polgármesterünk van..! Nem lehetett tudni annak idején, hogy mennyi mindenhez ért - de szerencsére minden kiderül idővel. Most például az, hogy annyira remekül kommunikál, hogy megtették pártja kommunikációs igazgatójának.  Sokoldalú, ezt eddig is tudtuk. 

A polgármesterség és a honvédelmi bizottság elnöklése mellé, persze. 

Egyelőre.

De mintha lett volna már más iránya is; nem is oly' régen még hajléktalanügyi biztos (is) volt, csak aztán az Alkotmánybíróság jól elkaszálta a törvényt, amivel üldözni lehetett az otthon nélkülieket. Meg is emlékeztek a Város Mindenkié aktivistái a mi Máténkról:

hajléktalanVége.jpg

Van azonban egy (sok!) másik olvasata is az eseményeknek: menti pártja a kínos szituációkba keveredett politikust. Volt tanácsadója egy darab ideje ellene hangolja a kerületet; a legutóbbi testületi ülés alatt volt egy tüntetéske, ami miatt Kocsis Máté, dr. rekord gyorsan (30 perc!!!) lezavarta az ülést - majd, meg nem erősített információk szerint - a hátsó kijáraton távozott.

Szabógáborunk nem fél bilit borítani, ezt már bizonyította. A Fidesznek vajon mi az érdeke?

Lehet, hogy előrehozott választás lesz ismét Józsefvárosban?

Kocsis Máté előre menekül?

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr254931245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok, hogy ellenzed azt a szabálysértési törvényt ami a kerületiek érdekében született. Egy törvény, amit elcsapott egy hibás AB-döntés (dübörög a Fidesz-diktatúra...) erre örömködsz, elvégre minden hajléktalanak emberi joga megfagyni az utcán. Hagyjuk magukra a lelkileg beteg, egyedül talpra állni képtelen embereket... Ötletes. Kukázzanak, piáljanak, vizeljenek a házad tövében! Ha, van hozadéka a Kocsis-érának, akkor az, hogy kerület elkezdett megküzdeni ezzel a problémával.

Nagy tévedésben vagy egyébként azzal kapcsolatban, hogy Kocsis előremenekül (hova meneküljön?), minden létező hírforrás világosan kimondta: Kocsis marad, emellett látja el egyéb feladatait.

Amúgy meg HAJLÉKTALANÜGYI BIZTOS sem volt Kocsis. Még a te blogodon is ez áll:

"A Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának hajléktalanügyi referensévé kérte fel a frakció elnöksége kedden Kocsis Mátét."
ha már "civil szemmel" írsz, akkor jó lenne, ha tekintetbe vennéd, hogy a 8kerületiek elsöprő többsége támogatta a hajléktalanokkal kapcsolatos döntéseket (felmérések, népszavazás stb.)
Lezli, hozzád is megjöttek a Nyolcaskák:)))
jó hogy itt vagy Szabógáborunk... a te neved miért nincs a gyászoló családban? :)
@nagycsabi23: Tudod, nem az én művem, úgyhogy tán azokat kéne megkérdezned, akik írták. Ha jól emléxem, a szabálysértési törvényhez egyébként sem volt közöm, ugye?;)
Megvolt az ultimátum, megvolt a tüntetés - elmúlt az ultimátumban szabott határidő; Kocsis körzetvezető még mindig Józsefváros polgármestere. Úgyhogy szerintem jogos, hogy Szabó Gábor előrukkoljon a "terhelőkkel", pl. Kocsis körzetvezető ellen szóló feljelentések (és azok, illetve az azokat alátámasztó bizonyítékok nyilvános közlése) formájában.

"Amúgy" a "Fáraó Ácsa" netán azonos azzal az Ács Péter rendőr alezredessel, aki anno a VIII. ker. Rendőrkapitányságon volt bűnügyi osztályvezető? Mert róla (is) van egy érdekes történetem - egy roppant érdekes büntetőeljárásról van szó; mely azzal végződött, hogy bűncselekmény hiányában került megszüntetésre az eljárás. Ács Péter ebben a büntetőügyben bizonyított tényként kezelte a feljelentésben foglaltakat - amiről az ügyészség mondta ki, hogy tényállás megállapítására alkalmatlan. Végül a hírhedten fidesz-fan, és mindig is Polt emberének számító Ihász fővárosi főügyésznek kellett kimosnia a hamis vád és hamis tanúzás gyanúja alól a valótlan feljelentést tevő, egykor SZDSZ-közeli (most MSZP-fan) feljelentő vállalkozót. Az is érdekessé teszi a történetet, hogy az Ács vezette bűnügyi osztály sorozatosan sértette a gyanúsított jogait (a nyomozás során a gyanúsítottal szemben alkalmazott pszichikai kényszervallatásról nem is beszélve). Persze az ügy során felmerült hivatali visszaélések, illetve okirat-hamisítás gyanúja gondosan "eltussolásra" kerültek.

Szóval: várjuk -és türelemmel várom- a Kocsis körzetvezetőre eddig "rádolgozott" "terhelőket".
@Frigyesmester: Az ultimátum a büntetlen elengedésről szólt, az biz lejárt, jönnek a terhelők. A lemondást pedig az általam féléve pontosan meghatározott március végéig kierőszakoljuk. Annak az első felvonása volt a november 22-i tüntetés. És jön a következő: december 18.

És igen, ez az az Ács. Vevő vagyok a sztorijaira, máshol is "működött", negyven évesen vágták ki kényszernyugdíjazással a X. kerületi kapitányi székből, azonnali hatállyal.

És a tüntetésen meg minél többen vagyunk, annál gyorsabban lécel le végleg a Hátsóajtós Kisvitéz. Lehet csatlakozni;)
@08.szabogabor:

"Ekkor mentem be a Mátéhoz komolyabban beszélgetni először. Kezdetektől szimpatikus volt, ha én nem győzöm meg a Csécseit a ciklus indításakor, 2006-ban, hogy jelölje alpolgármesternek, akkor a mai napig mezei képviselő lenne. De tiszta szeműnek tűnt, okosnak, és alaposnak. "
(itt: tuholepafarao.blog.hu/2012/07/15/1_hogyan_is_lett1)

vs

"Mi, Józsefváros Népe óriási hibát követtünk el, mikor 2 évvel ezelőtt a Kocsis Máté nevű tapasztalatlan karrieristát polgármesterré megválasztottuk. "
(itt: tuholepafarao.blog.hu/2012/12/02/118_kocsis_budara2)

Neked aztán van bőr a képeden!
@Kis ember: Neked meg vákuum a fejedben.
@08.szabogabor:
Komoly érv, megmutatja, mennyit is tudsz valójában. :)
@Kis ember: Nem érv. Pillanatfelvétel.
@08.szabogabor:
"Az is tolvaj,aki az emberek bizalmát ellopja!" ( Móricz Zsigmond )
@Magaméry:
Magaméry 2012.07.20 16:20:55
@08.szabogabor:
Magaméry 2012.04.14 13:32:39
@Kis ember:
Máá előre fogadok bárkivel,hogy a lassan
majd közelgő polgmesteri választásnál
megjelenik fogÁSZunk,mint ellenlábas..,
valamelyik politikai formáció független
(i)gazság'mondójaként..,szegény Józsefváros..!