Pedig olyan jó hangulata volt a sakkozó öregeknek, a kerítésen belül focizóknak és a játszótéren bandázó fiataloknak/szülőknek a téren, tele volt élettel mindig! Most meg lassan 10 éve el van zárva...

Először 2009 őszén adták volna át vissza, aztán tavaly, de most már megvárják a kampány végét vele. Pedig a pesti Nagykörúton ez az egyetlen zöld felület. Született is egy levél a jegyzőnek:

Tisztelt Józsefvárosi Önkormányzat!

Jó ideje, idestova fél éve lehetőségünk van a teljesen felújított és részben famentesített Rákóczi tér megtekintésére. Tehetjük ezt azért, mert az utolsó, tavaly december 31-re előirányzott felszíni átadásra lebontották a palánkot. A park azóta is elzárt terület. Azt szeretném Önöktől megtudni, hogy tesznek-e lépéseket annak érdekében, hogy végre, sok év után, újra visszakaphassuk ezt a valaha fás-ligetes, mostanra komfortosított parkot?
Tudom, hogy a tér fővárosi kezelésben áll, ezzel együtt azt gondolom, hogy a tér egyben a kerületbe beágyazott terület. Azt is gondolom, hogy amennyiben az Önök feladata a józsefvárosi lakosság képviselete, akkor lépéseket kellene tenniük a jelenlegi állapot megváltoztatására. Az, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem fordít gondot a fővárosi lakosság életkörülményeinek jobbítására, nem lehet irányadó az Önök számára, éppen ellenkezőleg: mindent el kellene követniük az Önökre bízott kerületben élők életszínvonalának emelése érdekében.
Ezúton kérem fel a Józsefvárosi Önkormányzatot arra, hogy tegyen lépéseket annak elérésére, hogy a sok év óta lezárt Rákóczi teret végre birtokába vehesse a kerület lakossága, igyekezzen nyomást gyakorolni a Fővárosra, hogy ne húzhassa tovább az átadást, képviselje az itt élők érdekeit!
Kérem továbbá, hogy felvetésemre írásban válaszolni szíveskedjenek, részletezve azt, hogy milyen lehetőségeik vagy milyen, alárendeltségből fakadó nehézségeik vannak kérésem teljesítésében.

Köszönettel:
D.M. – helyi lakos

Budapest (Józsefváros), 2013. június 11. 

Ha érkezik válasz, kikerül ide is, addig is nézegessünk régi képeket a térről.

Rákóczi tér annok.jpg

rakoczi_ter 1800k.jpg

Rákóczi téranno.jpg

Te melyikre emlékszel...?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr795356329

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.12. 12:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A padok, játékok tavaly ősszel kikerültek a térre, azóta is szépen becsomagolva várják a nyitást. Olyan most az egész, mint egy fura múzeum, ahol megmutatják ugyan a jövőt, de használni nem lehet.
A kurvákra, a kutyaszarra emlékszem. Sajnos hiába próbál változtatni a kerületvezetés, az emberek mentalitása nem változik és tönkre teszik a kukákat, a padokat, a buszokat, a felújított körutakat összefirkálják, összeragaszgatják. De gondolom akkor lesz átadva, amikor átadják a 4-es metrót is.
@bodis.lajos: @bizottsagiirnok: @Lesley: Bár az egész önkormányzat nevében továbbra sem nyilatkozhatom, és köztudomású, hogy az átadás a fővároson múlik és a Metro4 meg még ezeken felül is állam az államban, annyit mindenesetre el tudok mondani, hogy 24-én a környezetvédelmi munkacsoport bejárta a metróállomást (és a Köztársaság térit is), hogy ellenőrizze, hogy a megfelelő számú fa pótolva lett-e az engedéllyel kivágottak helyett. A Rákóczi tér rendben, a Köztársaság térnél még kb 80 fát el kell ültetniük a parkban, de a metróépítés területén kívül. A munkacsoport képviselő tagjai közül csak én jelentem meg, plusz Kaiser József, miután 3/4 órával a találkozó után felhívtam. Valószínűleg sok dolga volt a költözéssel.
ui: ezzel a metróállomások ellenőrzése még nem ért véget, mert azt is végig kell nyálazni, hogy minden megmaradó fa valóban megmaradt-e. Azaz történt-e tisztázatlan okból vagy engedély nélkül kivágás.