Magyarázat

Címkék: utca rendőrség autó parkoló

2012.02.14. 12:57

 Az mindenre akad. Magyarország így újul meg? Az elmúltnyolcév alatt ennyire beleivódott mindenkibe, hogy lopni, csalni, hazudni nem gáz, csak akkor, ha nincs egy jó magyarázatod...?!

És pont egy rendőr, akinek az (is) a dolga, hogy jó példát mutat - túl azon, hogy ő vigyáz a rendre, a törvények, szabályok betartására - magyarázatot talál a stiklijére?

Könnyen elkerülhette volna ezt a szitut, elég csak bekapcsolnia a villogót...ha hivatalos dolga van, és nem csak egy kávéra ugrik be a koleszba. 

Most csináltam az utcában hazafele, lehet, hogy amúgy fel sem töltöttem volna a képet, de a következő párbeszéd segített:
Szimpatikus sofőr úr a kocsiból kiszállva utánam ordít az utcán:
- Álljon meg!
(Megállok, odajön)
- Mit fényképezett?
- Magukat, ahogy beállnak a roki helyre.
- Mutassa csak meg.
- Bocsánat, de inkább nem.
- Akkor tudja mit? Küldje csak be. Teve u. 2-4. Én úgyis kimagyarázom basszameg.
- Oké, viszlát.
 

   via

A bejegyzés trackback címe:

https://8ker.blog.hu/api/trackback/id/tr934104379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azért véleményem szerint az is elmehet a picsába aki ezzel tölti a szabadidejét, remélem megtámadják/betörnek hozzá/ellopják az autóját, és akkor lesz 1-1 :)
Bele lehet képzelni ebbe azt is, hogy spicliországgá válunk, de azt is, hogy egy egészséges közösségben az (előrevivő) normáktól eltérőket a közösség kitaszítja magából. Tehát ha valaki meglát egy ilyet, akkor egyből jelenti, mert ez a természetes. Vannak ilyen közösségek, országok, és jól működnek.
Egy munkáját végző rendőrnek akkor igazán gát roki helyre parkolnia ha tényleg nincs máshol hely. A kép alapján itt más lehetőség nem volt...

Jobban érezte volna magát a fényképező ha bekapcsolva hagyják a villogót és így szabályosan állnak meg?
Ha fenykepezogeppel jarkalsz az utcakon Budapesten, hamarabb kerulsz bajba, mintha gepfegyverrel maszkalnal. Bar az utobbit meg nem probaltam ki, de lattam mar ra peldat.
egyszerű civil kurázsi. hölgyeim és uraim.
Comment a FB-ról:

Az Ön által lefotózott rendőrök közvetlen parancsnoka vagyok. Beosztottam azonnal jelentette a történteket. Megjegyezném, hogy a részleteket eltérően adta elő. Természetesen tőlem megkapta a "letolást" és mivel eljutott hivatalos helyre is a dolog teljesen természetes, hogy megkapja a "letolás" mellé a fegyelmi büntetést is. Mert bár a hozzászólásokból azt látom sokan azt hiszik a rendőr mindent megtehet, de tévednek, mert amennyiben jogszabályt sért, csakúgy "megbűnhődik", mint bármely másik állampolgár. Azt azért rosszallom, hogy arról a tényről nem tájékoztatta a "közvéleményt", hogy a rendőröm a beszélgetést követően elállt a mozgáskorlátozott parkolóhelyről ! Egyébként nyugodtan vehette volna a bátorságot és felhívhatta volna a munkatársam figyelmét helytelen cselekedetére. Bár tudom, hogy nem ez a közvélekedés, de hiszem (és beosztottaimat is erre "nevelem") hogy egyszer elérjük azt a szintet, amikor mindenki (rendőr és állampolgár egyaránt) azzal azonosul, hogy mi rendőrök a becsületes emberekért vagyunk és a rendőrt pedig nem tekintik a szükséges rossznak. Végezetül bocsánatát kérem, hogy ezen a fórumon zavartam, de a napokban a Rendőrség irányába megfogalmazott kritikára is tekintettel az internet és a közösségi oldalak jobb, eredményesebb kihasználásával igyekszem a korábbiakban jelzett célomat elérni. Köszönöm, hogy megtisztelt figyelmével és természetesen amennyiben úgy érzi reagálna soraimra, várom megtisztelő válaszát !
Bajusz Ferenc r.őrnagy Körzeti Megbízotti Alosztályvezető
Monday at 4:37pm · 11
Tarlós a tarlón - a BKV eldöntheti a 2014-es választást

Bihari Ernő2012. február 15. 11:32

A főpolgármester láthatóan nem a Fidesz, hanem Budapest kottájából szeretne játszani. Rogán a párt pesti ökle.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1680_tarlos_istvan_bkv
Hm. Mintha egy másik blogbejegyzésben (Mi történhetett?) írtam volna, hogy

Valoszinuleg a rendoroknek is ott volt dolguk es - ahogy lenni szokott - ok is sz*rnak a szabalyokra.

Többek között emiatt Szabó Gábor szimplán lehazugozott. Akkor lehet, hogy mégis igazam volt? Lehet, hogy bocsánatot kellene kérnie? Áh, úgy se fog, nem szokása. :)

Érdekes egyébként, hogy pl. Svájcban SOHA nem láttam szabálytalan rendőrt. Pedig van belőlük elég, de csak akkor van velük dolgod, ha bajt csináltál. Addig nem.
@Marianka55:

Respect Bajusz úrnak! sok ilyen polgárbarát tisztviselőt a nyolcadik kerületnek! :)
@Kis ember: Én is így gondolom, ezért is másoltam be. Ugyan akkor azt is gondolom, hogy ha nekem mint állampolgárnak csak súlyos büntetések mellett lehet szabályt sérteni, az okot nem lehet vizsgálni, akkor ez kiemelten igaznak kell lennie a végrehajtó hatalomra.
@Marianka55:

"Elvtársak, tegyék a dolgukat. A szabály mindenkire vonatkozik. Kommunistákra tízszeresen, százszorosan is"
(Tanú)

:)
Faramuci egy helyzet az biztos. Szerintem engedni kellene azt, hogy az INTÉZKEDŐ rendőr az INTÉZKEDÉS végrehajtása érdekében kevés kivételtől BÁRHOL leparkolhasson (ilyen kevés kivétel pl. közintézmény autókihajtója, mentőparkoló, úttest közepe és hasonlók). Mert mondjuk egy esethez érkező mentő sem fog azzal tétlenkedni a cím előtt/közelében, hogy bármi áron, de szabályosan parkoljon.

Az viszont vérlázító, ha egy rendőr a hatalmi helyzetével kvázi visszaélve akarná úgymond "elintézni" az egyszerű "mezei" állampolgárt, CSAK azért, mert szóvá merte tenni az általa vélelmezett szabályszegést - jelen esetben egy rendőr által, hivatalos személy minőségében vélelmezetten elkövetett szabályszegést.

Az, hogy Bajusz Ferenc őrnagy úr rendőri vezető Józsefvárosban, illetve az eddigi munkássága és tántoríthatatlanul egyenes jelleme nekem garancia arra, hogy idő kérdése, és REND lesz Józsefvárosban - rend lesz a rendőrségen belül, illetve közbiztonság tekintetében a kerületben is... és hamarabb, mint gondolnánk. Csak hagyják (végre) dolgozni a felettesei, és a "Körzetvezetőség".

Most abba ne menjünk bele, hogy a parkolási helyzetre vonatkozóan sok-sok évvel ezelőtt megfogalmaztam egy komplett és komplex javaslatot (ami többek között kivédhette volna az ilyen helyzeteket is) - ami enyhén szólva sosem tetszett a kerületi vezetésnek... ideértve az elmúlt évtized SZDSZ-es alpolgármestereit is.

Szóval: senki ne akarja elvitatni az állampolgártól a véleménynyilvánítás és a közügyekhez való hozzászólás jogát (!); de ne vitassuk el azt, hogy a FELADATELLÁTÁS érdekében bizonyos szabályokat áthághassanak a közhatalom, a közszolgálat, a rendvédelem, illetve a közületi ellátók. Mert mondjuk például egy utcai csőtörésnél a vízművek - vagy épp egy (épületen belüli vagy közterületi) gázömlésnél a gázművek "egysége" sem azzal lesz elfoglalva, hogy először is találjon parkolóhelyet, ahol szabályosan parkolhat... vagy mondjuk a beteghez érkező orvosi ügyelet.
@Frigyesmester:

Van egy szép villogójuk a kocsi tetején. Pont erre találták ki. Ha az világít, akkor nem szól senki egy szót sem, sőt minden rendes állampolgárnak megmelegszik a szíve, hogy az adójából fenntartott közrendvédelmi szervek vigyáznak rá.
Ez alól kivételt jelent, ha például látja az egyszerű polgár, hogy a rendőr megy szabályosan, egy pillanatra bekapcsolja a fényhidat, megfordul a tilosban majd nyugodt tempóban továbbhajt, vagy ha látja a rendőrt szabálytalanul parkolni és gyrost enni (számtalanszor előfordult már a saját szemmel láttam). Egyen a rendőr gyrost nyugodtan, forduljon meg amikor csak lehet, de SZABÁLYOSAN! Ha meg vészhelyzet van, akkor használja a jelzést, amit erre találtak ki!
Aki szerint pedig technikailag nem megoldható, hogy akár két-három órán át is valami megkülönböztető jelzés világítson egy autón, az menjen vissza az 1930-as évekbe,
A Teve utcába képet beküldeni???
Minek?
Elég, ha kinéznek az ablakon:
kepfeltoltes.hu/view/120220/img023_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mhttp://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2012.02.20.17:16:32&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39agyarázat a magyarázatra..,eccerű ez..