Az önkormányzat bölcs vezetője felismerte a kor hívó szavát és fellép a dohányosok ellen is. Bár ő maga is dohányzik - ezt azonban sosem teszi nyilvánosan, nem tesz jót az imidzsének - a felnövekvő generáció érdekében a parkokban, tereken és az azt övező járdákon megtiltotta a dohányzást.

 

 

Javaslat nem dohányzó közterületek kijelölésére

 

1999. évi XLII. törvény 2/A.§-ában szereplő felhatalmazás alapján közegészségügyi és köztisztasági indokok alapján javaslom nem dohányzó közterületnek kijelölni a Gutenberg téren, a Horváth Mihály téren, a Kálvária téren, a Mátyás téren, a Teleki László téren, a II.János Pál pápa téren és a Rezső téren található parkok, illetve az ezeket határoló járdák területét.

A fent leírtakat figyelembe véve javaslom a mellékelt rendeletmódosítás elfogadását.

 
 

 

3.§ A Rendelet 5. §-a a következő (l5)-(l7) bekezdéssel egészül ki:

(l7) Tilos a dohányzás a Gutenberg téren, a Horváth Mihály téren, a Kálvária téren, a Mátyás téren, a Teleki László téren, a II. János Pál pápa téren és a Rezső téren található parkok illetve az ezeket határoló járdák területén.

A tiltás csak egy dolog, de bizony szankcióval is sújtják a rendelet megszegőit: a szokásos 50 000 forintig terjedő bírság vár a tiltott helyen dohányzókra.

Majdnem az összes tér fel van sorolva. Meg park. Ami kimaradt: a Szabó Ervin tér, Lőrinc pap tér, Mikszáth tér, Pollack Mihály tér, Losonci tér, Ludovika tér, Golgota tér, Vagon tér, Orczy kert. Ami nem a kerület fennhatósága alá tartozik: Blaha Lujza tér, Rákóczi tér - ugyanakkor a 2.JPP tér is, de arra vonatkozik...

Az első hármat még érteni vélem, ott vannak a vendéglátósok, már így is duplájára emeltük a területfoglalási lóvét, ne vegyük el a fizető vendégeik nagyobb részét is...De akkor hol marad az egészség védelme? Az itt lakó és erre járó emberek szívják csak nyugodtan a felszálló dohányfüstöt? A téren játszó gyerekek így jártak?

Az Orczy kert meg elég nagy, hogy ne lehessen érezni? Fel sem tűnik, a friss levegőre vágyóknak, hogy ott bizony vízipipát is szoktak szívni? Vagy ott rengeteg fa van, és azok meg direkt szeretik?

Esetleg azt nézték - csak és kizárólag - hogy hol fordulnak elő hajléktalanok, akiket ezzel is lehet basztatni..?

 Lehetne ez is az előterjesztés összefoglaló címe, amit csütörtökön fognak megtárgyalni a képviselők a testületi ülésen. Vicces, hogy nem rakják fel előre a honlapra, holott a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzata ezt mondja:

 

 

12. § (8)*
 
A testületi ülés meghívóját a napirendi javaslat szerint nyílt üléshez benyújtott anyagokkal együtt 7 nappal az ülés előtt kell a www.jozsefvaros.hu portálra feltenni
 
*Hatályos 2011. január 1-től.
 
Azért ez mindent elmond a Hivatal működéséről, nem? A saját szabályzatukat sem tartják be..De ha nem, hát nem, befújja az ember postaládájába a szél. :)
 
Vigyázat, hosszú!
 
 
Még több pénz a szegények ellen - és éppen a szegények lakás megváltásából vonják el. Gratula!
 
 
Minden tilos! 
 
 
Mivel az önki töketlen (vagy másra kell a pénz), segítsen mindenki. 
 
Azt nem értem, az ellenzéki képviselők - MSZP, LMP, JOBBIK - miért nem tiltakozik az SZMSZ sorozatos megsértése ellen? Miért nem hozzák nyilvánosságra az előterjesztéseket, amiket nem raknak fel direkt a honlapra? 
 
Az MSZP-nek van fóruma, az előző ciklusban folyamatosan felkerült minden, ami a kerületi honlapra nem. 
 
Az LMP több blogon is beszámol mindenféléről, sőt, ők az átláthatósággal kampányolnak folyamatosan. Ezt így hogy?
 
A Jobbik... oldalukról nem tudok a kerületben, viszont a szabályok betartása/betartatása ott lenne a fő szempontjaik közt.
 
 
 
 

 

 

 Terjednek a szabálysértési viccek a neten - és várhatóan egyre több lesz belőlük. Olvasd végig, érdemes!

Remélem, tettét megbánta, és soha többé nem tesz ilyet.:)

Volt már ilyen, amikor csikket eldobó embert igazoltattak, aztán kiderült, körözés alatt állt. Csikket eldobni gáz! 

Ami viszont a rendszavazás óta zajlik, az kicsit necces. Elkapnak minden kis apróságért, ha kicsit is olyan az öltözéked, viselkedésed, ami nem illik bele a polgári rendbe.

Kattintásra megnő!

Hangsúlyozom, én sem szeretem a szemetelő embereket, viszont a minap, amikor a Blahán lekaptam ezt az intézkedést, a rendőrök (egy nő és egy férfi) az autóba beszállás előtt ugyanígy eldobta a csikket.

A jó példa, ugye.

Viszont lehetne úgy is, hogy a köztisztaságiak tényleg elvégzik a napi munkájukat, és az önki ezzel megbízott cége meg pótolja a hiányzó kukákat - amiket aztán ürítenek is napi rendszerességgel.

A madarak azt csiripelik amúgy, hogy múlt hétfő óta az önkormányzatban átcsoportosítottak embereket a megnövekedett munka miatt más osztályokról a szabálysértések kezelésére.

Hajtóvadászat zajlik a csövik ellen?

 

 

 VÁLTOZÁS!


Aki jönne holnap, az ne a Józsefvárosi Galériába jöjjön, hanem ide: Gondozó Kert, VIII. kerület, Vajdahunyad u. 4.

 

A sok politikai párt után egy üdítő kivétel  - a Magyar Kétfarkú Kutya Párt - teszi tiszteletét a kerületben. Nem mintha eddig nem láttuk volna munkáit itt...


Az eredetileg Szegedről indult Kétfarkú Kutya Párt már Budapestet is behálózta egyéni hangvételű, jellegzetes street art munkáival. Ezen a délutánon a választások idején polgármester-jelöltként is indult Kovács Gergely mesél a szervezet tevékenységéről, szellemiségéről, és a budapesti köztéri művészetben elfoglalt szerepükről. Emellett bemutatja a KKP legfrissebb projektjeit is, köztük a Rákóczi tér elhagyatott újságosbódéjának újraértelmezését.

Nektek melyik a kedvenc KKP alkotásotok? Osszátok meg az esemény falán!


Idő: 2011. október 5. · 17:00 - 18:30
Helyszín: LudwigInzert a Józsefvárosi Galériában - 1085 Budapest, József krt. 70.
 

Gyertek el, verjük meg együtt! :)

Subbás

Címkék: civil szavazás józsefváros fészbuk

2011.10.03. 08:32

 Egyre többen fedezik fel a fészbukon a csevegési lehetőséget - a kerület oldalán ilyen gyöngyszemeket lehet találni:


Vicces amúgy, a kerület weboldalán nincs fórum - mondjuk a fészbukon mindenki névvel kommentel, posztol. Láthatjuk szabógáborunk szerkesztői hozzáértését is.