Azért nem szeretem a politikusokat, mert mindig a volt és a lesz a beszédük alapja. Arról, ami most van, nem beszélnek. Sose. Ha kérdezik őket, akkor se. 

A Teleki téri piacot jól ledózerolták, mert nem volt korszerű. A terület felét eladták, ott épül is a Lidl rohamléptekkel - kell is sietni, mert a nagy konkurens Aldi nyár végén nyit a közelben - viszont a maradék részre meg nem épül a piac. 

Nem hogy nem épül, de még csak be sem kerítették. Nem építesi terület, mint a Lidlé. Az be van. Bontási. Azt nem kéne? Vagy még nem fejezték be a bontást? 

Itt van egy közvécé. Valahogy későn derült ki az önkinél, hogy az a Fővárosi Csatornázási Művek tulajdona, azt nem lehet csak úgy eldózerolni. Nem is tették meg - viszont nem is működik most már. Az oldalára lehet hugyozni...

Az emberek keresztüljárnak a területen, pedig tele van gödrökkel. Ha valaki eltöri valamijét, megérdemli, minek ment oda, ugye? Mondjuk a járda mellett is vannak veszélyes dolgok: 15 centi széles, éles vasbeton darabok várják a belerúgókat/beleesőket. Méterenként.

Városüzemeltetésünknek éppen nincs felelős vezetője, de attól ezt így hogy? Meg is értem, ha SzabóGáborunkat kirúgták...

Nézegess képeket a Teleki tér jelenlegi állapotáról! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr514581116

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.13. 09:54:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lezli, tévedni teccel, a bontáshoz, meg építéshez, meg az ottani állapotokhoz sajnos a JVSZ-nek semmi köze nem volt és most sincs. Az ideiglenes piac üzemeltetése tartozott csak hozzánk, az építési terület az Önkormányzat és a Rév fennhatósága. Én épp azt szerettem volna, hogy adják oda feladatként a JVSZ-nek, és megépítjük fele annyiért és gyorsabban - sokkal - mint amilyen döntésre végül a Polgármester Úr jutott.

Minden szándékom ellenére az ominózus területre a JVSZ-nek egy percig sem volt ráhatása. Ha lett volna, ha lehetett volna, nem így nézne ki.
Régen az ilyenért rommá büntették a tulajdonost!
A gyurcsany a hibas, mert az emult nyocevben szetloptak az orszagot
Arra járok minden nap, igaz biciklivel, nekem eddig nem tűnt fel, hogy ennyire bajos az állapot, de tényleg szomorú. A szemben lévő park állapota még siralmasabb, odahánytak egy tucat kis fát, hogy gondozzák őket, azt nem hiszem, de fűnyírót kb márciusban láthatott a gyep, és egy okádékhalom az egész. A Lidl meg jó helyre települ, el fogja vinni a hasznot a biztiőrsereg, amit majd alkalmazniuk kell.
@08.szabogabor: akkor ki a felelős? a terület az önkié, nem?

@chipanddale74: és ha a hatóság és a tulajdonos ugyanaz?

@shitgun: ne légy kishitű! a lidl pontosan tudja, hogy hol kell megvetnie a lábát; a környéken van 2 tesco, groby, cba, piac. és jön az aldi is!
@Lesley: Na ki?

Ki döntött úgy, hogy ne saját intézmény dolgozzon rajta józsefvárosi munkaerővel, anyagárban?
Egyébként meg...

Ha rajtam múlik, fogom és ráküldöm a népeimet. Teherautók, rakodók karbantartók, és kb. 1 héten belül rend és bekerítés lett volna az eredmény.

Ám amikor csináltam hasonló dolgot - a Magdolna utcai orvosi rendelőben kezdtek elszabadulni a dolgok, ezért aztán bekameráztattam és állandó őrzés alá helyeztem - akkor finoman szólva legfölül ezt nem konstatálták túl nagy örömmel. Volt, aki egyenesen háborgott rajta, merthogy az nem tartozik a JVSZ-hez, hanem az Önkormányzaté, úgyhogy rossz fiú voltam...

Most gondold el, mi történik, ha ellepi a JVSZ az építési területet és rendet tesz...
@08.szabogabor: elég lenne egy kerítés körbe. Azt meg nem hiszem, hogy Kocsis Máté direkt szólt volna, hogy ne legyen azzal a területtel semmi, hagyjuk ebek harmincadjára, mert a Teleki tér megérdemli...
Szóval biztosan van valami felelőse ennek így, nem?
@Lesley: Ha fél éven keresztül húznak egy döntést, ami idő alatt senki sem illetékes, ha meg valaki önmaga rámozdulna, akkor kapna a pofájára, akkor szerinted ki a felelős?

Gondolom a döntést meg nem hozó, nem? Elég nem meghozni a döntést, mikor a szakadék felé bicajozol, és gyorsan rájössz, hogy a "merre fordítsam a kormányt" döntés elmaradása maga volt a döntés.
@08.szabogabor: biztosan nem egy embernek kell ezt eldönteni, hiszen van az ilyen eljárásra (bontás) előírás. Ki nem tartotta/tartatta be?
@Lesley: Ki se írták, csak most. Majd lesz erről szó, mert nemcsak a csúszás a botrányos, hanem az árnövekedés is. Teleki téri Piac ügyében a Máté nélkül senki sem mozdulhat. Még a látványtervekkel is szeret barkácsolni. Lehet, hogy végül ő tervezi...
Rég volt... vagy mégsem?

8ker.blog.hu/2011/06/20/teleki_plaza

És hová jutott a Teleki tér és a piac ügye azóta, és a kommentekben leírtak tekintetében is? Mert bizony azóta elment majd' egy év!
@08.szabogabor: látom semmit nem változtál, most is elbeszélsz az ember mellett, mint "jó" politikushoz illik...
@Lesley: Nem értem, mi a kérdés. Le lett bontva. Némi nyomásra el lett szállítva.

Nyugodtan számonkérheted rajtam a Teleki téri sztorit, csak sajna ahhoz az első pillanattól kezdve semmi közöm.

Máté, Hivatal, Rév.

Semmilyen ponton nem vettem részt benne, amit tudok róla, azt leírtam. Én is úgy fogok mostanság visszakeresni dolgokat.
@08.szabogabor: a kérdés az, kinek lett volna feladata a bontási terület körbekerítése?
Miért volt olyan fontos lebontani a régi piacot, miért nem készült el a piac? Hiszen a Lidltől megkapta a pénzt az önkormányzat. Miért volt olyan sürgős szerződést kötni a kereskedőkkel az új piacra, miért kellett sürgősen befizetni az előfoglalás összegét? Mi lesz a kereskedőkkel, hiszen augusztusban mindenkinek a szerződése lejár az ideiglenes piacon?