Közmegszólalás - a drog

2012.03.27. 14:54

Kevés a rendőr, sok a díler, a lakosság pedig szeretné biztonságban érezni magát, de tehetetlen. Röviden így foglalható össze a Józsefvárosi civil lakossági fórum panaszos része. Legalábbis ami a droggal volt kapcsolatos. Mert szóba került a bérlakás rendszerben uralkodó káosz, a Jófiúk körül lengedező jogi homály, és számos kritika, javaslat is elhangzott a lakosság és a civil szervezetek valamint az önkormányzat közötti együttműködés javítása érdekében.

civilfórum drog 211.jpg

A három órás találkozón érdemi párbeszéd zajlott, köszönhetően annak is, hogy a meghívott előadók, Rimán Edina kerületi jegyző, Kálmándi Papp Ágnes a kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum koordinátora, Salgó László kerületi rendőrkapitány és Gyékis Roland a Kékpont Alapítvány munkatársa szakmailag és emberileg is teljesen jelen tudott lenni, s végig partnerként az együttműködésre nyitottan hallgatta a lakosok megszólalásait, illetve válaszolt is azokra.

civilfórum drog 219.jpg

A találkozó egyértelműen bizonyította, hogy mindkét „oldal” tud egymás számára újat mondani, az információk és feszültségek csatornázása a közjót szolgálja, hisz egy lakhatóbb, élhetőbb Józsefváros felé mozdulhatnak a dolgok. Az elhangzottak alapján közérdekű bejelentést fogalmaznak meg a szervezők, amit eljuttatnak az önkormányzat illetékeseihez. A blogon pedig hamarosan olvasható lesz a fórum részletes összefoglalója is. A civil fórumsorozat következő, áprilisi témája a bérlakás rendszerről szól.

Várjuk olvasóink javaslatait, észrevételeit a civilforumsorozat@gmail.com – címre.

8kert

Címkék: hangulat kert grund jó dolog közösségi

2012.03.26. 14:29

Ide is begyűrűzött a városi kertészet (végre!), nem is akárhogyan, hanem egyből egy dupla kerttel a Grund mellett. Hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy a Grund egy skanzen a kerületben, és most már kertje is van. Grundkert. Annak meg blogja.

Itt egy kicsit hosszabb videó - nem egy 8kerTv minőség, de elég informatív.

 

Hétvégén meg is volt az első roham, felásták a kertet. Részben. Ásó-workshop kellene, úgy tűnik...

  

Csatlakozni még lehet, amint hallottátok ti is, keressétek Keszthelyi Zsuzsit!