Szabógáborunk beindult. Mint tudjuk, ő volt a polgármester tanácsadója, jegyzőkönyv szerint a netes hangja; aztán véget ért a románc, és most a szennyes ablakon való kidobálása folyik - szerencsére a szocik fórumán, aminek ők nagyon örülnek.

Mesél. Stílusa változatlan, és már blogban foglalják össze a napi részeket. Nevekkel, konkrét eseményekkel, csak kicsit változtatva rajta. Lucky Peer például az utódja neve, Perlaki

Itt viszont bűncselekménnyel vádol. Bizonyíték is van rá, ami tényleg elég gyász - joggal foglalkozó, dolgozó ember nem követ el ilyet (csak ha nagyon-nagyon hülye). 

Nyílt levél Kocsis Mátéhoz

(Tisztelt) Polgármester Úr! Azt az exrendőr csapatot, amelyről napokon belül az illetékes hatóságoknál bebizonyosodik, hogy törvénytelenségek tömegét vitte végbe, Te hoztad a kerületbe. Már azelőtt dicsekedni akartál érkezésükről, mielőtt egyáltalán a vezetői pályázat leadási határideje letelt volna. Nyilatkoztál róluk eleget, hogy a koloncot, amit velük a nyakadba vettél, le ne vehesd.

Nekik végük. Olyan mennyiségű bizonyítéktömeg, ami rendelkezésre áll, és benyújtásra kerül, olyan számú tanú, akik alig várják, hogy az őket ért megaláztatásokat végre valakinak elmondhassák, egyszerűen nem söpörhető a szőnyeg alá. Minden hatalmad kevés ahhoz, hogy ezt elsimítsd.

Ők megbuktak, súlyosan, a kérdés már csak az, hogy Téged mennyire rántanak magukkal. Megnyugodhatsz, jobban ismerem őket, mint Te. Úgy Rád fognak vallani, mint megbízójukra és parancsadójukra, mint annak a rendje. Aztán megy az ügyészségtől a kikérő a Parlament mentelmi bizottságához. És addigra az ügy már oly nyílt lesz, hogy azok ki is fognak adni.

Csütörtökön a képviselő-testület ülésének bezárásáig kapsz haladékot tőlem, hogy elkövetett bűneid legalább egy részét helyrehozd. Ha akkor még a Józsefvárosi Önkormányzat alkalmazásában áll Perlaki Attila, Ács Péter, Németh Zoltán, Dóra Tibor, Matyi István és Molnár Zoltán exrendőr, egyenruhás bűnöző, akkor péntek reggel ellened felbujtásért, hivatali hatalommal való visszaélésért, bűnpártolásért az ügyészségen feljelentést teszek.

Ha addigra ezektől megszabadulsz, akkor legalább valami jelét adod jóhiszeműségednek, ami nemsokára fontos lesz, meglásd. Meglátod.

Szabó Gábor
józsefvárosi polgár


A kezemben van az eredeti "idézés" egy példánya. Lesz több is. Ami abban szerepel, az jövő hét elején ügyészségre megy. A JVSZ papírján, a JVSZ Perlaki által kinevezett Szolgálatvezetője (Jófiúk), Dóra Tibor idézi be VII. kerületi rendőrségi kihallgatásra a JVSZ alkalmazottját. Ő írja rá még a VII. kerületi rendőrkapitányság illetékes hadnagyának a nevét is. Valódi idézés nincs, ez van helyette.

 

20120714doraka.jpg

Itt tartunk most. A mindig sokat beszélő, de keveset mondó szabógáborunk fejébe vette, hogy megbuktatja a polgármestert. És persze vele együtt a sleppjét. 

Ezt az idézést elnézve én kitartást és erőt kívánok neki - más kérdés, hogy az elmúltkétév tettei az ő lelkén is száradnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr94664052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.19. 11:06:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A beadványt már időközben az ügyészség befogadta.
"A mindig sokat beszélő, de keveset mondó szabógáborunk fejébe vette, hogy megbuktatja a polgármestert"

Nem egészen, Lesley. Nem megbuktatni akarja csak, hanem megbuktatni és helyette irányítani.

Cui prodest?
@Kis ember: Hatalmas titokról lebbentetted föl a fátylat ismét...

Bár a másik bejegyzésedben épp az volt a gondod, hogy egy olyan döntésnél, amikor nem értettem egyet a polgármesterrel, miért nem álltam föl azonnal.

Most pedig az, hogy ellene fordulok, és magam fogom meghozni a döntéseket, ha már azokat tanácsként nem fogadta meg.

3 percen belül mondasz ellent önmagadnak. Engem persze nem zavar, ismerlek. Téged sem, úgy tűnik. Tulajdonképpen meg mindegy...
@08.szabogabor:

Az időrend fontos dolog, pajtás. Te is úgy vagy ellenálló, mint az a rengeteg partizán a háború után.
"Oly kevesen voltunk, s oly sokan maradtunk" - sóhajtott fel Garibaldi
@Kis ember: Bizony, fontos, csodálkozom is, hogy ennyire nem veszed figyelembe. Én a regnáló polgármester ellen vívok háborút annak megbuktatására. Nem csak elsunnyogok, hátha megbukik, és majd utána beleülök a készbe.

Tudod, én olyan partizán vagyok, aki valóban harcol, és a saját bőrét viszi a vásárba.
@08.szabogabor:
" Hatalmas titokról lebbentetted föl a fátylat ismét..."
Kedves Gábor, az az érzésem, hogy egy kissé elmerültél a saját belterjes kis világodban.
Nem mindenki tudja, hogy te aspirálsz a polgármesteri posztra. Persze neked, aki minden nap ugyanabban a mocsokban hentergőzöl (és hol elégedetten, hol kétségbeesetten röfögsz, attól függően, hogy éppen hogyan alakulnak a helyi pártérdekek), amit helyi politikának hívnak, ez természetes, de hidd el, sokaknak új ez a dolog.
Ők ezután helyiértéken fogják kezelni ezt az ügyet. Akár igaz, akár nem, teljesen nyilvánvaló a célod: nem az, hogy igazságot, erkölcsöt keress, hanem hogy a mostani polgármester helyére lépj, őt lejárasd.
Mielőtt (szándékosan) félreértenéd, nem akarom védeni Kocsist, megéri ő a pénzét.
@Kis ember: A saját belterjes kis világom párszáz élő józsefvárosi polgárt, meg párezer olvasót jelent.

Örülnél Te tizedekkora "belterjességnek"...
Tisztelt Szabó Gábor úr ! Sajnos én nem vagyok, nem is voltam olyan nagy ember mint ön volt, de teljesen laikusként látom, hogy jelen esetben semmi "bűntény" nem történt. Dóra Tibor úr mint a beidézett munkavállaló felettese, értesíti a munkavállalót, hogy a hivatkozott számú ügyben beidézték őt (mármint a munkavállalót) a VII. kerületi kapitányságra. Dóra Tibor által készített nyomtatott értesítésről lemaradt az őt (a munkavállalót) beidéző hadnagy neve, ezt kézzel pótolták. Ebben nincs semmiféle visszaélés. Aztán kéri a munkavállalót, hogy ottlétéről kérjen igazolást. Ebben sincs semmi rendkívüli, ha csak egy órát tartózkodik ott, ne lógjon egy egész napot. Nem ritka, hogy a Rendőrség, Ügyészség, Bíróság a munkáltatón keresztül idézi a munkavállalót - melyet a munkáltató szóban vagy írásban közöl a munkavállalóval. Nagyon szomorú dolgok történhettek az önkormányzatnál ha Ön ott "Tanácsadó" tudott lenni.
Kedves éppitvagyok Úr, aki most regisztrált, és ez az első hozzászólása. Ön volt rendőrként igazán ismerhetné a jogszabályokat. Talán ezért is küldték nyomatékos tanáccsal annak idején igencsak fiatalon nyugdíjba, mert nem ismeri.

A rendőrségi törvény és a honvédelmi törvény hatálya alá tartozó munkavállalóknak valóban küldhető munkahelyen keresztül idézés.

Nos, Ön most épp egy önkormányzati intézmény vezetésében tanyázik, aminek jogi környezetét egyáltalán nem ismeri, és vezetőtársai sem, mint az folyamatosan derül ki.

Önök rendőrösdit játszanak ott, ahol annak semmi helye, Ezért mentek ilyen súlyos tévútra.

A JVSZ önkormányzati alkalmazottaik ugyanis nem tartoznak sem a rendőrségi törvény sem a honvédelmi törvény hatálya alá. Az önkormányzati törvény a vonatkozó jogi háttér. Sok idejük már nem lesz, de próbálják megtanulni.

A munkavállaló címén lehet idézni esetünkben is. Ami annyit jelent, hogy lezárt borítékban a munkavállalóval átvetethető a munkáltató által meg nem ismerhető tartalmú hatósági levél.

Önök jogszerűen nem ismerhetik annak tartalmát. Sem a tárgyát, sem a nyomozás adatait - bűnügy száma, eljáró rendőr, idézés időpontja, stb. - mert azok a hatóságon és a munkavállalón kívül másra nem tartoznak.

Önök összejátszanak néhány 7. keres rendőrrel, akik Dóra Úr kapcsolatrendszerébe tartoznak. Önök többrendbeli bűncselekményt követtek el. Önöknek ezért, és az egész elmúlt hónap folyamatos törvénysértéseiért felelniük kell.

Az ügyészség nem annyira kedveli a korrupt rendőröket és az egyenruhás bűnözést. Pláne mostanában.

Önöknek már nem velem kell vitatkoznia. Ügyük az ügyészeknél van.
Az idézés és az értesítés
Be.67. § (1) Ha e törvény kivételt nem tesz, a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság azt idézi, akinek a jelenléte az eljárási cselekménynél kötelező, illetőleg azt értesíti, akinek a jelenléte nem kötelező, de azt a törvény lehetővé teszi. Akit megidéztek, köteles az őt megidéző bíróság, ügyész, illetőleg nyomozó hatóság előtt megjelenni.178
(2) Az idézés és az értesítés rendszerint írásban vagy a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság előtti személyes megjelenés alkalmával szóban történik. Az idézésnek, illetőleg értesítésnek tartalmaznia kell
a.a megidézettnek hol, mikor, milyen minőségben kell megjelennie,
b.az értesített hol, mikor, milyen minőségben jelenhet meg,
c.az idézés, illetőleg az értesítés alapjául szolgáló eljárási cselekmény várható időtartamát, órákban,179
d.a távolmaradás következményeire való figyelmeztetést,
e.a vádirat benyújtása után a vádlott nevét és az eljárás alapjául szolgáló bűncselekmény megjelölését.

(3) Ha az idő hiánya, értesítés esetében az érintettek nagy száma indokolttá teszi, a (2) bekezdésben említetten kívül más alkalmas módon vagy eszközzel - különösen távbeszélő, telefax, számítógép útján - való idézésnek vagy értesítésnek is helye van. Sajtóhirdetményben tehető közzé az értesítés, ha ezt az érdekeltek rendkívül nagy száma indokolttá teszi.
(4) Minden esetben közölni kell, hogy az érintettet melyik bíróság, ügyészség, illetőleg nyomozó hatóság idézi, illetőleg értesíti; az idézés, illetve az értesítés tényét az ügy irataiban rögzíteni kell.
(5) A megidézett felhívható arra, hogy az ügyre vonatkozó iratain kívül a bizonyításnál felhasználható feljegyzéseit vagy egyéb tárgyait hozza magával.180
(6) Az írásbeli idézést vagy értesítést zárt iratban kell megküldeni. Sajtóhirdetményben az értesítettek neve nem közölhető.

Erről ennyit.
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,maga tényleg egyre szánalmasabb..,nem látja a bózottól az erdőt..,ráadásul egyre jobban liheg..,
ilyen (polgár)"mesterektől" mentsen minket a (v)ég..,feltéve ha tudja miről
szól(t) a (i)gazság..
Tisztelt Szabó úr !
Elnézését kérem, hogy hajnali 05.03-ig tartó feladattal kellett megbirkóznia miattam.
@éppittvagyok: Nem kellett. Korán kelek. Nem a hétközbeni napi 8 óra, havi 168 óra + dupla túlórapénz az életem, mint az Öné volt...
@08.szabogabor:
"Önök rendőrösdit játszanak ott, ahol annak semmi helye, Ezért mentek ilyen súlyos tévútra."

Nem röhögted el magad hülyegyerek? Pár hónapja még te játszattál rendőrösdit a részben bűnözőkből toborzott hordáddal.
@Lacaca: Bunkókám, bármelyik hülyeségedre valami bizonyíték? Mint látod, én bizonyítom is, amit állítok. Büffentettél egy jóízűt, moss föl magad után, mert kipottyant a szádból a pacal...
Én elhiszem, hogy Szabó Gábor most éppen a jó oldalon áll. "Mert Szabó Gábor mindig a jó oldalon áll." Ott kezdte, hogy Csécsei Béla és SZDSZ, majd egy gyors váltással lett belőle Kocsis Máté és a Fidesz. Most éppen mit is csinál?

Úgy emlékszem Szabó képviselő úr, egyszer lemondott a képviselőségről, majd Kóka János mellé szegődött tanácsadónak. Kóka megbukott, az SZDSZ megbukott, Szabó lemondott. Ez nem egy sikertörténet. Szerintem egy sikeres Józsefvároshoz, sikeres embere van szükség.

Szabó elhagyta az eredeti szakmáját, politikusként többször is megbukott (lemondott...), most kocsmatulajdonosként támadja egykori kollégáit.

Kérdésem, hogy mennyire hiteles?
@jogyerek08: Igen picikém, ugyanezt a szöveget írtad be pár perce az mszp8-ra. Nem akar végre a Máté valaki olyat küldeni, akinek van némi írásképessége is?
@08.szabogabor:
Nem mindenki olvassa az mszp8-at.
Egyébként a gyalázkodáson kívül tudsz érdemben is cáfolni?
Volt türelmem végigolvasni a tuholepafarao.blog.hu/ oldalt. Mit ne mondjak az író pályát tévesztett - ez még egy fogatókönyvnek is elmegy egy fantazyfilmhez :). Kell némi rejtjelmegfejtő ténykedés, és teljes a történet. Persze biztosra veszem, hogy pár fejezet és apokrif történet kimarad a nagy storyból, úgy mint a "nagy színes, szélesvásznú köpönyegforgatás", a "szigorúan piszkos archívum fosztogatói", "a kémeink jelentették", "s akik a Magas Hivatal kőtábláit stikában lekoppintották", "a Nagy Promenád sosem volt tündöklése és nyilvánvaló bukása", a panamacsatornák, a hajtóvadászat a hajléktalanok után és hasonlók, Tuholep fáraó és barátságos (v)iszonya az Új Nyilaskereszt Gárdájával.

Lacaca nevű kommentezőtől pedig többet ne várjunk el: ő egy jobbikos bérkommentelő és hivatásos rasszista. Semmi több...
@08.szabogabor: Tévedésben van. Először is Ön közszereplő. Bejelentette, hogy indulni akar a választásokon. Egy közszereplő válaszoljon a felmerülő kérdésekre, kritikákra és próbálja meggyőzni a polgárokat. Tehát a személyét érintő foltokat oszlassa el. Nem jó pont, ha a szavazókat ingerli személyeskedéssel. Akkor még egyszer felteszem a kérdést: miért gondolja, hogy Ön most hiteles politikus lesz?
@Kis ember: Mit kéne cáfolnom? Hallottál már olyasmiről, hogy az bizonyít aki állít? Én megtettem, Ő nem. Eccerű ez.
@jogyerek08: Tévedésban van. Annak válaszolok, akinek jólesik, és kizárólag az én dolgom és kockázatom, hogy milyen módon kívánom a polgármesterséghez szükséges szavazatszámot elérni.

Tuholep alkalmazottja frissen regelt fikanicken, mint Kegyed, nem célcsoport. Gondolom világos voltam;)
@08.szabogabor:

Furcsa, hogy ezt mondja. A politikus azok közé a szakmák közé tartozik, ahol százszor is el kell mondani, hosszabb vagy rövidebb panelekben, ugyanazt.

Tipikus értelmiségi hozzáállás, hogy ezt én már leírtam, küldöm a linket, a címet. Az meg különösen súlyos értelmiségi hübrisz, hogy még azt sem.

Lehet, hogy maga nem is politikus alkat?
@08.szabogabor:
Magaméry 2012.05.30 02:03:05
@08.szabogabor:
Kicsi fi(ú)'ka..,szánalmas egy MARHA teccik lenni..,pláne kocsmai köntösben..
@vajdapeterutca: Sok minden lehet. Meg az is lehet, hogy épp tegnap írta az mszp8-on hogy arroganciámat unalmasnak tartja, és ezzel nagyjából azt, hogy a továbbiakban velem nem kommunikál. Eddig tartott?;)
@08.szabogabor:

Hehe, de az a hozzáállás majd kiütközik a sajtóval, az apparátussal, a viszonylagos autonómiával rendelkező munkatársakkal való kapcsolatban. Nem lesz mindenkinek az atyuskája.

A szimpatizánsgyűjtési stratégia pedig, abból amit elmond, elég világosnak tűnik: szegények, romák, képzetlenek. Nyilván ön is rájött, mekkora hülyeség azzal kérkedni - másfelől: milyen kihasználatlan lehetőség -, hogy Józsefvárosban nagyon alacsony a választói, szavazói részvétel.

Ha ön, és ön mellett mások, felfedezik az eddig politika alattiakat, az jót tesz a versenynek, és jót tesz a közügyeknek. Függetlenül attól, hogy meddig akar és tud eljutni ön azzal, amilyen.
@08.szabogabor:

Az arroganciája unalmas, és azon már tényleg nincs is nagyon mit megbeszélni, ahogy önnek sem az én témáimat.

Az értelmiségi hozzáállása viszont meglepő. Az szerintem nem arrogancia, hanem simán hiba. Nem számítja ki ennyire, ez zsigerből jön. Az újságírókat például nem fogja elküldeni a francba, mérlegelve, hogy a célközönsége nem nagyon olvas újságot.

Azt kihangsúlyozni pedig, hogy a képzetlenekre és más passzív választói rétegekre érdemes figyelni, kimondottan hasznos. Önnek és nekem egész más indíttatásból. Én önt is, más politikusokat is használom ezzel.
@vajdapeterutca: Ön sajnos nem rendelkezik a megfelelő képességekkel, hogy rólam valós képet alakíthasson ki. Halvány fogalma sincs, hogy a sajtóval, a munkatársakkal, az apparátussal hogy viselkedem, ugyanis Ön egyik ponton sincs jelen.

Megnyugodhat: én csak a végtelenül korlátolt pár fikanickkel kommunikálok lekezelően, de hát színvonalukat tekintve ez törvényszerű is.
@vajdapeterutca:

Kigészítés:
Társadalmi hálózatokon, szóbeszéden keresztül.
Érdekes kísérlet, ha tényleg.
@08.szabogabor:

No de hát például a sajtó más kérdéseket is föltesz majd, ha végleg eldönti, hogy jelen lesz a mainstream nyivánosságban. Eddig a különlegességet kajálták, nem a részleteket és összefüggéseket.

Nézze, ha tud mozgatni olyan apparátusokat, amelyeknek a tevékenysége nem érdekli önt, nem is tartja őket fontosnak, nem is éri el őket közvetlenül, viszont muszáj fenntartania őket, akkor annál jobb.

Igaza van, nem tudom, hogyan kommunikál. Csak erősségeket és kockázati tényezőket látok.
@vajdapeterutca: Köszönöm, valószínűleg leheletnyit ismerem a sajtó működését, tudja, kettőnk pályaívének különbözősége okán, valszeg százszor jobban, mint Ön.

És mivel egységes kerületkoncepciót teszek le az asztalra, aminek része az Önkormányzat egészének teljes reformja, ekként nem marad olyan, ami nem érdekelne.
BérkommentWar 2012 - Hungarian edition. Jó érzés tudni, hogy az adóm ilyen nagyszerű emberekhez kerül...
nagy a pofa továbbra is. pedig szerényebben többre vihette volna... mondjuk nem kér érte egy percig se, sőt!
@városjáró: Sokkal kisebb, mint a Tied, s hát sokkal többre is vittem...
@városjáró:
@08.szabogabor:
Aha..,kicsi fi(ú)'ka..,a nem(is)fogÁSZ..
mint Tahólep..
Lezli, Tuholep kérdezz-felelek nagyon csúszik. Végleg, vagy lesz valamikor?
@08.szabogabor: Ha, már kérdések. Kedves Gábor! 1. Igaz, hogy Portik Tamás testőre a józsefvárosi adófizetők pénzén lett alkalmazva? A te vezetőséged idején. (hvg.hu/itthon/20120716_portik_tamas_elete) 2. Igaz, hogy illegálisan tartott vezetőséged idején a JVSZ több tagja fegyvert?
@nyolcadik8as: Válasz a Glogon, hogy ne kelljen kétszer írni.
Repes a szívem - ezek szerint nem vagy polip és nem vagy ott több dimenzióban.
@nyolcadik8as: Ennek ugyan sok értelme nincs, de felőlem...