Botlás

Címkék: járda köztér közteres díszburkolat

2013.05.12. 10:23

Várom a párom a Kálvinon, és azt látom, hogy emberek sorra botlanak meg a térkő kiálló darabjain. Persze, senki nem néz a lába elé, amikor itt a nyár, mindenfelé alig-ruhában fiatalok mennek-jönnek-ülnek; na és persze, most adták át, most csinálták meg, miért lenne itt bármi hiba a járófelületen?

Na nem mintha a Szabó Ervin tér felől érkezők ne szoktak volna hozzá a szar burkolathoz, de ez itt más - ezt a szomszédos kerület finanszírozta, hogy egységes kinézete legyen a Kiskörútnak. Alig telt el 2 év és egy fél, botladoznak benne az emberek. 

Amint figyelgettem a cipőorrok lerúgását, egyszer csak böszme nagy autó érkezett - de nem valami úri ficsúr, hanem maga a magasságos közterület-felügyelet. Kell is a belvárosba a terepjáró, főleg a díszburkolat igényli nagyon, hiszen emberek is botladoznak az egyenletlen felületen!

KálvinBotló.jpg

A szorgos felügyelők kipattantak a kocsiból, megigazgatták a fénylő mellényeket és leviharoztak az aluljáróba. Két perc múlva már vissza is tértek, így aztán jól megkérdeztem tőlük, szándékoznak-e bármit tenni a további botlások megelőzése érdekébe, vagy csak csöves-basztatásra van felhatalmazásuk?

KálvinBotló3.jpg

Tennének ők, de tényleg, csak hát ugye ők a fővároshoz tartoznak, a terület pedig Józsefvároshoz. Biztos ám, oly'annyira, hogy itt a jelvénye száma, rá lehet hivatkozni.

KálvinBotló1.jpg

De! Azt meg tudja tenni, hogy beszól most rádión, kvázi bejelenti, és azt én is meghallgathatom. Juhhé, akkor fel is veszem - kaptam elő telegráfom, mire lehűtött, hogy az bizony egy magánbeszélgetés, amit nem vehetek fel. Magán?! - szaladt fel a szemöldököm - Magán az, ha a tegnap esti tévéműsort beszélik meg, de itt egy bejelentés van, én mint állampolgár kérek intézkedést tőle, akinek kérés nélkül is dolga lenne egy ilyen bejelentése. Ha rögzíteni akarom, akkor nem jelenti be rádión. Kész. Punktum.

.................

Jó, legyen. Jelentse.

Másnapra ki is került egy bója. 

KálvinBotló2.jpg

Legalább ennyi. A Szabó Ervin téren, Ötpacsirta és Reviczky utcákban évek óta nem történik ennyi sem....

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr675296171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.13. 13:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valahogy Moldova György "Az elromlott tekerőcsavar" c. novellája jutott az eszembe. "A sorompó 10 (100, 1000) percen túl is zárva tartható.
Nem nagyon változott azóta se semmi.