Sok sikerrel nem kecsegtetnek a bringám ellopását követő napok eseményei...Azt gondoltam - tök naivan -, hogy a bejelentést követően azonnal elkezdik visszanézni a kamerák felvételeit, és látják, merre vitték. Ha megtaláltam a rácsot, akkor legalább a környéken szétnéznek, van-e ott egyéb használható nyom. Kikérdezik ezügyben is az ott csövező alkeszeket. 

Ehhez képest amikor ma hívtam a kerületi kapitányságot, kiderült, hogy még előadót sem kapott az ügyem. Javasolták, hívjam őket hétfőn ismét. Kérdésemre, hogy ez így normális-e, hogy öt nappal a bejelentés után sincs előadó, kedélyesen megnyugtattak, hogy ez teljesen természetes...

A kamerák felvételei 72 órán át őrzik meg, de mint megtudtam rendőrségi forrásból, igazából 5 napig. Ha viszont előadót sem kapott az ügy, akkor ezt senki nem nézte vissza; ergo várhatom a sablon-levelet, miszerint fáradságos munkával eltöltött napok után szomorúan közlik, semmit nem látott egyik kamera sem, így nyom sincs, így a nyomozás lezárult eredmény nélkül.

A rács meg majd valahol végzi, mindegy is.

Nem is tudom, miért gondoltam azt, hogy ha vannak térfigyelők, akkor az nagyobb biztonságot jelent; ha viszont mégis megtörténik egy bűncselekmény, akkor ezek segítségével akár forró nyomon, akár utólag visszanézve jelentősen megkönnyíti a nyomozást. Lófaszt se érnek. 

Ma például megtaláltam egy darab fűrészt, remélem a lakatba tört el...

CangaFűrész.jpg