Ha nem szorítjuk ki a hajléktalanokat, akkor ők szorítják ki a józsefvárosiakat.” - mondta Kocsis Máté polgármester az évértékelőjében. Naponta járok a Dankó utcában, és nem éreztem még, hogy valamelyik hajléktalan ki akart volna szorítani, mert én őt nem akartam. Attól a pillanattól fogva, hogy közösségalapú a gondolkodásunk, fel sem merülhet a „vagy-vagy”, mert több vállon nyugszik ugyanaz a teher.

Az olcsó jelmezbe öltözött brit legénybúcsút ünneplő turisták sokkal jobban idegesítenek a hangoskodó részeges hajléktalanoknál, ráadásul sokkal több van belőlük városunkban, mint a sztereotípiát megtestesítő csövesből. Valahogy elviselem őket, és örülök, hogy a sok hangoskodó gyarmatosító tetovált proletárt nem látom a kerületünkben, pontosabban: örülök, hogy nem vigalmi negyeden lakom, hanem egy gyönyörű parknál, ami ugyan tele van hajléktalannal, de nekem nem ettől szép.

 

Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz Sziráki Ferenc nyolcszoros magyar és tizenhétszeres Budapest-bajnok volt kerékpárversenyző és leszerelt rendőr sorsa, aki 2009 óta az utcán él.

 

A „életvitelszerű közterületen tartózkodást” szabálysértéssé nyilvánító törvény ellen tiltakozott kb. 30 ember ülősztrájkkal 2011. november 11-én a polgármester úr irodáját elfoglalva. Gondolom őket címkézte a szélsőbaloldali, anarchista jelzőkkel Kocsis Máté a már hivatkozott évértékelőjében. Rendőrök vitték el őket, 23 embert tartóztattak le, az ombudman szerint túlzó volt a rendőri fellépés. Jövő csütörtökön, az első pernél derül ki, hogy a bíró a társadalomra veszélyesnek tartja-e cselekedetüket. Az ombudsman szerint elég lett volna, ha kikísérik a rendőrök az aktivistákat, de nem tartóztatják le őket.

 

Otthonnal, munkával rendelkező, normális, polgári életet élő frankhiteles vagyok, én jelentem a társadalom döntő többségét. A polgármester úr szívemből szól, amikor a közös tereink kerületiek által való birtokba vételének örülne, és boldoggá tesz, hogy nem leli örömét a hajléktalanok kiszorításában. Elszabadultak a közterületi viszonyok, de nem hagyhatjuk, hogy tovább fajuljon a helyzet, keresztényként nem léphetünk át félmillió hajléktalanon. A világ nem fekete-fehér, nem kell választani a polgári és a progresszív értékek között, mert lehetek egyszerre szépirodalmat olvasó, porcelánnal kistafírungozott, dancehall-os, konzervatív családból származó, bringás, lokálpatrióta AVM támogató, aki nem szavaz az LMP-re.

Ezúton kérek elnézést a britektől.

 

 

http://jozsefvaros.hu/hir/588/Interju_Kocsis_Mate_polgarmesterrel/

 

http://avarosmindenkie.blog.hu/2012/01/29/az_avm_tagjai_bemutatkoznak_sziraki_ferenc#more3523694

 

http://avarosmindenkie.blog.hu/2012/05/04/tiltakozz_a_hajlektalansag_kriminalizacioja_ellen

 

http://www.ajbh.hu/allam/aktualis/htm/kozlemeny20120229.htm

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr634490309

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.07. 09:24:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igaza van a poszternek!
Mostantól minden közterületi padot hitelesíttetni kell, hogy egy héten belül legalább 2 hajléktalan aludt ott, és havonta legalább 1 összeszarta/hugyozta magát rajta, különben az új, un. Padbilincs kerül rá, és nem-hajléktalan személyek nem ülhetnek le rá.

Nem nálatok fut véletlenül a LÉLEK nevű program? Mert azok a (volt) hajléktalanok, akik abban szerepelnek, a menthető kategória.
Az összes többi inkább közegészségügyi, esetenként rendészeti kérdés:

Indexes hírek "hajléktalan" szóra kereséssel:

május 13.
"Elfogták az óbudai postarablót
Fél óra alatt előkerült a hajléktalan férfi"

május 10.
"Kirabolta egy győri hajléktalan a nagyanyját
A mostohanagyanyját rabolta ki késsel fenyegetve egy 25 éves hajléktalan férfi Győrben."

május 9.
"Előzetesbe került a gyerekeket kirabló hajléktalan"
„Ha nem szorítjuk ki a hajléktalanokat, akkor ők szorítják ki a józsefvárosiakat.” - mondta Kocsis Máté

"és boldoggá tesz, hogy nem leli örömét a hajléktalanok kiszorításában".

Nem értem, most akkor hogyan gondolkodik a polgármester a hajléktalanokról?
@radikalisviccek: Ma május 5., szombat van. Jó neked, biztos találtál egy féregjáratot. Vagy pedig tavaly május óta újabb rettenetesség nem történt (vagy nem adtak hírt róla).
Na jó estét.
@micsoda?: Kíváncsi vagyok én is hogy gondolkodik a polgármester a hajléktalanokról.
Az interjút úgy értelmezem, hogy a megoldás a kiszorításuk, de ezt nem szívesen teszi, nem leli örömét benne. De nincs mit tenni, egy vezetőnek a szükséges lépéseket meg kell tennie, még akkor is, ha nehezek ezek a lépések.
@radikalisviccek: A LÉLEK programban 20-30 hajléktalan vesz részt. Nem vagyok szakmabeli, de jónak tűnik nagyon, mert komplex program, nem felületi kezelés. Véleményem szerint ennél sokkal több hajléktalan csatlakozna, ha lenne rá mód/pénz. Feltehetőleg 500 000 hajléktalan van -ugyan nem mind Józsefvárosban- jó lenne, ha lehetőségük lenne a LÉLEK programhoz csatlakozni, hogy ne csak egy mutatós kirakatprojekt maradjon. Persze a résztvevőinek ez az életet jelenti, csak azoknak kirakat a valódi probléma kezelése helyett, akik kívülről nézik és hivatkoznak rá.

Nem tudom, hogy mi a menthető kategória.

keresés az index.hu-n? mi van? ez hogy jut eszedbe?
Amint rákeresek a lefordított nicknevedre a porn.com-on, a következők jönnek ki:
Aya Sugimoto - Sexy
Hot Young Teen Girl
Redhead Sucks Dick
Lesbian Orgy Gets Wild
Lehet, hogy Téged személy szerint nem szorít ki egy sem, mert keresztülmész a téren (max átléped, ha rossz helyen fekszik) és otthon az előszobában leveszed a cipődet.
Ergo: valószínűleg nincs 0-6 éves korú gyereked, akik csak elvileg tudják, hogy az utcán nem szedünk össze semmit, a bokor tövében nem játszunk, sorolhatnám.
Van egy 3,5 éves gyerekem és mint ilyet igenis kiszorítanak a hajléktalanok. Minden olyan környéket el KELL kerüljek, ahol gyaníthatóan akár csak néha is tartózkodnak.
A britt túristák relatíve ritkán szarnak a bokorba a köztereken.

Önző vagy, ha azt gondolod, hogy mindenki pont úgy él, mint Te.
És a hajléktalanok problémájának nem az a megoldása, hogy hagyjuk őket békén a köztereken üríteni, mert ehhez joguk van. Nem tudom mi a megoldás és szociálisan érzékeny embernek tartom magam, de adófizetőként tiszta köztereket szeretnék.
@radikalisviccek:
Nálad a pont.

Jelenleg nem a hajléktalanokat és nem a degenerált frankhiteleseket kéne védeni, mert elnyomva nem ők vannak, hanem a nem frankhitelesek(akik inkább összeszorították a fogukat és beérték valami kevesebbel, de biztonságosabb úton), akik nem is hajléktalanok.

Lépten nyomon titeket, meg a hajléktalanokat védik, a Ti elcseszett életeteket, _nekünk_ kell helyrehozni, a Ti rossz döntéseitek miatt _nekünk_ kell szenvednünk és fizetnünk. Nekem volt régen egy illúzióm hogy szegény hajléktalanok nem tehetnek a sorsukról, meg biztos kedves bölcs emberek..
A francokat! Ezt addig mondja az ember, míg nem kell naponta a közelükbe menni. Van olyan hajléktalan, akin nem látszik, hogy hajléktalan, mert naponta megmosakszik (mindenkinek van rá lehetősége) és bizony fizikai munkát is végez, amikor csak tud. Vagy legalább emberektől távol él valami elhagyatott viskóban.
Viszont van az a hajléktalan, aki részéről gyakorlatilag ez az életforma egy döntés volt. lehetősége lett volna mást csinálni, lehetősége lenne mosakodni, de ő inkább a félállati életet választotta.
Miért fizetek havonta cirka tízezer forintot, azért, hogy bejárjak dolgozni, olyan járművön, amin MINDIG van egy, de inkább több, maga alá hugyozott, szarosgatyájú hajléktalan?
És mikor csak nagyon finoman, csak azért sóhajt fel, hogy könyörgöm, legalább a tömegközlekedési járművekről hajítsák ki az összes hajléktalant, akkor jönnek a fenti sirámok és mindjárt le is leszek fasisztázva.. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy oké, villamos ülésen ne üljön ilyen félállat, de némiképpen az se normális, amit a közterületeken csinálnak.

@Nge Swazili Mbeko: radikalisviccek elírta a dátumot. Az indexen úgy van, hogy 4.13 stb..ez április és nem május. Szóval se időutazás, se tavaly.. ezek múlthónapi hírek.
Ráadásul ezek csak bulvár hírek..ezek közt nincs az acsarkodásuk a villamosmegállóban, nincs az, hogy maga alá szarik a villamoson a széken (ezek mind törvénysértő dolgok!!) nincs az, hogy egyszer egy megharapta egy ismerősöm kezét(spontán) és nincs az sem, hogy kb. egy éve megütött egy ilyen lény egy másik haveromat, akinek az volt a bűne, hogy nem adott aprót.
Mellesleg most, hogy egy ideje a villamos vonalam mellé költözött egy hajléktalanszálló így többet érintkezek velük én is, és nem szokásom még hajléktalant se bántani, verbálisan sem..elvi dolog, hogy nem adok pénzt, de ezt nem gúnyosan vagy lenézve adom tudtára, csupán határozottan mondom, hogy nincs apróm, vagy rázom a fejemet.
Ami azt illeti minimum a fele, de inkább többségük már simán beszól ezért..
Szóval lényeg a lényeg..van egy illúzió sok emberben, akik szerencsések és kevesebbet látják őket, hogy a hajléktalan, ha büdös és koszos is, de semmiképpen nem bűnöző. Hát, az igazság az, hogy nem kis részük az.
"keresztényként nem léphetünk át félmillió hajléktalanon"
Igazi keresztényként egyetlen hajléktalanon sem léphetünk át!
Félmillió hajléktalan? Csak Budapesten? A város lakosságának a negyede hajléktalan?
Úristen! Ha írok egy bejegyzést a cigányokról ígérem, hogy nem olvasom el a kommenteket.

Ugyanabba a kerületben lakunk, de más világban élünk. Ebben talán mindannyian egyetértünk. Nagyon remélem.
@pirochkata: lehet, hogy a világ más, de a köztéri leszart pad az pont ugyanaz.
@Űrlény Lajos: Lajos, kedves, nem csak az ország, hanem a gondolkodásod is centralizált. Országunkban van kb 500 000 hajléktalan. Ez nem azt jelenti, hogy mindegyik az utcán lakik, sokan élnek időről-időre ismerősöknél.
A hajléktalanok a mi bűnünk, a társadalomé
@Hertelendi: Kikérem magamnak! Én nem tudom, hogy Te mit csináltál,de én bűnöm aztán biztos, hogy nem.
@Hertelendi:
Ez a kollektív bűnösség izé a legbigottabb katolikusoktól származik.
Reformátusként és adófizetőként kikérem magamnak!
@sanche: Teljesen egyetértek Veled! Szerencsés ember, aki kevés hajléktalannal találkozik. Én Budaörsön lakom és a város vezetésének (elsősorban a polgármester) köszönhetően Budaörsöt elözönlötték a hajléktalanok. Ott vannak minden buszon, a tereken, utcákon, minden szelektív hulladékszigetnél. Büdösek, részegek, agresszívak. A kutyám nemrég nagyon beteg lett, egy súlyos humán baktérium támadta meg. Az állatorvos szerint emberi ürülék fertőzhette meg...csak nem a hajléktalanok ürítenek az utcán? DE IGEN! Iszonyú dühös vagyok! JJ
Lesz még a frankhitelesből hajléktalan.
Legutobbi "hajlektalan emlekem"ar evvel ezelottre vezetheto vissza,amikoris nem adtam aprot az alldogalo,egeszsegesnek tuno uriembernek,aki ezt annyira rosszul viselte,hogy elorditotta magat,hogy "Kurvaaaaaa".Ami engem alapbol nem zavar,ezt altalaban veglenyek alkalmazzak,de az felbosszantott,h elvarta h adjak neki,mintha allampolgari kotelesegem lett volna h adjak:-))Nem,nem az.Sajnalom oket,leven akarki hiabaja is azh ide jutottak,elesett emberek.Viszont valamelyik kommentelo fentebb jelezte,h gyereke van es egyetertek,en sem szeretnem ha hajlektalanok elnenek a kornyezetemben.
A hajléktalannal ugyanúgy nincs baj, mint romával. Mindkettő embernek született.
De a létforma már mindkettejüknél meghatározó és ha csapatban vannak, akkor már tartani kell tőlük.
Te honnan szedted azt a félmilliós számot? Remélem nem ugyanonnan tájékozódsz teljes egészében a kérdésről... Oszd el kb 10-15-el...

www.hir24.hu/kulfold/2012/02/16/ensz-szakertok-a-magyar-hajlektalantorveny-ellen/
@pirochkata: Sajnos nagyon sokan vannak, akik a keresztény értékek nevében azon imádkoznak, hogy pl. Fletó haljon meg. Én nem nagyon csípom a palit, de ez azért nagyon gáz! Ilyen nálunk egy igazi katolikus!?
Azért szögezzük le,hogy tolerancia meg kereszténység nevében nem kötelező elfogadni mindent.Nekem is kis gyerekem van és mostanában a Szabadság téren a
kútnál mosakszanak a hajléktalanok,amiből a gyerekek isznak.
Időnként hangosan küldik el egymást a k.
anyjukba.3 méteres körzetben szag van körülöttük.Kakis,colis gatyába leül a padra,ahová utána leül a turista és egzotikus betegséggel tér haza.Ráadásul
lejmolnak,némelyik agresszívan.Nem az a
megoldás,hogy ezt toleráljuk,hanem pl
adakozzunk az alapítványoknak,akik gondoskodnak róluk.
epic fail volt megemlítenie a frankhitelét a hajléktalanprobléma ügyében a posztolónak...

a frankhitelesekhez képest a hajléktalanprobléma kb nulla társadalmilag és gazdaságilag is...
"keresztényként nem léphetünk át félmillió hajléktalanon"

Valóban nem. Majd ha keresztény leszel, akkor elhiszem, hogy félmillió hajléktalan van...valahol.

Mondjuk Európában összesen talán reális.
@TrueY: ""keresztényként nem léphetünk át félmillió hajléktalanon"
Igazi keresztényként egyetlen hajléktalanon sem léphetünk át!"

Így van, igazi keresztényeknek ajánlom az ide vonatkozó Bibliai idézetet: Ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék!

Itt megtekinthető: biblia.hu/biblia_k/k_53_3.htm

Thessalonikabeliekhez írt II. levél 3. rész, 10. vers

A hajléktalanokat normális életvitelre kell sarkallni (kényszeríteni?), a normális embereket pedig meg kell védeni a zaklatásuktól, deviáns életvitelük elviselésétől.

A szipust, drogos, dohányzó jampit sem engedik garázdálkodni a villamoson. A szaros hajléktalant miért kell engedni?

Az ember állati sorba ereszkedését látva semmit sem tenni, az nem keresztényi érték, hanem liberális képmutatás, cinikus önzés.
Hiteles emberek kellenek a közéletbe:

index.hu/belfold/2012/05/05/a_parlamenthez_vonult_a_cigany_part/

kuruc.info/r/6/95737/

Evetke, apádnak jobban oda kellett volna vernie azzal a seprűnyéllel a rühös kutyára...
www.origo.hu/itthon/20110311-menhely-alapitvany-nem-valtozott-jelentosen-a-hajlektalanok-szama.html

tavalyi hír de nem hinném hogy idénre meg hatvanhatszorozódott volna a számuk.

ha túllépünk a posztban lévő költői túlzásokon két kérdésem lenne:
Téged komolyan nem zavar hogy a személyes zónádba beletolakodva próbálnak tőled aprót/cigit/valamit kunyerálni, mivel ing+zakó kombóban járok dolgozni, engem mindig kiszúrnak és nem is hiszik el hogy egyszerűen nincs nálam apró. (találkoztam már olyannal, aki mondta hogy ittvan a sarkon az atm, vegyek le pénzt)
De ez még a kevesebb, engem sokkal jobban irritál, hogy a tömegközlekedésen egyre többször kell velük megosztanom a légteret, ami pl a szarul szellőző új volvó buszokon ritka undorító. (volt hogy már le kellett szállnom, mert egyszerűen nem bírtam azt a szagot, ami a 40 fokban (kikapcsolt légkondi)a ballonkabátos hajléktalan párosból eredt.
Szóval én nem akarok így utazni, nem ezért fizetek egy alapból pofátlanul drága szolgáltatásért, hogy még ezt is megkapjam mellé. Te szívesen leülnél egy olyan helyre, ahol valaki összeszart nadrágban utazott? (láttam már jópárat ilyen állapotban)

A végére bónuszként, örülnél ha a gyerekeid a játszótéren a kikerülhetetlen kutyaszarba lépés helyett emberi ürülékbe lépnének?
takarodjál izraelbe kata, és vidd magaddal az összes hajléktalan férget meg a cigányaidat.

osztozzatok együtt a rühekben és a többiben a büdös kurvaanyád.

ha me írsz a cigányokról posztot, ne a kommenteket ne olvasd el, hanem a saját írásodat te mocsok.

az emebrek fasza tele az ilyen hitvány, dolgozni nem akaról, álértelmiségi zsidó szardarabokkal, akik előadják itt a nagy jogvédőt.

nem jogvédők, meg nem humanisták vagytok ti, hanem mocskos provokatőr náci szardarabok.
@Herr Vissarionovich: volt kollégám 17!!! éves lánya TBC-s lett. na vajon kiktől kapta el.

BKV-n már csak úgy lehet leülni a székre, ha előtte megtapogatod, nem hugyozta e össze valamelyik mocsok állat, amelyik úgy bűzlik, hogy az ember inkább leszáll.
nem a hajléktalanok szorítják ki az embereket a belvárosból, hanem a dugódíj fogja ezt megtenni...

ha bevezetik a dogódíjat, a belvárosi kereskedők jelentős része csődbe megy és elnéptelenedik, irodavárossá válik a belváros...
A kutyások minimum ugyan olyan tetű gusztustalanok az össze vissza szaró dögjeikkel,mint a hajléktalanok.
@Kotkodus: Üres szellemvárossá várossá.
Bocsi, hogy úgy írok, hogy nem olvastam végig az összes kommentet, de szeretném nyugodtan eltölteni a mai napot.

Az örökké bokorba szarást emlegetőknek csak annyit szeretnék elmondani, hogy de, igen, a brit (olasz, orosz stb.) túristák is szarnak a bokorba, ha nem jutnak el a Népszínház utcai szállodájukig, mert pl. a polgármester úr ősszel lebontatta a Teleki téri piacot (azóta itt áll a sitt), amiből, nem tudni miért, egyetlen épületet hagytak meg: a vécét. Viszont azóta nem nyitották ki, innen az erkélyről elég jó statisztikát tudnék csinálni, hogy kik és melyik napszakban hugyozzák-szarják körbe. (Mindenki, és főleg nap közben.) Aztán a Mátyás tér felújításakor építettek két valamit is, de az egyikben az összes kaput bezáró parkőrnek alakítottak ki bőrgarnitúrás, cigányhifis pihenőt (amitől egy darabig minden gyerekes a játszótéren és minden környéken lakó idegbajt kapott -- mostanában kicsit nyugisabb), a másikról meg még nem derült ki, hogy mi van benne. Csak remélni lehet, hogy mivel játszótér mellett van, vécé, mosdó és pelenkázó, és csak a kulcsa veszett el...

Másfelől pedig elég csak egyetlen óbégató részeg barom, hogy az egész tér elviselhetetlen legyen, alig párszáz itt lakónak. Amióta rendszeres a rendőrjárőr, nagyságrendekkel élhetőbb lett a környék...

Amikor visszagondolok arra, hogy milyen volt itt 20 éve, milyen volt pár éve és milyen most, nem nagyon érdekel (és gondolom másokat sem), hogy ez kinek mibe került. Az eszünkkel tudjuk, hogy kibaszás a hajléktalanokkal, de úgy tűnik, másképp meg kibaszás velünk...
@Dr. Furia: Ez pontosan így van. Olyan helyen szeretnék élni, ahol se kutya se hajléktalan nem teheti be a lábát.
@midnight coder: Mit szólnám a Mars-hoz?Az pont neked való hely lenne.
@midnight coder: Mielőtt félreértésekbe csúsznánk, a rendszeres rendőri járőrözés ellenére vannak itt csövesek (bár igaz, lényegesen kevesebben), csak nincs annyi baj velük, mint korábban. Ennek ellenére nem gondolom, hogy ez a jó megoldás (csak remény, hogy ezért nem szívesen KM. polg.m. úr)...

Egyébként meg a rendőri intézkedések előtt voltak biztonsági őrök bódéban a Telekin, rendszeresen járőrözött a RÉV8 biztonsági szolgálata a Mátyás téren és az üres házakban, de azoknak nem volt túl nagy respektjük, mellesleg intézkedési jogkörük se nagyon, így a szakmában megszokott iq-jukkal inkáb csak tovább fokozták a feszkót a környéken *mindenkiben*...
@Kotkodus:
Nem egészen értelek.
Szerinted a belvárosi dugót a külvárosból shopingolni bejárók okozzák, akik viszont annyira csórók, hogy ha fizetni kell a bejárásért már nem fognak idejönni?
Ha irodavárost vízionálsz, akkor oda rengeteg ember jár dolgozni. Ha bejön dolgozni, akkor már bent van, így az általad féltett kereskedőknek tömheti a zsebét. Ha a város zsebét nem akarja tömni a dugódíjjal, majd nem autóval, hanem busszal jön, de akkor is bent van, tehát fogyaszt (kereskedőt tart el).

Aki pedig tényleg csak shopingolni vagy kocsmázni jön be, az vagy kifizeti a díjat, vagy BKV-zik.
Hidd el, ezrelékben mérhető az, aki emiatt nem jön majd. Kicsit nagyobb arányú lesz aki emiatt nbem autóval jön, de legnagyobb arányban azok, akik bosszankodnak, hőbörögnek aztán fizetnek és autóznak.
Sajnos. Belvárosiként bazira örülnék, ha a gyerekem nem szmogban nőne fel a sok autóüléshez nőtt seggűek miatt.
@létezőnick: nem gondolom, hogy a belvárosba dolgozni bejárók többsége hajlandó/képes lenne jelenleg naponta kifizetni a magas parkolási díjakat.
az jár ma be autóval dolgozni, akinek a cége biztosítja a parkolást (vezetők+szerencsések=kisebbség).

a jelenlegi belvárosi autóforgalom jelentős részét a tranzit-forgalom, az oda ügyeket intézni bejárók (adminisztratív központok), valamint a kiskereskedéseket ellátó áruforgalom adja. ez a forgalom nagy részben ki fog esni (tranzit útvonal áthelyeződik és más városrészben lesz nagyobb szmog; az adminisztatív központok áthelyeződnek belvároson kívűlre és a kiskereskedők tönkremennek, vagy jobb esetben követik a keresletet).

ezzel csak a te gondod szűnik meg (persze megértem én, hogy neked ez a legfontosabb, de attól még nem oldja meg a problémát). a szmog és a forgalom áthelyeződik mások gyermekei orra alá...

a megoldás a városszerte tömegesen elérhető és olcsó parkolási lehetőség (P+R), valamint a kultúrált jól szervezett tömegközlekedés jelentené. sajnos ez több pénzt visz, mint amennyit hoz, így - ismerve a magyar átlagpolitikust, aki politikai oldaltól függetlenül MINDIG lobby-érdekek alapján dönt - ebből nálunk még jó ideig nem lesz semmi.
@tundrazuzmo:
Azt hiszem, hogy a "nem akar"-on van a hangsúly. A probléma, hogy a hajléktalanok többsége már "kiileszkedett" a társadalomból és mentálisan nem képes dolgozni.

"A hajléktalanokat normális életvitelre kell sarkallni (kényszeríteni?),"

Hát igen! Ehhez rengeteg megértés és segítség kell, hogy egy önbecsülésében megroppant embert visszavezessenek a "normális" társadalomba! (Csak megjegyzem, hogy Mo-n szerintem nincs "normális" társadalom!)

"a normális embereket pedig meg kell védeni a zaklatásuktól, deviáns életvitelük elviselésétől.
Én nem nagyon láttam zaklató hajléktalant. Inkább elvonulnak.

"A szipust, drogos, dohányzó jampit sem engedik garázdálkodni a villamoson."
Sajnos de!

"A szaros hajléktalant miért kell engedni?"
Ez igaz. De a villanyos vezető is inkább a hajléktalannak veszekszik, mert az nem üt vissza. A szipus meg igen.

"Az ember állati sorba ereszkedését látva semmit sem tenni, az nem keresztényi érték, hanem liberális képmutatás, cinikus önzés."
Vicces, hogy a mostani kormányzatra azt mondod, hogy liberális! Hát sok mindent lehet rájuk mondani, de azt nem, hogy liberálisak lennének! ;) De a mondanivalód lényegével egyetértek!