Egyenlőbbek

Címkék: autó önkormányzat parkoló JVSZ

2013.03.07. 11:19

A kis utcában - amire az ablakaim nyílnak -, naponta több kerékbilincselés történik. Legtöbb a forgalommal szembeni parkolás miatt, és nem is értik, nem is tudják az emberek, miért. Jó, persze, van kivétel, amikor nem háborodik fel  az úrvezető, hanem elismeri, fizet és már mehet is. 

Jogos, hiszen a szabályok mindenkire vonatkoznak - és ha egyszer ezt mondja ki a törvény, akkor így kell eljárni. 

Vannak azonban kivételek, persze. Akik a rendre felügyelnek, azok, hiszen....

Tisztelt Biál Csaba és Mező János Urak,

 

 kérem, legyenek szívesek megerősíteni, hogy amennyiben a képen látható „parkolást" (buszmegállóban, forgalommal szemben) egy egyszerű adófizető követte volna el, akkor nem csak bírságot, de kerékbilincset is kapott volna, így azonban a kollégák szigorú figyelmeztetésben részesülnek majd, mert ugyan „csak rövid időre álltak meg és csak a munkájukat végezték a Mister Sörözőben, de semmiképp nem vet jó fényt a közterület felügyeletre, hogy pont ők nem tartják be a szabályokat".

 Üdvözlettel:

 András

A CaPE osztotta meg  fészbukon ezt a petíciót:

peticio.jpg

Bizonyára végigpróbálták már az összes hivatali utat, főleg úgy, hogy ők mindig is jóban voltak az önkorival; az egyik alpolgi a terület képviselője, egyesületi tag. A helyzet nem új, igen, írtam már én is róla, szabógáborunk akkor még kocsismáté magyar hangja volt a weben, meg is ígért valamit:

 Szilágyi Demeter, a körzet képviselője is mozog a "kit kell felhívni" témakörben, és a következőre jutottunk:

1. Az eredeti cég csődbe ment. Az építkezést átvevő cég szintén felszámolás alatt áll. Tudjuk már, ki a felszámolóbiztos. Holnap kapja a telefont, amiben alkut kínálunk.

Ha lebontatja a kerítést, vagy hagyja és jóváhagyja hogy mi lebontsuk, akkor nem nyújtunk be kárigényt elmaradt közterület-használati díj címén.

Ha nem reagál pozitívan, akkor benyújtjuk az igényt, és hatósági úton indulunk el, de az jóval több idő.

Igaz, azóta eltelt egy év, szabógábor átment ellenzékbe, és elsősorban a rombolás érdekli; a negyed képviselői  - de a kerület összes képviselőjéről elmondhatjuk - leszarják. Magasról tesznek arra, hogy mi folyik a kerületben, legtöbbször még arra sem képesek, hogy terepre kimenjenek, s valóban megtapasztalják a dolgokat és KÉPVISELJÉK az ott élők érdekét.

Pedig kampányidőszak van már.

Addig is írjuk alá minél többen. Civil power forever! :)

Viszont arra kanyarodtam csinálni friss képeket és ez fogadott:

Aláírás nincs, dátum sincs, remélem, nem egy ócska PR fogás az önkormányzattól - én mindent kinézek már belőlük. Kocsis Máté, dr. , pártja kommunikációs igazgatója, kerületünk polgármestere azt mondja mindig, ami jól hangzik. Igazat néha...

Esetleg 40 nap múlva menjünk oda páran, és bontsuk el a járdáról?