat.
már azért hogy hó van a tetején meg lehetne büntetni egyébként...(menetközben leszóródik más kocsira..balesetveszély)