A kerület összes újságja beszámolt arról, hogy az önkormányzat illetékes hatóságai működési engedélyt adtak ki egy szexboltra a Corvin közben. A képviselőtestületi ülésen többen felszólaltak, nehezményezve a hely szellemének nem megfelelő profillal működő üzletet. A bolt az Üllői út 40-ben nyitna (vagy Corvin köz 1), és nem rakhatna a kirakatba semmit a bent kínált portékából. A felújítás zajlik, most voltam megnézni a helyet, és meg is kérdeztem az egyik munkást, aki elmondta, hogy fehérnemű üzlet nyílik majd. Szex-boltról ők nem tudnak. 

Bár a jegyző szerint minden engedélynek, szabálynak megfelelt a kérelmező, mégis újra fogják vizsgálni azokat. Kaiser József szorgalmazta, hogy mérjék le újra a Práter utcai általános iskolától a távolságot, hátha nincs meg a szükséges 200 méter. Gotthard Gábor azt szeretné, hogy  - bár ha mindenben meg is felel a jogszabályi követménynek - a képviselők dönthessenek arról, hol, milyen bolt vagy üzlet nyílhat. Naná! Aztán azt is megmondják, mit egyek reggelire, mikor vegyek levegőt, mert ők a mi választott képviselőink, akik mindent jobban tudnak, mint a nép egyszerű gyermeke. Még a jogszabályoknál is jobban. Azt akarják, hogy ki lehessen kerülni a jogszabályt. Megy ez nekik, rendesen, nézzük csak meg a pártfinanszírozást vagy a képviselői juttatásokat.

Nézzünk pár számot a szexiparról:

  • Pornóra másodpercenként több mint 3000 dollárt költ a világ.
  • Minden másodpercben több mint 28 ezren fognak éppen pornónézésbe.
  • Minden 39 percben új pornófilm kerül fel a világhálóra.
  • Kína pornóból származó bevétele 27,4 milliárd dollár.
  • Dél-Korea és Japán következik a sorban 25,73 és 19,98 milliárddal,
  • Az Egyesült Államok, némiképp lemaradva, 13,33 milliárdot könyvelhet el. Majd Ausztrália, Nagy Britannia, Olaszország, Kanada és a Fülöp-szigetek következnek 1 és 2 milliárd dollár közti bevételekkel.

Forrás

Ezek után nem értem. Ez az egyik legszegényebb kerület, tele van üres üzlettel, és csak bankok vagy játéktermek nyitnak. Az jobb, tisztelt képviselő urak? Azon nem akadnak ki, ha egymás hegyén-hátán nyílnak a pénzvivő, függőséget okozó klubok?

Kényelmetlen lenne például, amikor külföldi delegáció érkezik koszorúzni - írja a másik kerületi lap. A koszorúzást nem zavarja az árkád alól érkező penetráns bűz? Oda hugyoznak, szemetelnek évek óta! Az nem tűnik fel az erkölcsünkért és a kiemelt történelmi kegyhelyért aggódó képviselőknek?

Tessék szétnézni ott, beszédbe elegyedni a lakókkal, találkozni azokkal, akiket képviselnek, megkérdezni tőlük, mit tehetnek a helyzet felszámolásának érdekében. Tessék összeülni és kitalálni, mi legyen a sok üres üzlettel, a hozzájuk tartozó koszos, teleragasztott kirakattal. Milyen intézkedést kellene hozni, hogy újra benépesítsék a boltok a József körutat is? Ezek nem jutnak eszükbe?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr29917179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érvelésed nem szerencsés: 1,Az hogy valami rossz= penetráns bűz, nem jelenti azt hogy halmozni kéne a rosszat.
2, Az hogy mennyi pénzt gerjeszt egy adott üzletág, nem jelenti azt hogy az jó, vagy erkölcsös, vagy pozitív.

- ezek pusztán érveléseidre vonatkoznak, nem azt mondom hogy a szexipar rossz lenne.

Másrészt pedig vannak helyek, ahol nem szabad ilyen és ehhez hasonló üzeletek nyitását. pl várban vagy bazilikánál... ezt szabályozni kell, és ezt a képviselők mint általad is megválasztottak teszik (ha tudsz jobb rendszert szólj).
Másrészt nagyon sok hely van ami nem zavarna senkit.
Szerinted például hogy nézne ki egy 56-os megemlékezés hátterében egy Szexshop feliratú neonnal?

utolsó kérdésem pedig arra vonatkozik hogy miért mondod azt hogy a 8. ker. a legszegényebb? Tudtommal a legtöbb támogatást a 8.ker kapja. Legnagyobb fejlesztések is itt vannak a városban. Bár talán a lakók nem a leggazdagabbak...,de a kerület igenis az (fajlagosan).

Szexbolt és szexbolt között is van óriási különbség, gondolom egy ekkora boltilyen helyen az inkább vmelyik nyugati lánc, pl. Anne Summers, Beate Uhse, amik tényleg közelebb állnak egy ruhabolthoz, mint hagyományos lepukkant szexbolthoz. Szóval valószínűleg csak igényesebb lesz tőle a környék.
Martin!
Igazad van, szabályozni kell. De ELŐRE!
Nempedig utólag rájönni, hogy jajj, mi ezt nem így gondoltuk.
Engem egyébkén kimondottan zavar (a szexbolt egyelőre nemlétező cégére később se fog) a képeken látható 2 db autó. Mert parkolni de egyáltalán oda behajtani tuti, hogy már most is tilos lenne.
No, kevés kommentben is összefoglalták a lényeget. Valóban nagy különség, hogy milyen szexbolt. Nem kell rémesen prűdnek lenni. Az oké, ha prostitanya lenne, az más kérdés, de valszeg nem erről van szó.

Miféle szabályzatnak kéne születnie, ami megmondja, hogy hol, mi nem nyílhat? A várban miért nem nyílhat szexbolt? Nem illik oda? Az extraprofitra aljasul rámenő fagyis, vagy abc az mehet? A tampon jobb, mint a bugyi, vagy mi? És a bazilika? Lehet egy szexbolt jót is tenne a papoknak, nem fanyalodnának rá a kisfiúkra }: )

21-ik században élünk, el kell fogadni, hogy a jelen sosem olyan, mint egy scifi. Az új dolgok nem lecserélik egyből a régieket, hanem hozzájuk beépülnek. Igen, 56-os megemlékezés(k.rvaanyázás, kődobálás meghitt hangulatban) a távolban a közért mellett egy szexbolt. Mi ezen a borzasztó? 56 miatt, egyből ne legyen semmi olyan a városban, ami nem volt 56-ban?O.o

Ha tiszták lennének az utcák (hajléktalan mentes, firkamentes stb) felőlem lehetne minden sarkon szexbolt.

A kerületről meg annyit, hogy valóban nagyon-nagy pénzt ölnek az újraépíttésébe, de attólmég szegény kerület. Hiába laknak ott sokan, rengeteg az alig, vagy semmit nem adózó ember. Úgyhogy összességében szegény kerület. Majd meglátjuk, hogy az átépítések segítenek-e. Remélem igen.

Egyébként martin, az érvelésed logikájával messzemenőkig egyetértek, tehát, ha valami rossz, az nem jelenti azt, hogy lehet más rosszat is csinálni. (pl azért mert valaki szemetel, a cigarettacsikket másnak még nem kéne ugyanoda dobni stb), de a témával kapcsolatban nem helytálló.
A Corvin-közben nincs helye sex shopnak.

Ha sok az üres üzlethelység, meg lehet nyitni máshol.